Omslagsbild: Gustava & Tex går till kungen


Läsålder: 6-9

Utgivningsdatum: 2020-08-28
ISBN: 978-91-29-72965-8

Gustava & Tex går till kungen

Gustava är snyggast i djurparken. De flesta som besöker parken kommer för att titta på Gustava. Det är klart att de tittar lite på marsvinen, kaninerna, minigrisarna och dvärghönsen också, men Gustava är liksom parkens stolthet - i alla fall om man frågar henne själv.

Men en dag blir Gustava så skrämd att hon flyr från sin inhägnad, och mitt i tumultet råkar hon springa rakt in i en lyktstolpe. När hon kommer på fötter igen har hon ingen aning om vem hon är. Men tillsammans med sin nyfunne vän, haren Tex, ger hon sig iväg för att ta reda på det.
69 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: augusti 2020
69 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Cecilia Frode
Utgiven: april 2020

Martin Widman är vetenskapsjournalist och dokumentärfilmare. Har arbetat på Sveriges Radios och Sveriges Televisions vetenskapsredaktioner under många år med särskild bevakning av historia, arkeologi och humaniora. Redaktör på Kunskapskanalen. Frilansskribent för tidningar som Café och Populär Historia. Idag dokumentärfilmare på produktionsbolaget Deep Sea Productions. Författare till boken Fossiljägarna (Norstedts 2011) tillsammans med Björn Hagberg samt medförfattare till boken Vrak i Östersjön.

Mer om författaren

Lana Brunell är född 1963 i Linköping där hon fortfarande bor tillsammans med man och tre barn. Hon jobbar som journalist, krönikör och jazz-, blues-, soul- och rocksångerska. Lana har skrivit musik, bland annat till LasseMaja-boken Radio Valleby och till Gustava och Tex.

Mer om författaren

Sarah Sheppard är författare och illustratör, född 1971 och uppvuxen i Atlanta och i Sollentuna, nu verksam i Stockholm. Hon har sedan debuten med Massor av dinosaurier 2008 hyllats för sina roliga, färgstarka och faktaspäckade böcker. Ingen kan som Sarah Sheppard engagera sina läsare – suveränt och säkert väver hon ihop fakta och fantasi i sinnrika och roliga bilder, texter och seriestrippar. I bokserien Djuren i skogen levandegör hon djuren och naturen med fakta och humor i perfekt symbios. 

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår