Omslagsbild: Tjoho, nu är det jul!

Bokserie: Adventsbok (del 2017)
Läsålder: 3-6

Utgivningsdatum: 2017-10-13
Recensionsdatum: 2017-10-21
Mediekontakt: Erika Bjurling
ISBN: 978-91-29-70197-5

Tjoho, nu är det jul!

Adventsbok 2017
Tjoho, nu är det jul! är en stor, fin adventsbok, som kan läsas under hela december! I 24 kapitel får vi följa huvudpersonerna grisen Ruffe och katten Kss-kss - dessutom ett par möss och så småningom en hel hoper vildsvin.

Ruffe har hört rykten om att julen närmar sig. Om man är gris gäller det att fly ut i skogen, det har han hört. Och det gör Ruffe. Vilken tur att han träffar på katten Kss-kss som kan det där med överlevnad. Tillsammans flyttar de in i ett övergivet torp i skogen, där redan mössen Andersson och Pettersson bor. Djuren bestämmer sig för att ställa torpet i ordning och skapa en överdådig jul. På självaste Luciadagen dyker en gruffande vildsvinsfru Vilda upp. Ruffe blir blixtkär! Och med Vilda kommer också en hel rad vildsvin i olika storlekar.

Ulf Nilsson är på överdådigt berättarhumör. Komik blandas med funderingar om döden, om vad det är att vara en tänkande varelse och om vad man kan skapa och uppnå tillsammans. Emma Adbåge har överträffat sig själv med träffsäkra karaktärer och miljöer. En tänkvärd, varm, rolig och spännande julsaga!
Mer om författaren
”Tjoho, det är verkligen en rolig julbok!”
Blekinge Läns Tidning
"... en finstämd, rolig och mycket rörande julfabel. Emma Adbåges teckningar är knäppsköra och lite skeva och vinda, precis som djurens stapplande steg in i den nya tillvaron." Kajsa Bergström Feiff
Göteborgs-Posten
”En rolig saga i 24 kapitel med oemotståndliga teckningar av Emma Adbåge.” Ingalill Mosander
Aftonbladet
"Varm, rolig, tänkvärd julsaga."
Norran

NYHETER

Tjoho, nu är det jul! är årets adventsbok

För sjätte året i rad ger vi ut en adventsbok med några av Sveriges bästa barnboksförfattare och illustratörer. Bakom årets adventsbok står Ulf Nilsson och illustratören Emma AdBåge, som tillsammans har skapat en varm och tänkvärd saga berättad med mycket glatt humör. Vi fick en pratstund med Ulf och Emma.

Illustratör: Emma Adbåge
149 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2017

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår