Omslagsbild: Gustava & Tex och den heliga cirkusstrutsen


Läsålder: 6-9

Utgivningsdatum: 2013-05-13
Recensionsdatum: 2013-05-27
ISBN: 978-91-29-68499-5

Gustava & Tex och den heliga cirkusstrutsen

Strutsen Gustava och haren Tex är bästa vänner och bor i en djurpark. Att Gustava är parkens stolthet, det råder det ingen tvekan om, i alla fall inte om man frågar strutsen själv. Enligt henne kommer besökarna mest för hennes skull.


Men så kommer en cirkus till stan och slår upp sitt tält på ängen bredvid djurparken. Och plötsligt, utan att riktigt förstå hur det gick till, har Gustava blivit såld till cirkusen! När den värsta chocken lagt sig är hon ganska smickrad, hon ska få ha en glittrande krona på huvudet, gå på lina och tämja lejon och de andra djuren ser ju så fåniga ut. Men när Gustava inser att lejontämjare står inne i de blodtörstiga lejonens bur, börjar hon längta hem till Tex och djurparken.


Samtidigt sitter cirkusstrutsen Don Alonso och mediterar i en grotta långt bort. Han försöker komma på meningen med livet, och det skulle väl kanske gå om han inte tänkte på popcorn och sockervadd mest hela tiden.


Gustava & Tex och den heliga cirkusstrutsen är en rolig och spännande uppföljare om det udda paret Gustava och Tex.


Martin Widmarks och Lana Brunells berättelse är klurig och lekfull, och den fångar väl de olika djurens personligheter. Texten illustreras av Sarah Sheppards färgstarka bilder, och tillsammans bjuder trion på en läsupplevelse utöver det vanliga.

69 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: augusti 2020
69 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Cecilia Frode
Utgiven: april 2020

Martin Widmark, född i Linköping 1961, bor med fru och två barn i Enskede. Han är mannen bakom en mängd framgångsrika barnböcker, bland annat LasseMaja-serien.

Mer om författaren

Martin Widman är vetenskapsjournalist och dokumentärfilmare. Har arbetat på Sveriges Radios och Sveriges Televisions vetenskapsredaktioner under många år med särskild bevakning av historia, arkeologi och humaniora. Redaktör på Kunskapskanalen. Frilansskribent för tidningar som Café och Populär Historia. Idag dokumentärfilmare på produktionsbolaget Deep Sea Productions. Författare till boken Fossiljägarna (Norstedts 2011) tillsammans med Björn Hagberg samt medförfattare till boken Vrak i Östersjön.

Mer om författaren

Lana Brunell är född 1963 i Linköping där hon fortfarande bor tillsammans med man och tre barn. Hon jobbar som journalist, krönikör och jazz-, blues-, soul- och rocksångerska. Lana har skrivit musik, bland annat till LasseMaja-boken Radio Valleby och till Gustava och Tex.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår