Omslagsbild: Vintersport går bort

Bokserie: Note to self (del 2)
Läsålder: 9-12

Utgivningsdatum: 2018-10-05
Mediekontakt: Jenny Edh-Jansen
ISBN: 978-91-29-70800-4

Vintersport går bort

Äntligen är det lucia och dags för skolans traditionella fjällresa. Alla ska få prova på både utförsåkning, längdskidor, hundspann och pimpelfiske. Eller äntligen och äntligen ... Någon stor vintersportare har Ottilia aldrig varit. När hon bodde i Linköping höll hon mest på med dans och hästar, men här på Lidingö verkar alla födda med pjäxor på fötterna. Som tur är finns både google och youtube! Där kan man lära sig såväl off piståkning som lavinsäkerhet.

Alla kastar sig ut i pisterna, medan Ottilia fastnar redan i bygelliften. Bokstavligt talat. Det är hög risk att Ottilia fortsätter sin bana som Lidingös mest pinsamma tonåring även i fjällen. Luciashowen får bli tillfället då hon ska slå Lidingökompisarna med häpnad genom att visa vilken enorm scenpersonlighet hon är. Då ska hon sätta Linköping på danskartan!

Nu är de här igen: Sur-Emil, Super-Steven, bästa Tessan och lilla Axel, mentor Gittan och Torgny, idrottsläraren, plus alla Carlar och Filippor. Och så Ottiiilia, förstås.

Från skämsmössa till superhjältinna i ett tempo som gör att det aldrig blir tråkigt: korta kapitel, snabba repliker och skruvad igenkänning.

Andra delen i Note to self-serien. Första boken, Rutiga byxor funkar inte här kom i juni 2018.

119 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2018
109 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: oktober 2018

SENASTE RECENSIONERNA

"Ottilia är en charmig bekantskap och läsaren kan lätt identifiera sig med både henne och hennes pinsamheter samt glädjeämnen i denna skojfriskt underhållande berättelse, skriven på ett lättläst språk med mycket dialog." /Kerstin Rydén
BTJ

Marie Hammar debuterar med den humoristiska boken Rutiga byxor funkar inte här tillsammans med sin syster Abbe Wahlquist. Marie är uppvuxen i Sundbyberg och på Lidingö. Hon är utbildad lärare och arbetar även som regissör för barn och vuxna i alla åldrar. Hon älskar dans, teater och idrott. Allra bäst trivs hon i sitt sommarhus i Roslagen. Debutboken Rutiga byxor funkar inte här följs i höst av Vintersport går bort. Här fortsätter vi följa den oemotståndliga Ottilia som lyckas hamna i de mest pinsamma situationer.

Mer om författaren

Abbe Wahlquist debuterar med sin första bok Rutiga byxor funkar inte här tillsammans med sin syster Marie Hammar. Abbe är född och uppvuxen i Sundbyberg och på Lidingö. Hon har utbildats på bland annat Karolinska Institutet men har även jobbat inom showbiz under många år. Nu skriver hon manus till böcker och långfilm på heltid.

Abbe har en stor passion för natur och då framför allt havet och trivs bäst på sommarstället i Roslagen där hon gärna sitter och skriver. Hon älskar att rida och att sjunga, helst på en och samma gång. Vintersport går bort är den andra boken i serien om härliga Ottilia.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.