bok

Nu leker vi!

Sara Bergmark Elfgren

Författare

Maria Fröhlich

Illustratör

Beskrivning

2016-09-20
Svenska
3-6

Författare

Sara Bergmark Elfgren

Illustratör

Maria Fröhlich

Formgivare omslag

Emilie Ekström

Kusinerna har flyttat till ett jättestort hus på landet. Det luktar gammalt och i ett rum ligger det konstiga saker: en vattenkokare med trasig sladd, en gammal jordglob med gamla länder och en mantel med gula stjärnor. Vem var gubben som bodde här förut? Kanske har han lämnat kvar en skatt?

Sara Bergmark Elfgrens och Maria Fröhlich nya bilderbok Nu leker vi! är en hyllning till leken och fantasin. En bok om att få försvinna in i en spännande värld, fylld av enhörningar, pirater, giftiga träsk, slingrande ormar och arga krokodiler, och lyckan att snabbt kunna återvända när det blir för läskigt.

Nu leker vi! är en fristående fortsättning på kritikerhyllade Just nu har vi varandra.

Om Just nu har vi varandra:
"Boken är inget annat än en liten revolution."
Hanna Höglund, Expressen

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2016-09-20

Läsordning

0

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789129702903

Recensioner

www.barnboksprat.se

”Det bästa med den här boken är att jag får se hela leken ur ett barns perspektiv.”

www.blt.se

”Självklart blir det skattjakt, en kuslig sådan fast med lyckligt slut. Fast den vuxne läsaren ser nog slutet med andra ögon än barnen. Och kanske med lite värk i bröstet.”

 

Grim

Om boken

Kanske är det så att spöken föds ur hemligheter.

Artonåriga Kasper har gått igenom en svår tid, men nu har han fått sitt drömjobb på nöjesfältet Gröna Lund. Där möter han Iris som lär honom hur man skrämmer skiten ur spökhusets besökare.

Trettio år tidigare, i åttiotalets Stockholm, förändras livet för sextonåriga Håkan när han lär känna Grim. De lever och andas musik och har stora planer för sitt death metal-band. Allt går i kras när Grim dör, och Håkan lägger ner bandet.

Vad var det egentligen som hände? Kasper, som är Håkans son, försöker ta reda på det. Tillsammans med Iris nystar han i de myter som omger bandet och hans pappas bästa vän. Grim, som dog så ung, helt oförklarligt. Vem var han? Och varför visar han sig i Kaspers drömmar?

Grim är en gotisk spänningsroman som utspelar sig i samma Stockholm som den hyllade Norra Latin (2017). Det är en berättelse om ensamhet och gemenskap, vänskap och familj, och konstens livsomvälvande krafter.

Sara Bergmark Elfgren debuterade med Cirkeln (2011) och är även dramatiker och manusförfattare. Hennes verk har översatts till ett tjugotal språk, samt nominerats till Augustpriset, Nordiska Rådets Barn-och Ungdomslitteraturpris och Prix Europa. Bland hennes övriga verk finns poddserien De dödas röster och teveserien Deg.

"Sara Bergmark Elfgren regisserar effekterna med mästarhand. /…/ Det är en sällsynt välkomponerad roman utan långsamma partier: allt finns där av en anledning. Till och med ett paketsnöre."
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

"Grim är en labyrint byggd med mästarhand: En ond saga bräddfull av empati, en lovsång till svunnen tid och till ungdomens feberrus, där de skuggor som skrämmer mest springer ur det mörker som ruvar inom oss alla. När du väl gått vilse önskar du att du aldrig hittar ut."
Niklas Natt och Dag, författare

"Grim är ett häpnadsväckande verk! För mig, som var en del av den svenska dödsmetallscenen i slutet av åttiotalet, var det nästan lite kusligt hur texten förflyttade mig till den tiden. Berättelsen är förhäxande och fungerar på flera nivåer. Den griper omedelbart tag i dig och du har inget annat val än att sluka boken. Den målar upp en väldigt autentisk bild av hur scenen fungerade med tapetrading, fanzine och så vidare, och jag gillar verkligen hur Sara bygger vidare på den världen och skapar ett verk som jag tycker närmar sig den magiska realismen. Jag rekommenderar verkligen denna bok! Fängslande och rysansvärd!"
Tomas Lindberg, At the Gates, Disfear, Grotesque

Sara Bergmark Elfgren, Lina Neidestam

Grim

 

