Omslagsbild: Vintersport går bort

Bokserie: Note to self (del 2)
Läsålder: 9-12

Utgivningsdatum: 2018-10-05
ISBN: 978-91-29-70800-4

Vintersport går bort

Äntligen är det lucia och dags för skolans traditionella fjällresa. Alla ska få prova på både utförsåkning, längdskidor, hundspann och pimpelfiske. Eller äntligen och äntligen ... Någon stor vintersportare har Ottilia aldrig varit. När hon bodde i Linköping höll hon mest på med dans och hästar, men här på Lidingö verkar alla födda med pjäxor på fötterna. Som tur är finns både google och youtube! Där kan man lära sig såväl off piståkning som lavinsäkerhet.

Alla kastar sig ut i pisterna, medan Ottilia fastnar redan i bygelliften. Bokstavligt talat. Det är hög risk att Ottilia fortsätter sin bana som Lidingös mest pinsamma tonåring även i fjällen. Luciashowen får bli tillfället då hon ska slå Lidingökompisarna med häpnad genom att visa vilken enorm scenpersonlighet hon är. Då ska hon sätta Linköping på danskartan!

Nu är de här igen: Sur-Emil, Super-Steven, bästa Tessan och lilla Axel, mentor Gittan och Torgny, idrottsläraren, plus alla Carlar och Filippor. Och så Ottiiilia, förstås.

Från skämsmössa till superhjältinna i ett tempo som gör att det aldrig blir tråkigt: korta kapitel, snabba repliker och skruvad igenkänning.

Andra delen i Note to self-serien. Första boken, Rutiga byxor funkar inte här kom i juni 2018.

139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2018
89 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: oktober 2018
89 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Emma Peters
Utgiven: november 2018
"Den här är en skrattfest fylld med vardagskomik." Matilda Nilsson
Norrköpings Tidningar
"Otto charmar mig och jag fångas fortfarande av hennes direkthet och ogenomtänkta handlingar. (...) "Hon är en färgstark personlighet med sund självdistans …"
@agneta_norrgard
"Jag tyckte väldigt mycket om Rutiga byxor funkar inte här och blev verkligen inte besviken nu heller."
Enligt O
"Läs böckerna om Ottilia om du vill skratta!"
Biblanbloggen

NYHETER

Kul, knasig – och smart!

Ottilia är tillbaka och som vanligt går något snett när hon är inblandad: Ridkursen visar sig vara ett läger för motocross-entusiaster. Det är bara att tuta och köra, helt enkelt. Tänk inte! Bara kör! är en rasande rolig bladvändare i högt tempo där Bridget Jones möter Sune och Solsidan.

Lidingös Bridget Jones är tillbaka!

Ett kärt återseende med Ottiiilia – Lidingös Bridget Jones – i Abbe Wahlquists och Marie Hammars humoristiska barnbokserie ”Note to self”.

Se fler nyheter

Marie Hammar är uppvuxen i Sundbyberg och på Lidingö. Hon är utbildad lärare och arbetar även som regissör för barn och vuxna. Hon debuterade 2018 med den humoristiska boken Rutiga byxor funkar inte här tillsammans med sin syster Abbe Wahlquist. 

Mer om författaren

Abbe Wahlquist är född och uppvuxen i Sundbyberg och på Lidingö. Hon har utbildats på bland annat Karolinska Institutet men har även jobbat inom showbiz under många år. Nu skriver hon manus till böcker och långfilm på heltid. 

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår