Omslagsbild: Jag är inte sjuk!


Läsålder: 3-6

Utgivningsdatum: 2019-01-25
Mediekontakt: Erika Bjurling
ISBN: 978-91-29-71083-0

Jag är inte sjuk!

"Det är lördag och min kusin Nova ska ha kalas. Det pirrar i min kropp när jag vaknar. Det pirrar och dirrar och sticker och kliar och plötsligt: ATJO!"

Halsen bränner och huvudet dunkar, men vem vill missa ett roligt kalas? Bäst att försöka dölja att man är sjuk - tills det inte går längre.

Sara Bergmark Elfgren och Maria Fröhlich har skapat den perfekta vab-boken! I Jag är inte sjuk! får vi följa med på en varm och humorfylld resa fylld av igenkänning, ända in i de flippade feberdrömmarnas land. I centrum står samma mamma och barn som i duons tidigare böcker Nu leker vi! (2016) och Just nu har vi varandra (2015), som fått ett varmt mottagande av kritiker och läsare.

120 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2019
”Inte alls så dumt sällskap i vabruari när drömmarna både kan vara skrämmande och en skön fantasi att få stanna i.”
Kulturnytt i P4
"Det här är en vardagsnära och rolig berättelse som håller för flera läsningar (...) och både barn och vuxna kan lätt känna igen sig."
och dagarna går ...
"Boken passar förstås perfekt i vabruari."
Ugglan & Boken
"(...) ett härligt boktips för vabruari månad! 4/5"
Barnboksfamiljen.se

NYHETER

Preppa för vabruari!

Snoriga näsor, värkande öron och febriga pannor ... Nu är den här, månaden som alla barnfamiljer fruktar. I februari slår vabbandet i taket och då är det bra att vara förberedd med några böcker som passar när barnen orkar pyssla och leka lite igen.

Den perfekta vab-boken!

Sara Bergmark Elfgren och Maria Fröhlich är tillbaka med en ny bilderbok som ger tröst under sjuka dagar.

Illustratör: Maria Fröhlich
Se fler nyheter

Sara Bergmark Elfgren, född 1980, bor i Stockholm. Hennes roman Norra Latin gick hem både hos läsare och recensenter när den kom ut hösten 2017. Den utnämndes till en av årets bästa böcker i Dagens Nyheter och nominerades till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris 2018.

Sara Bergmark Elfgren har, tillsammans med Mats Strandberg, skrivit de populära och kritikerhyllade Engelsforsböckerna (Cirkeln, Eld och Nyckeln), som har filmatiserats och översatts till tjugofem språk. De båda författarna skapade även seriealbumet Berättelser från Engelsfors tillsammans med tecknarna Kim W. Andersson, Karl Johnsson och Lina Neidestam. Cirkeln blev en stor succé bland både kritiker och läsare. Den gick som första ungdomsbok någonsin in på Dagens Nyheters kritikerlista och nominerades till Augustpriset.

Sara är även manusförfattare och dramatiker, skriver bilderböcker och serier. Hon har skapat De dödas röster, en poddserie för Sveriges Radio, som hade premiär 2016 och nominerades till Prix Europa. Serien blev en enorm succé både bland lyssnare och kritiker.

I april 2017 utkom hon och Karl Johnsson med den hyllade serieromanen Vei - bok 1. Sara har även gett ut två bilderböcker på Rabén & Sjögren tillsammans med Maria Fröhlich - Nu leker vi! (2016) och Just nu har vi varandra (2015), som Expressen kallade “en liten revolution”.

Priser och utmärkelser:

Nominerad till Augustpriset för Cirkeln (2011)
Vinnare i Bokjuryn 2011 för Cirkeln (kategori Ungdom 13 år–)
Stora läsarpriset för Cirkeln (2011)
Bokbloggarnas litteraturpris för Cirkeln (2011)
Vinnare i Bokjuryn 2012 för Eld (kategori Ungdomsböcker)
Stora läsarpriset för Eld (2012)
Nominerad till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris för Norra Latin (2018)

Mer om författaren

Maria Fröhlich, född 1987, är serietecknare och illustratör. Hon debuterade i USA 2013 med serien The Man Who Forgot Ray Bradbury, baserad på Neil Gaimans novell. Som illustratör är hon aktuell med uppmärksammade antologin Revolution Poetry (Bonnier Carlsen 2018) tillsammans med Steffi Aluoch, samt som gästande bildredaktör för tidskriften Bang. Maria Fröhlich har tidigare publicerat sin serie Sagor från Mirakelstaden i Fantomen. Tillsammans med författaren Cheryl Lynn Eaton skapade hon serien ”Windows” som publicerades i den amerikanska Eisner-nominerade kultserien Bitch Planet. Just nu är hon aktuell med It Looked Like Our Dreams i antologin All We Ever Wanted (2018). 

Tillsammans med Sara Bergmark Elfgren har hon tidigare gjort bilderböckerna Just nu har vi varandra (2015) och Nu leker vi! (2016). 

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.