Omslagsbild: Veckan före barnbidraget

Bokserie: Klumpe Dumpe
Läsålder: 3-6

Utgivningsdatum: 2021-04-09
Mediekontakt: Sofia Bengtsson
ISBN: 978-91-29-72888-0

Veckan före barnbidraget

Måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag och söndag ...
Till korv och makronerna blev det ingen korv. Inga nya stövlar, men de gamla blir tejpade rymdsilver-stövlar istället. Ingen bio, badhus eller bilutflykt denna vecka alls. Men låneböcker, besök hos mormor och hemmabadhus ändå. Det är en hel vecka kvar till barnbidraget kommer och nu gäller det att vara finurlig. Med tejp, lite skattjakt och snällhet kommer man långt.
Mer om författaren
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2016
79 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2021
59 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Philomene Grandin
Utgiven: januari 2019
"Två träffsäkra böcker på temat att alla inte har råd med lyx." - Annelie Henrysson 2018-05-19
"... årets bästa och viktigaste barnbok." "'Veckan före barnbidraget' är vardagslunk med anspråkslös men mysig guldkant och den är inte minst en av de varmaste skildringarna av gemenskap, av ett vi, som har synts på den här sidan av Emil och Alfred."
www.expressen.se
"Veckan före barnbidraget är en viktig bok som skapar igenkänning för många barn i dagens Sverige, där många lever långt från Bullerbyns idylliska sommarängar och bullbakande mammor." /BTJ
"Idérik tröst till många små" /Södermanlands Nyheter "Att åka på charterresor eller rent av bara gå till affären och handla godis är inte självklart för alla. Därför är "Veckan före barnbidraget" så viktig.Inte minst viktigt är det faktum att bokens människor inte är hjälplösa offer, utan äger egen kraft och uppfinningsrikedom."

NYHETER

Om kärleken mellan förälder och barn, om solidaritet och uppfinningsrikedom

Elin Johansson och Ellen Ekman hoppas att alla familjer som ibland, eller ofta, har lite för lite pengar i plånboken ska få peppe av Veckan före barnbidraget.

Foto: Göran Segeholm
Se fler nyheter

Elin Johansson, född 1978, är bosatt i Tavelsjö. Tidigare medieingenjör som nu arbetar som gymnasielärare med svenska som huvudämne. Hon gjorde stor succé med debutboken Veckan före barnbidraget, illustrerad av Ellen Ekman. Samma duo ligger bakom uppföljaren, Hemma hela sommaren.
Ett rum till Lisen har hon skrivit tillsammans med Ellen Svedjeland. För boken nominerades de till Augustpriset 2021. 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår