Omslagsbild: Norra Latin

Bokserie: Läsålder: Unga vuxna

Utgivningsdatum: 2017-10-20
Recensionsdatum: 2017-11-11
Mediekontakt: Erika Bjurling
ISBN: 978-91-29-68852-8

Norra Latin

Tamar drömmer om att bli skådespelare. Clea är uppvuxen på teatern och filminspelningar. En regnig augustidag börjar de teaterprogrammet på Norra Latin i Stockholm. De går i samma klass, men lever olika liv. Tamar har lämnat både familj och vänner och flyttat till en ny stad. Clea har bott i Stockholm hela sitt liv och har en självklar position på skolan.
 
Men den anrika byggnaden döljer många hemligheter. En tragedi som sägs ha inträffat i aulan när skolan var pojkläroverk, har förvandlats till en vandringssägen. Vad är sanning och vad är myt? Och vad väntar i skuggorna på Norra Latin?
 
Norra Latin är Sara Bergmark Elfgrens första roman efter succéerna med Cirkeln och poddserien De dödas röster. En övernaturlig spänningsberättelse. 

Mer om författaren
”Jag älskar den här boken både på grund av den klockrena tonårsskildringen och för dess alla ljuvliga referenser. Tänka sig att en bok sprängfylld med referenser säljer!” Linda Skugge (Expressen listar bästa böckerna att ge i julklapp i år)
Expressen
”Suggestivt och smärtsamt” [...] Sara Bergmark Elfgren är en skicklig fantasykonstruktör, men hennes stora litterära begåvning ligger ändå i förmågan att realistiskt och subtilt skildra tankar och känslor hos unga osäkra människor.” Lena Kjersén Edman
Västerbottens-Kuriren
”Boken är en karamell.” [...]”Bergmark Elfgren behandlar sina karaktärer respektfullt. [...] Det känns som något vi längtat efter.” Maria Friedner
Jönköpings-Posten
”Norra latin är en bok att läsa och älska! Flera gånger om!”
Boktokig

NYHETER

Välkommen till Norra Latin!

Sara Bergmark Elfgrens nya spänningsroman är höstens bästa ungdomsbok, menar en enig kritikerkår. 

Foto: Henric Lindsten

Sara Bergmark Elfgren är tillbaka!

Efter framgångarna med Cirkeln och De dödas röster är Sara Bergmark Elfgren snart tillbaka med en ny spänningsroman.

143 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2017
116 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: oktober 2017
116 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Nina Zanjani
Utgiven: oktober 2017

Sara Bergmark Elfgren, född 1980, bor i Stockholm. Hennes roman Norra Latin gick hem både hos läsare och recensenter när den kom ut hösten 2017. Den utnämndes till en av årets bästa böcker i Dagens Nyheter och kallades för "lysande fantasyroman" av kritikern Lotta Olsson.

Sara Bergmark Elfgren har, tillsammans med Mats Strandberg, skrivit de populära och kritikerhyllade Engelsforsböckerna (Cirkeln, Eld och Nyckeln), som har filmatiserats och översatts till tjugofem språk. De båda författarna skapade även seriealbumet Berättelser från Engelsfors tillsammans med tecknarna Kim W. Andersson, Karl Johnsson och Lina Neidestam. Cirkeln blev en stor succé bland både kritiker och läsare. Den gick som första ungdomsbok någonsin in på Dagens Nyheters kritikerlista och nominerades till Augustpriset.

Sara är även manusförfattare och dramatiker, skriver bilderböcker och serier. Hon har skapat De dödas röster, en poddserie för Sveriges Radio, som hade premiär 2016 och nominerades till Prix Europa. Serien blev en enorm succé både bland lyssnare och kritiker.

I april 2017 utkom hon och Karl Johnsson med den hyllade serieromanen Vei - bok 1. Sara har även gett ut två bilderböcker på Rabén & Sjögren tillsammans med Maria Fröhlich - Nu leker vi! (2016) och Just nu har vi varandra (2015), som Expressen kallade “en liten revolution”.

Priser och utmärkelser:

Nominerad till Augustpriset för Cirkeln (2011)
Vinnare i Bokjuryn 2011 för Cirkeln (kategori Ungdom 13 år–)
Stora läsarpriset för Cirkeln (2011)
Bokbloggarnas litteraturpris för Cirkeln (2011)
Vinnare i Bokjuryn 2012 för Eld (kategori Ungdomsböcker)
Stora läsarpriset för Eld (2012)

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår