Omslagsbild: Pang Poff Pavlo


Läsålder: 3-6

Utgivningsdatum: 2018-08-23
Mediekontakt: Sofia Bengtsson
ISBN: 978-91-29-70861-5

Pang Poff Pavlo

Om när mammor och pappor skiljer sig

Pang Poff Pavlo handlar om Pavlo, som har en mamma och en pappa som ska skilja sig. Dagen då han får veta det är så jobbig så man knappt fattar! Men det fina är att Pavlo inte är ensam. Det finns ju hur många barn som helst som har skilda föräldrar. Kolla bara på Pavlos kompisar, som alla har varit med om samma sak, fast på helt egna sätt förstås. Och det är genom dem och bästa vännen Peg som Pavlo märker, att fast saker i livet ibland går sönder PANG och tar slut POFF, så ordnar det sig till sist väldigt bra. Det känns skönt!

Eva Staaf är tillbaka med en ny angelägen prosaberättelse med fantastiska bilder av Clara Dackenberg. Eva Staaf Augustnominerades för debutboken Tilly som trodde att … illustrerad av Emma Adbåge.

Pang Poff Pavlo är först ut i Eva Staafs kommande bokserie med Jobbig dag-berättelser.
 

Mer om författaren
119 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2018
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: augusti 2018
”Boken berättar osvikligt ur barnets perspektiv, vilket är en av anledningarna till att den är så fantastiskt bra. Och det är inte bara ett barns situation, utan flera.”
Jönköpings-Posten
”Klok text och mjuka, symboltäta bilder som låter barnens gemenskap bli tryggheten.” Lotta Olsson
Dagens Nyheter
”Detta är en finstämd tröstebok där Pavlo tar stöd i sitt nätverk, och det jobbiga blandas med lek och vardag i både text och bild. Tryggheten finns där trots det jobbiga. ”
Bärgslagsbladet/Arboga Tidning
"Klokt och viktigt om skilsmässa. En stark, klok och vansinnigt viktig bok om skilsmässa – helt ur barnens perspektiv." - Anna Matzinger
Vi föräldrar

NYHETER

Trösterikt om när föräldrar separerar

Trots att många barn lever med skilda föräldrar finns få böcker i ämnet. Nu kommer Pang Poff Pavlo av Eva Staaf.

Illustration: Clara Dackenberg
Se fler nyheter

Eva Staaf, prisbelönt radioregissör och ljudberättare, debuterar som barnboksförfattare med Tilly som trodde att.... Hon har bland mycket annat skapat underhållningsserien Huset mitt emot i Sveriges Radio. Eva Staaf tilldelades Stockholm Stads kulturstipendium à 25 000 kr 2015.

Eva Staaf och Emma AdBåge (ill) nominerades till Augustpriset för Tilly som trodde att ... med motiveringen:

"Varför har vissa ingen mat i kylskåpet, inga vinterskor när det är kalltkallt? Varför är vissa ledsna och andra aldrig hemma? I mötet med grannar, vänner och en hemlös tiggare reflekterar Tilly kring sin omgivning. Eva Staafs inlevande och eftertänksamma text låter Tilly och kompisen Tage lyfta blicken mot det samhälle som omger dem. Det blir en berättelse om klass och kultur, ömsint gestaltad av Emma AdBåge. Bildernas detaljer är minutiöst inprickade. Minsta sked ligger och bara syns."

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.