Omslagsbild: Gropen


Läsålder: 3-6

Utgivningsdatum: 2018-09-07
ISBN: 978-91-29-70101-2

Gropen

Dom vuxna hatar Gropen. Dom tycker inte att vi ska vara där och leka för man kan dö.

- Åtminstone ramla och slå sej! säger Eva.

- En gång ramlade jag och slog mej, säger jag. Men det var inte i Gropen för det var i kuddis när Hannes skulle hoppa från ribbstolen och kom på mej istället för på tjockmattan.

Eva svarar inte. Hon bara gör liten mun och tittar bort.

-Gropen är ändå dålig, mumlar hon.

Gropen ligger bakom gymnastiksalen. Någon tog bort en massa grus där förr i tiden, nu växer det sly och stubbar och man kan vara där och leka. Hur länge som helst, hur roliga lekar som helst. Alla älskar Gropen - utom de vuxna. De hatar Gropen!

Emma Adbåges Gropen är en fantastisk bilderbok om fantasins och lekens kraft. Om fega vuxna och om att aldrig ge sig! För hur skulle det bli om de vuxna bestämde allt?

Emma Adbåge är en av våra mest älskade barnboksskapare. Hon har varit Augustnominerad två gånger och mottagit ett flertal priser för sina böcker.

Mer om författaren
99 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2018
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2018

SENASTE RECENSIONERNA

"Gropen blir en välbehövlig påminnelse om vikten av orörda områden, om ostyrda lekar och kanske också om att själv ibland släppa kontrollen och hitta nya stigar."
"Ibland kan 32 sidor bilder och lite text vara precis det som behövs för att beskriva stora ord som frihet, makt och demokrati. Det visar Emma Adbåge som gjort boken Gropen."
"Gropen är en träffsäker skildring som belyser sprängkraften i barns kreativitet och vikten av kommunikation mellan barn och vuxna - en bok att läsa högt och följa upp tillsammans." /Margareta Scharp
BTJ
”Den här boken är ett styrkepiller för barns leklust och fantasi.”

NYHETER

Hur skulle det bli om de vuxna bestämde allt?

Emma AdBåges nya bilderbok Gropen väcker tankar om vuxnas rädslor och barnens behov av lek.

Foto: Richard Gustafsson
Se fler nyheter

Som barn var jag ganska tyst, men hade inte desto mindre att säga. Tecknandet och bildberättandet fanns liksom inbakat i min familj och blev snabbt även mitt uttryckssätt. Jag är en ständig iakttagare och hämtar mycket från min absoluta närhet, från miljöer, dialoger och personer, på tåget eller i matkön. Det gäller både i mitt skrivande och i bilderna när jag arbetar. Det är ofta detaljerna som gör det – ett ordval, en jacka, en ny typ av frisyr, ett missförstånd, en dum regel, en sked, en idé, eller en lek. Att betrakta beteenden, detaljer och interagerande mellan människor är det bästa jag vet. Helst när jag själv inte är inblandad.

----------

Emma AdBåge, född 1982, är en av de mest uppmärksammade illustratörerna i den unga generationen av tecknare. Hon är född i Linköping, uppvuxen på Östgötaslätten och nu bosatt på den småländska landsbygden tillsammans med man och bonusdotter. Emma AdBåge debuterade 2001 och har sedan dess illustrerat många böcker, såväl egna som andra författares texter.

Priser och utmärkelser:
Silver i Föreningen Svenska Tecknares tävling Kolla! 2011 för Leni är ett sockerhjärta i kategorin Illustration: Böcker. Samma år prisades hon av Sven Rydénfonden.

Elsa Beskow-plaketten 2013 för Lenis Olle och sin samlade produktion av bilderböcker för barn.

Nominerad till Augustpriset 2014, tillsammans med Eva Staaf, för Tilly som trodde att…

Nominerad till Augustpriset 2015 för Nu är det sent!

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår