bok

Cookie rookie

För dig som älskar att baka!

Johanna Westman

Författare

Beskrivning

2019-04-25
Svenska
9-12

Författare

Johanna Westman

Formgivare omslag

Emilie Ekström

Mediekontakt

Jenny Edh-Jansen

2003 kom Första Bakboken, en grundläggande, enkel bok om bakning för nybörjarna. Och nu kommer en reviderad, uppdaterad och uppsnyggad upplaga med stora kakor, småkakor, bullar och bröd. Klassikerna finns såklart med, men också nya recept, som whoopies, mums-mums och banankaka. Och lättbakade bröd, som nattjästa frallor, focaccia och filmjölkslimpa. Det finns också många tips och tricks, som jässkola, sockerkaksskola och kakdegsskola.

Recepten är oftast enkla, men det finns en del mer utmanande recept också. Boken vänder sig till unga bagare från ungefär tio år och uppåt.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2019-04-25

Omslagsfotograf

Ulrika Pousette

Produktion

Papper

Arctic Matt

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129713015

Antal Sidor

93

Ryggbredd (mm)

13

Höjd (mm)

217

Vikt (kg)

0.439

Bredd (mm)

196

Recensioner

BTJ

”Layouten är modern, snygg och tilltalande […] Helhetsbetyg: 4.” Charlotte Berglund.

 

Cookie rookie

Om boken

2003 kom Första Bakboken, en grundläggande, enkel bok om bakning för nybörjarna. Och nu kommer en reviderad, uppdaterad och uppsnyggad upplaga med stora kakor, småkakor, bullar och bröd. Klassikerna finns såklart med, men också nya recept, som whoopies, mums-mums och banankaka. Och lättbakade bröd, som nattjästa frallor, focaccia och filmjölkslimpa. Det finns också många tips och tricks, som jässkola, sockerkaksskola och kakdegsskola.

Recepten är oftast enkla, men det finns en del mer utmanande recept också. Boken vänder sig till unga bagare från ungefär tio år och uppåt.

Johanna Westman

Cookie rookie

Jag fixar middan!

Om boken

Jag fixar middan är en dröm jag har närt sedan länge och som är en del i allt jag gör - att få in barnen i köket. Med glädje och lust såklart, men kanske kan det börja med att man bestämmer att barn fixar middagen en dag i veckan.

Tänk er revolutionen. En dag i veckan är det barnen som lagar maten, i alla familjer i hela Sverige! Och varje gång de ställer sig vid grytorna så lär de sig något nytt. De lär sig experimentera med matvaror, att handla rätt, hantera råvaror på rätt sätt och att utforska sina smaksinnen. Dessutom lär de bli modigare och mer nyfikna, och få bättre självförtroende på kuppen.

Att kunna laga mat från grunden lär oss nämligen att uppskatta matens värde. Med riktiga kunskaper kan vi göra bättre val och bli mer kreativa. Matlagning är en oerhört stor och viktig del av livet, och att laga mat är ett sätt att visa omsorg, kärlek och uppmärksamhet. Det gör också att vi värnar om miljön, vår framtid och vår hälsa.

Jag fixar middan består av 52 recept - en dag i veckan året runt. Recepten är uppdelade efter säsong och mer än hälften av recepten är vegetariska eftersom det ingår i ett modernt miljötänk som känns relevant och viktigt i den tid vi lever i. Förutom rena recept finns det flera utbildande "skolor" för att ge mer trygghet i vid spisen. Hackskola, redskapsinformation, fiskskola och mycket annat.

Recepten är uppbyggda för ett mer effektivt och strukturerat sätt att laga mat. Man förbereder och preppar innan man sätter igång för att det ska bli mindre kaotiskt och för att göra det lättare för barnen att lyckas i köket.
/Johanna Westman

Johanna Westman

Jag fixar middan!

Första måltidsboken

Om boken

Johanna Westman är alla småbarnsföräldrars bästa vän i köket! Uppföljaren till Första och Andra Mosboken. När barnet ska gå från mos till riktig mat är detta den perfekta boken.

"Det är lätt att bli en matcurlande förälder. Man lagar älsklingsrätter, belönar med glass, faller för reklamkampanjer, korvtjatet, snabbmatskedjornas sluga tricks och sin egen trötthet. Väl inne i halvfabrikatsträsket är resan ur det en tung golgatavandring. När barnet för tredje gången ratat dina hemrullade köttbullar med uppmaningen 'Jag vill ha riktiga köttbullar' - det vill säga de frysta i storpack - ja, då är man inte så kaxig. Det bästa är att aldrig ge sig in i det där träsket. Att lägga en bra matgrund som bygger på riktiga råvaror är som att ge en omsorgsfull passning precis framför mål och göra sitt barn till en vinnare. Man gör inga mål utan är ett bra försvar (nyttig mat) och en trygg, stadig backlinje - och det är det som är din roll genom att servera det som ditt barn behöver. Livet är inte ett sprintlopp, det är en maratonlöpning, och maten måste vara därefter. Det betyder inte att du ska bli slav under nyttodieter eller bli en hälsokostfascist. Våra farföräldrar la upp en bra diet för sina barn utan att ens kunna stava till glykemiskt index. Sunt förnuft är ledordet."
/Johanna Westman - matcoach i vardagen

Ur boken, som innehåller frukost-, lunch-, mellanmåls- och middagsrecept: Blåbärspannkakor Smoothie Quesadillas med rotfruktsfyllning Pytt i panna Italienska bönbiffar Avokadodipp Nyponsoppa Scones Tekakor Thailändsk fisksoppa Fiskpinnar Laxburgare Pasta carbonara Wallenbergare Köttfärslimpa






Johanna Westman

Första måltidsboken

Relaterat

Pippi Långstrumps kokbok

Om boken

Recept från berättelserna om Pippi Långstrump med finurliga texter av Pippi-älskaren och hela familjens favorit David Sundin!

Alla känner till Pippi Långstrump som flickan som kan lyfta en häst, har en kappsäck full med guldpengar och har seglat på de sju haven. Men har du tänkt på att hon också är en mästerkock? För det är hon faktiskt!

I historierna om Pippi, Tommy och Annika bakas, firas och bjuds det på mat, sötsaker och dryck av alla möjliga slag. Pippi bakar tårtor, bjuder på korv och steker pannkakor, och så vet hon vad som ingår i en rejäl sjörövarfrukost.

Det här har programledaren, författaren och Pippis största fan David Sundin tagit fasta på när han har valt ut det allra godaste från Pippis värld och satt samman till en kokbok som inte liknar någon annan. Smarriga recept av Johanna Westman och roliga tips och texter av David Sundin varvas med Pippi-citat och Ingrid Vang Nymans klassiska Pippi-bilder.

I Pippi Långstrumps kokbok välkomnas barn och vuxna att tillsammans laga godsaker och rätter från Pippis fantastiska värld. Och så får vi äntligen lära oss hur man gör sina egna krumelurpiller!

Med recept av Johanna Westman.
Rikt illustrerad med bilder av Ingrid Vang Nyman.

Astrid Lindgren, David Sundin, Ingrid Vang Nyman

Pippi Långstrumps kokbok

Jag fixar middan!

Om boken

Jag fixar middan är en dröm jag har närt sedan länge och som är en del i allt jag gör - att få in barnen i köket. Med glädje och lust såklart, men kanske kan det börja med att man bestämmer att barn fixar middagen en dag i veckan.

Tänk er revolutionen. En dag i veckan är det barnen som lagar maten, i alla familjer i hela Sverige! Och varje gång de ställer sig vid grytorna så lär de sig något nytt. De lär sig experimentera med matvaror, att handla rätt, hantera råvaror på rätt sätt och att utforska sina smaksinnen. Dessutom lär de bli modigare och mer nyfikna, och få bättre självförtroende på kuppen.

Att kunna laga mat från grunden lär oss nämligen att uppskatta matens värde. Med riktiga kunskaper kan vi göra bättre val och bli mer kreativa. Matlagning är en oerhört stor och viktig del av livet, och att laga mat är ett sätt att visa omsorg, kärlek och uppmärksamhet. Det gör också att vi värnar om miljön, vår framtid och vår hälsa.

Jag fixar middan består av 52 recept - en dag i veckan året runt. Recepten är uppdelade efter säsong och mer än hälften av recepten är vegetariska eftersom det ingår i ett modernt miljötänk som känns relevant och viktigt i den tid vi lever i. Förutom rena recept finns det flera utbildande "skolor" för att ge mer trygghet i vid spisen. Hackskola, redskapsinformation, fiskskola och mycket annat.

Recepten är uppbyggda för ett mer effektivt och strukturerat sätt att laga mat. Man förbereder och preppar innan man sätter igång för att det ska bli mindre kaotiskt och för att göra det lättare för barnen att lyckas i köket.
/Johanna Westman

Johanna Westman

Jag fixar middan!

Nyheter

Våra nya böcker i maj 2022

Äntligen kommer fortsättningen på förra årets mest sålda barnbok! I den sjunde delen i Handbok för superhjältar är något riktigt skumt på gång i Rosenhill. Häng med Pappa Kapsyl, känd från YouTube, när han försöker springa ifrån en hungrig T-rex och fira fredagsmys i Emma Bouvins barnboksdebut. Dessutom får vi möta ett nutida magiskt Stockholm där nordiska väsen lever dolda bland människorna i första delen i Gustav Tegbys trilogi Bortbytingar. Och mycket, mycket mer! Välkommen till en fullmatad bokmånad!

Laga pannkakor som Pippi Långstump

Här är den – den perfekta kokboken för alla barn som bor ensamma i ett stort hus tillsammans med en apa och en häst. Men – den fungerar också utmärkt om man inte har en apa eller en häst. Om man till exempel bor med en familj som består av stora och små personer som bara vill laga eller baka något gott tillsammans. Vi firar boksläppet med att bjuda på receptet på Pippis pannkakor!

Johanna Westman tillbaka med ny kokbok för unga kockar

Om alla lät barnen ta ansvar för middagslagandet en dag i veckan – vilken matrevolution det skulle bli! I Jag fixar middan presenterar Johanna Westman 52 enkla och goda recept och knep som får både barn och föräldrar att känna sig trygga i köket.

Baka Johanna Westmans kanel- och kardemummabullar

Stora kakor, småkakor, bullar och bröd. I Johanna Westmans Cookie rookie finns allt en bagare kan önska!

Baka Johanna Westmans kolasnittar

Vad är lyxigare än att bjuda på hembakade småkakor till sommarfikat! I Johanna Westmans Cookie rookie finns massor av enkla recept på stora kakor, småkakor, bullar och bröd.