bok

Rysliga förskolan

Lina Neidestam

Författare

Lina Neidestam

Illustratör

Beskrivning

2018-08-01
Svenska
3-6

Författare

Lina Neidestam

Illustratör

Lina Neidestam

Formgivare omslag

Rebecka Neumann

Mediekontakt

Sofia Bengtsson

Hack hack, hack hack ... Vad är det som låter i den nedsläckta förskolekorridoren? Sitter det en häxa i torkskåpet och hackar fladdermusvingar till en ryslig trolldryck? Är det ett skelett som hackar tänder i pysselrummet? Eller ett läskigt monster med långa, vassa klor som har gömt sig i köket? Perfekt högläsning för alla spänningsälskande förskolebarn.

Rysliga förskolan är först ut i vår serie med lagom läskiga bilderböcker för ganska små läsare.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Milo

Publiceringsdatum

2018-08-01

Läsordning

1

Produktion

Papper

Arctic Matt

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129711134

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

8

Höjd (mm)

260

Vikt (kg)

0.281

Bredd (mm)

200

Recensioner

Kulturnytt i P4

”Detta är den perfekta boken att njuta av monster i någons trygga famn – alltså för de lite mindre. Lina Neidestam både kittlar ens fantasi och får en att tänka på vad som gör en mörkrädd.”

Barnboksfamiljen

”Illustrationerna är fantastiska – speciellt hur växlingarna mellan läskigt och tryggt illustreras. Betyg: 5 av 5"

”Ruskig och rolig i en bra dosering”

BTJ

"En fin bok som tar upp rädslan inför mörkret och det okända som alla barn någon gång känner. Historien är lagom spännande och myskuslig och Neidestams fina illustrationer är välgjorda och fantasieggande, och dessutom slutar allt, som sig bör, med trivsel och trygghet. Helhetsbetyg: 4" – Nils Ahnland,

 

Rysliga förskolan

Om boken

Hack hack, hack hack ... Vad är det som låter i den nedsläckta förskolekorridoren? Sitter det en häxa i torkskåpet och hackar fladdermusvingar till en ryslig trolldryck? Är det ett skelett som hackar tänder i pysselrummet? Eller ett läskigt monster med långa, vassa klor som har gömt sig i köket? Perfekt högläsning för alla spänningsälskande förskolebarn.

Rysliga förskolan är först ut i vår serie med lagom läskiga bilderböcker för ganska små läsare.

Lina Neidestam, Lina Neidestam

Rysliga förskolan

 

Grim

Om boken

Kanske är det så att spöken föds ur hemligheter.

Artonåriga Kasper har gått igenom en svår tid, men nu har han fått sitt drömjobb på nöjesfältet Gröna Lund. Där möter han Iris som lär honom hur man skrämmer skiten ur spökhusets besökare.

Trettio år tidigare, i åttiotalets Stockholm, förändras livet för sextonåriga Håkan när han lär känna Grim. De lever och andas musik och har stora planer för sitt death metal-band. Allt går i kras när Grim dör, och Håkan lägger ner bandet.

Vad var det egentligen som hände? Kasper, som är Håkans son, försöker ta reda på det. Tillsammans med Iris nystar han i de myter som omger bandet och hans pappas bästa vän. Grim, som dog så ung, helt oförklarligt. Vem var han? Och varför visar han sig i Kaspers drömmar?

Grim är en gotisk spänningsroman som utspelar sig i samma Stockholm som den hyllade Norra Latin (2017). Det är en berättelse om ensamhet och gemenskap, vänskap och familj, och konstens livsomvälvande krafter.

Sara Bergmark Elfgren debuterade med Cirkeln (2011) och är även dramatiker och manusförfattare. Hennes verk har översatts till ett tjugotal språk, samt nominerats till Augustpriset, Nordiska Rådets Barn-och Ungdomslitteraturpris och Prix Europa. Bland hennes övriga verk finns poddserien De dödas röster och teveserien Deg.

"Sara Bergmark Elfgren regisserar effekterna med mästarhand. /…/ Det är en sällsynt välkomponerad roman utan långsamma partier: allt finns där av en anledning. Till och med ett paketsnöre."
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

"Grim är en labyrint byggd med mästarhand: En ond saga bräddfull av empati, en lovsång till svunnen tid och till ungdomens feberrus, där de skuggor som skrämmer mest springer ur det mörker som ruvar inom oss alla. När du väl gått vilse önskar du att du aldrig hittar ut."
Niklas Natt och Dag, författare

"Grim är ett häpnadsväckande verk! För mig, som var en del av den svenska dödsmetallscenen i slutet av åttiotalet, var det nästan lite kusligt hur texten förflyttade mig till den tiden. Berättelsen är förhäxande och fungerar på flera nivåer. Den griper omedelbart tag i dig och du har inget annat val än att sluka boken. Den målar upp en väldigt autentisk bild av hur scenen fungerade med tapetrading, fanzine och så vidare, och jag gillar verkligen hur Sara bygger vidare på den världen och skapar ett verk som jag tycker närmar sig den magiska realismen. Jag rekommenderar verkligen denna bok! Fängslande och rysansvärd!"
Tomas Lindberg, At the Gates, Disfear, Grotesque

Sara Bergmark Elfgren, Lina Neidestam

Grim

Relaterat

Här kommer brandflygplanet

Om boken

Halvan bekämpar skogsbränder! En ny del i succéserien om Halvan.

Halvan är brandflygare, det betyder att han är pilot på ett brandflygplan. Hans jobb är att släcka bränder från luften med hjälp av sitt flygplan. Eftersom jorden har blivit varmare och torrare så brinner det mer i våra skogar. Larmmottagaren Louise har fått in ett larm om en skogsbrand och Halvan och hans kollegor måste genast rycka ut. Med hjälp av flygplanens skopor kan de skopa upp vatten ur en sjö i närheten av branden. Det tar tid att släcka en skogsbrand, men framåt kvällen har de äntligen lyckats!

Lär dig om pontoner, skopor, roder, vattentankar, skogsbränder och mycket mer i denna faktaspäckade bok om brandflygplan för de minsta fordonsälskarna.

Arne Norlin, Jonas Burman

Här kommer brandflygplanet

Nyheter

Rysliga boktips för barn och unga

Halloween närmar sig och vi passar på att tipsa om aktuella böcker som ger kalla kårar. Möt spöken, häxor, zombies och andra läskiga varelser i ett gäng ruggiga barnböcker för olika åldrar. Läs, rys och mys!

Nya böcker i mars 2023

Våren är på väg och många av månadens nya böcker handlar om djur och natur. Vi säger hej både till djuren i skogen och de kaxiga djuren i stan. Vi möter ugglor, dinosaurier, havsmonster och en ödla – fast alla säger att det är en katt... Lisa och hennes vänner är tillbaka i den åttonde delen i Handbok för superhjältar. Och vi somnar till en bilderbokspärla där en stad gör sig redo att sova. Välkommen till en maxad bokmånad!

En bok. Tre nervkittlande spökhistorier

Sommar är kanske inte den årstid som mest förknippas med spökerier, men bland loppisar, badsjöar och högt, soldoftande gräs kan de mest fasansfulla ting gömma sig. Spöksomrar innehåller tre spökhistorier och rysligt snygga illustrationer av Lina Neidestam.

Prisbelönta serieskaparen Lina Neidestams blodisande bilderboksdebut

Vad är det som låter i den nedsläckta förskolekorridoren? Sitter det en häxa i torkskåpet och hackar fladdermusvingar till en ryslig trolldryck?