bok

Tänk om det där är jag

Johanna Lindbäck

Författare

Beskrivning

2009-08-18
Svenska
12-15

Författare

Johanna Lindbäck

Roligt, träffsäkert och romantiskt om att söka och finna sig själv. Johanna Lindbäck är en mästare i feelgood-genren.

1. Var normal. Helt vanlig. Alldeles 100 % normal.
2. Var öppen och utåtriktad och prata med alla. Ha inte förutfattade meningar. Var snäll och trevlig och glad och vanlig. Låtsas vara det i alla fall. Ta kontakt. Oavsett. VAR ÖPPEN!
3. Var inte speciell och jobbig och överduktig och frånstötande pluggig.
4. Ha normala kläder. Ha normalt smink. Ha normal stil. Säg normala saker. Gilla normala saker. Var bara helt normal i precis allt.

Agnes har flyttat från Stockholm till Umeå med sin familj och ska börja tvåan på gymnasiet där. Nu ska allt ändras. Nu ska allt bli bra. Hon vill inte längre vara tjejen som ingen lägger märke till. Hon ska börja om från början med allt!
Och det börjar lovande. Hon träffar Adam i grannhuset och lär genom honom känna en massa nya människor; hon får ett extrajobb på hamburgerkedjan Max och hon möter Jacob som är skitcool och spelar i band. Allt borde vara alldeles, alldeles underbart ... Eller?

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

12-15

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2009-08-18

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129671834

Antal Sidor

224

Ryggbredd (mm)

18

Höjd (mm)

220.05

Vikt (kg)

0.505

Bredd (mm)

168.4

Recensioner

boktokar.blogspot.com

”Som den finaste soluppgången i magen”

"Tänk om det där är jag är en underbart riktig bok. Jag tycker om Agnes. Hon gör mig ledsen, arg och glad på samma gång. Johanna Lindbäck har skrivit fram en huvudperson som känns helt äkta, utan några övertydligheter eller överdrifter."

klarasplats.blogspot.com

”Stark ungdomsrekommendation!”

"Jag gillade verkligen denna bok! Jag drogs in i den och kunde inte sluta. Inga överdrivna klichéer, inga uteblivna poänger. Rakt på, trevlig historia, lagom med vändningar och sympatiska huvudpersoner. Stark ungdomsrekommendation!"

fyrvaktarna.blogspot.com

”Jag tycker att Johanna Lindbäck återigen träffar mitt i prick.”

"Jag tycker att Johanna Lindbäck återigen träffar mitt i prick. Stilrent och skickligt skrivet och en nästan perfekt skildring av en ung kvinnas liv i dagens Sverige. Även jag som är nästan två år yngre än huvudpersonen känner igen mig i nästan allt; hur komplicerat kärleken är, hur man är så beroende av vänner runt omkring, och viljan att inte vara tråkig."

vaggabiblioteket.blogspot.com

”Jag rekommenderar varmt denna bok för läsning!”

"Jag rekommenderar varmt denna bok för läsning! För dig som funderar på det här med självförtroende och vem man är egentligen, ja, för dig som funderar lite mycket helt enkelt."

www.vf.se

”full av roligt och väl beskrivet tonårs­liv av idag”

"Det är en av Johanna Lindbäcks absolut största förtjänster som författare, detta att kunna skildra vardagen så spännande, kul och överraskande som den faktiskt är. Och ett mycket sympatiskt budskap om att ”du duger!”"

”Ingalill Mosander tipsar” /Aftonbladet

"Välskrivet, roligt och tonsäkert om en ung tjej /.../ Hög igenkänningsfaktor."

karmakult.wordpress.com

Mysig och läsvärd

"Vi på Karmakult gillar Johanna Lindbäcks böcker."/KarmaKult

”träffsäker och uppriktig.”

"Berättelsen om Agnes är träffsäker och uppriktig. För det är motigt att byta personlighet. Som läsare blir jag då och då lite irriterad på Agnes för att hon är så inkrökt men samtidigt är det ju det som är själva grejen. Att hitta sitt sanna jag är svårt. Men värt besväret. Och självklart får Agnes mycket annat på köpet. Med nyvunnen självkänsla följer ofta nya relationer och även förälskelse."Sydsvenskan

lillaosblogg.wordpress.com

”Precis så här var det!”

"Jag bara älskar den här boken. En av de bästa ungdomsböcker jag läst i klass med I taket lyser stjärnorna och Sandor slash Ida."

www.gp.se

”Johanna Lindbäcks bok har en fin ton.”

"Johanna Lindbäcks bok har en fin ton. Lågmäld och trovärdig. Och ändå romantisk. Till min förtjusning visar det sig att Agnes till slut inte behöver förändra sig. Hon får vara den hon är - en eftertänksam flicka som gillar att läsa och vara ifred, men inte att vara ensam."Göteborgs-Posten

 

Kärlek

Om boken

Jag står här för att råka springa på Maya.
Jag vet nämligen att hon gick in på ICA Supermarket för exakt fyra minuter och tolv sekunder sen. Jag kom med cykeln från sporthallen, jag såg henne bakifrån och hon såg inte mig. Men hon var ensam och jag förstod direkt att det här är min chans.

Hur känns det egentligen, det där som alla pratar om? Det som alla böcker, låtar och filmer handlar om? Det som är hemligt och lite pinsamt men samtidigt så spännande och underbart att man inte vill något hellre än berätta för ALLA!
Vi har samlat elva pirriga noveller för dig som går på mellanstadiet. De är ganska olika varandra, men alla handlar egentligen om en och samma sak: kärlek.

Medverkar gör: Oscar Danielson, Kristofer Folkhammar, Boel Gerell, Alex Haridi, Mats Jonsson, Sara Kadefors, Johanna Lindbäck, Sara Ohlsson, Sara Villius, David Wiberg och Rebecka Åhlund.

Sara Villius, Kristofer Folkhammar, Sara Ohlsson, Antologi , David Wiberg, Oscar Danielson, Alex Haridi, Boel Gerell, Sara Kadefors, Johanna Lindbäck, Rebecka Åhlund, Mats Jonsson

Kärlek

Relaterat

Handbok för superhjältar 9

Om boken

Riktiga vänner sviker inte.
Det har nog aldrig varit så lugnt och stilla i Rosenhill som nu. Det värsta som händer är att någon spelar för hög musik eller glömmer vattna blommorna. Röda Masken och de andra superhjältarna använder tiden till att öva på sina superkrafter och tävla mot varandra. Lisa gillar killarna och hon är deras naturliga ledare.Men så en dag ser Lisa en tjej som hon aldrig sett förut. Hon är i samma ålder som Lisa, men hon går inte i deras skola. Snart dyker tjejen upp på de mest oväntade ställen. Hon sitter på hustak och dinglar med benen och verkar fullständigt orädd. Hon är tuffare och modigare än någon Lisa mött. Vem är hon? Och skulle hon och Lisa kanske kunna bli vänner?Böckerna om Röda Masken har sedan 2017 toppat topplistorna över både mest köpta och mest lånade barnböckerna i Sverige. Det är fartfyllda, färgstarka och spännande berättelser − med en hjältinna som man bara måste älska! Ett slags modern Pippi Långstrump med superkrafter som skildras med fantastiska illustrationer. Det här är böcker som kan få den mest ovilliga läsare att sträckläsa - och framför allt att vilja fortsätta läsa.

Elias Våhlund, Agnes(Agnieszka) Våhlund, Agnes Våhlund

Handbok för superhjältar 9