Ruby och trolldrycken

Om boken

Äntligen sommarlov! Ruby vill åka och bada, leka i lekparken, ha glass genast, men mamma är trött. Hur ska hon göra för att mamma ska orka? Herr Katt berättar att man kan blanda en trolldryck som gör att man blir pigg, men då behövs väldigt speciella ingredienser. Ruby och Herr Katt ger sig ut på trolldrycksjakt i skogen och får vara med om sitt livs äventyr!
Ruby och trolldrycken är en fin och fantastiskt illustrerad berättelse om gränslandet mellan verklighet och magi, om stora känslor och färgglada drömmar. Läsålder från ca 3-6 år.Maria Fröhlich är författare, serietecknare och illustratör. Ruby och trolldrycken är den andra boken i serien om Ruby.

Maria Fröhlich, Maria Fröhlich

Ruby och trolldrycken

Relaterat

I Skymningslandet

Om boken

En vacker och hoppfull saga med ljuvliga, stämningsfulla illustrationer av Marit Törnqvist. Nyutgivning av Astrid Lindgrens klassiska berättelse.
Jag ska aldrig glömma när herr Liljonkvast hämtade mig första gången. Jag låg i sängen när det knackade på rutan. En mycket liten herre i rutig kostym och hög hatt kom in genom fönstret. Han undrade om jag ville följa med till Skymningslandet. Men det kunde jag inte. Jag hade ju ont i mitt ben."Spelar ingen roll", säger Liljonkvast, "spelar ingen roll i Skymningslandet!"Han tog mig i handen, och sen flög vi. Ja, vi flög, i den lena blåa skymningen, högt över staden där ljusen börjar tändas i alla hem. Nu kommer herr Liljonkvast och hämtar mig varje dag till Skymningslandet. Det är så härligt! Det gör ingenting alls om man har ont i ett ben.

Astrid Lindgren, Marit Törnqvist

I Skymningslandet

Här kommer brandflygplanet

Om boken

Halvan bekämpar skogsbränder! En ny del i succéserien om Halvan.

Halvan är brandflygare, det betyder att han är pilot på ett brandflygplan. Hans jobb är att släcka bränder från luften med hjälp av sitt flygplan. Eftersom jorden har blivit varmare och torrare så brinner det mer i våra skogar. Larmmottagaren Louise har fått in ett larm om en skogsbrand och Halvan och hans kollegor måste genast rycka ut. Med hjälp av flygplanens skopor kan de skopa upp vatten ur en sjö i närheten av branden. Det tar tid att släcka en skogsbrand, men framåt kvällen har de äntligen lyckats!

Lär dig om pontoner, skopor, roder, vattentankar, skogsbränder och mycket mer i denna faktaspäckade bok om brandflygplan för de minsta fordonsälskarna.

Arne Norlin, Jonas Burman

Här kommer brandflygplanet

Nyheter

Spännande sommaräventyr med magiska inslag

Ruby och trolldrycken är den internationellt uppmärksammade Maria Fröhlichs uppföljare på den omtyckta bilderboken Ruby och Lejon. Detta är en fin berättelse om att vara rädd och modig på samma gång – och att söka sig allt längre in i skogen.

”Det är en sällsynt välkomponerad roman”

Sara Bergmark Elfgren debuterade med Augustprisnominerade Cirkeln och hyllades av en samstämmig kritikerkör för sin förra roman, Norra Latin. Nu får hon ett lika storslaget mottagande för sin nya spänningsroman, Grim.

Ny spänningsroman av Sara Bergmark Elfgren

Efter framgången med Norra Latin är Sara Bergmark Elfgren tillbaka med en ny bok som utspelar sig i samma Stockholm. Grim är en berättelse om ensamhet och gemenskap, vänskap och familj, och konstens livsomvälvande krafter.

Slänga eller rädda gosedjuret?

Ruby och Lejon är internationellt uppmärksammade Maria Fröhlichs första egna bilderbok. Det är berättelsen om Ruby – och dramatiken som följer när hennes bästa gosedjur hamnar i soptunnan.

Illustratören Maria Fröhlich väcker internationellt intresse

Maria Fröhlich är författare, serietecknare och illustratör som nyligen Marveldebuterade i antologin Women of Marvel (2021) #1. Vi har sett henne berätta om sitt ”drömjobb” i både svt och tv4, och kan nu även höra henne intervjuas av BBC.