Omslagsbild: Siri och Mimers brunn

Läsålder: 9-12

Utgivningsdatum: 2018-04-13
Recensionsdatum: 2018-04-21
Mediekontakt: Jenny Edh-Jansen
ISBN: 978-91-29-70303-0

Siri och Mimers brunn

Den smarta och modiga vikingatjejen Siri är tillbaka med ett nytt äventyr. En dag får hon besök av sin kompis Zack ända från Konstantinopel och tillsammans kommer de snart en försvunnen skatt på spåren. Den kristne missionären Ansgar har blivit av med sin stora samling böcker, och ledtrådarna pekar mot en mystisk plats som kallas Mimers brunn. Men den skurkaktige Ivar och hans klantige medhjälpare Grym försöker hinna före dem för att lägga beslag på skatten. Snart utvecklas jakten till ett farligt och spännande äventyr, med krångliga gåtor, mystiska kartor, hemliga grottor och läskiga fällor. Och vad är det egentligen som väntar dem i Mimers brunn?

Siri och Mimers brunn är den andra serieboken om vikingatjejen Siri. De rutinerade serieskaparna Per Demervall och Patrik Nyström har skapat en svensk Asterix för 2000-talet, fullt av färgstärka karaktärer, vackra miljöer och galna upptåg. Ett perfekt sätt att ha lära sig mer om vikingatiden på ett roligt och spännande sätt.

Patric Nyström, född 1968, har en lång karriär bakom sig som manusförfattare till serier. Första publicerade serien var ett avsnitt av 91:an och som kom ut 1991. Därefter började han skriva åt Mumin-tidningen 1993 och fortsatte med det fram till 2006. Han skrev också manus åt Bamse-tidningen och Tom och Jerry fram till 2000.

Nyström fick idén till serien Röde Orm, en bearbetning av romanen Röde Orm under 1996 och efter manusbearbetning tillsammans med tecknaren Charlie Christensen lanserades det första seriealbumet i december 1999. Han skrev 2013 ett manus som gavs ut som en specialtidning av Bamse och som handlar om diabetes.

Mer om författaren

Per Demervall är en av landets mest erfarna serieskapare och illustratörer, med tonvikt på barn och ungdom. Han debuterade 1979 i Tidningen Vi med barnserien ”Ulltryfflarna” och slog igenom 1986 med serieversionen av Röda rummet.

Sedan 2015 jobbar Per tillsammans med Patric Nyström med serien om vikingaflickan Siri, där det andra albumet släpps under våren 2018.

– Det är en serie som innehåller både fakta och fantasi, något som jag tycker mycket om att jobba med.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår