Omslagsbild: Dagarnas karta

Bokserie: Miss Peregrine (del 4)
Läsålder: 12-15

Översättare: Jan Risheden
Utgivningsdatum: 2019-04-05
Mediekontakt: Erika Bjurling
ISBN: 978-91-29-71472-2

Dagarnas karta

Fjärde boken om Miss Peregrines besynnerliga barn

Jacob Portman är, efter att ha besegrat det monstruösa hotet som nästan förstörde den besynnerliga världen, tillbaka i Florida. Och nu är Miss Peregrine, Emma och deras besynnerliga vänner med, och de gör sitt bästa för att smälta in. Men ingenting blir som de tänkt sig. De upptäcker en underjordisk bunker som har tillhört Abe, Jacobs farfar. Ledtrådar till Abes dubbelliv som en av huvudpersonerna bland de besynnerliga kommer fram, hemligheter som länge varit fördolda. Och Jacob förstår alltmer av sitt farliga arv - sanningar som varit med honom länge, långt innan han trädde in i Miss Peregrines tidsloop.

Jacob och hans vänner kastas in i den amerikanska besynnerliga världen, full av regler som ingen av dem förstår, och insatserna är betydligt högre än förut. Nya faror väntar för Miss Peregrines besynnerliga barn. Deras historia illustreras, precis som i de tidigare böckerna, av egendomliga, otäcka vintagefotografier. Den här gången i fyrfärg!

En nervkittlande skräcksaga som kryper in under skinnet och stannar där - länge.

Den fristående fortsättningen på Miss Peregrines hem för besynnerliga barn, Spökstaden och Själarnas bibliotek. Miss Peregrines hem för besynnerliga barn filmatiserades 2016.

Mer om författaren
139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2019
99 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Katharina Cohen
Utgiven: april 2019

NYHETER

De besynnerliga barnen är tillbaka

Ransom Riggs serie om de besynnerliga barnen har gjort succé världen över. Nu är han tillbaka med den fristående fortsättningen Dagarnas karta, där nya faror väntar. Historien illustreras, precis som i de tidigare böckerna, av egendomliga vintagefotografier som han fyndade med sin mormor.

Se fler nyheter

Ransom Riggs, född 1979, är författare, bosatt i Los Angeles, USA. Han slog igenom 2011 med Miss Peregrines hem för besynnerliga barn. Upprinnelsen till boken var hans stora samling av vintagefotografier med egendomliga motiv. Övriga två delar i den första trilogin är Spökstaden och Själarnas bibliotek. Därefter gavs Besynnerliga berättelser ut. Miss Peregrines hem för besynnerliga barn filmatiserades 2016 med Eva Green i huvudrollen.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.