bok

Kärlek

11 berättelser för mellanstadiet

Sara Villius

Författare

Kristofer Folkhammar

Författare

Sara Ohlsson

Författare

Antologi

Författare

David Wiberg

Författare

Oscar Danielson

Författare

Alex Haridi

Författare

Boel Gerell

Författare

Sara Kadefors

Författare

Johanna Lindbäck

Författare

Rebecka Åhlund

Författare

Mats Jonsson

Författare

Beskrivning

2019-01-15
Svenska
9-12

Författare

Sara Villius, Kristofer Folkhammar, Sara Ohlsson, Antologi , David Wiberg, Oscar Danielson, Alex Haridi, Boel Gerell, Sara Kadefors, Johanna Lindbäck, Rebecka Åhlund, Mats Jonsson

Formgivare omslag

Elina Grandin

Jag står här för att råka springa på Maya.
Jag vet nämligen att hon gick in på ICA Supermarket för exakt fyra minuter och tolv sekunder sen. Jag kom med cykeln från sporthallen, jag såg henne bakifrån och hon såg inte mig. Men hon var ensam och jag förstod direkt att det här är min chans.

Hur känns det egentligen, det där som alla pratar om? Det som alla böcker, låtar och filmer handlar om? Det som är hemligt och lite pinsamt men samtidigt så spännande och underbart att man inte vill något hellre än berätta för ALLA!
Vi har samlat elva pirriga noveller för dig som går på mellanstadiet. De är ganska olika varandra, men alla handlar egentligen om en och samma sak: kärlek.

Medverkar gör: Oscar Danielson, Kristofer Folkhammar, Boel Gerell, Alex Haridi, Mats Jonsson, Sara Kadefors, Johanna Lindbäck, Sara Ohlsson, Sara Villius, David Wiberg och Rebecka Åhlund.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originaltitel

Lovestruck

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2019-01-15

Produktion

Papper

Munken Print

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

Livonia Print Ltd

Produktdetaljer

ISBN

9789129715828

Antal Sidor

142

Ryggbredd (mm)

11

Höjd (mm)

201

Vikt (kg)

0.188

Bredd (mm)

151

Format

Häftad

Hållbarhet

Recensioner

”En härlig angelägen bok där varje novell tar sig an olika aspekter av kärlek och hur det kan upplevas, kille – tjej, kille – kille, och alla tankar man tänker.”

[...] Den här boken kan med fördel användas som diskussionsunderlag på mellanstadiet för att prata om vad kärlek är och hur det kan kännas - antingen läsa hela eller med fördel uppdelat novell för novell. Helhetsbetyg: 5.” – Charlotte Nordenfelt, BTJ

 

Vi upptäcker naturen

Om boken

”Full med lättlästa fakta om det lilla och det stora /…/ De färgglada bilderna är välvalda och styckena så finurligt infogade att boken upplevs som en helhet. /…/ Utmärkt!"
Helhetsbetyg: 5 av 5. – Uno Nilsson. Bibliotekstjänst
Ut och upptäck! Här kommer en lekfull och faktaspäckad antologi med allt du behöver veta om våra vanligaste växter och djur. Lär dig se skillnad mellan en torsk och en gädda, hur honung blir till och vilket fotspår som hör till vilket djur i skogen. Dessutom får du pysseltips om hur man färgar vitsippor, gör egna såpbubblor eller planterar harpluttar. Och mycket mer!Bakom text och bild står några av våra allra största barnboksskapare: Emma AdBåge, Sarah Sheppard, Björn Bergenholtz och många fler. En matig samlingsvolym som inspirerar till utflykter i skog och mark under alla fyra årstider, och som lyfter fram allt vackert som finns omkring oss - som vi måste vara rädda om.

Sarah Sheppard, Emma AdBåge, Björn Bergenholtz, Antologi , Ulf Svedberg, Martin Emtenäs, Julia Undén Wiberg, Lars Klinting, Charlotte Ramel, Sven Nordqvist, Sarah Sheppard, Emma AdBåge, Cecilia Heikkilä, Charlotte Ramel, Lena Anderson, Björn Bergenholtz, Lars Klinting, Maja Sten

Vi upptäcker naturen

Roliga ramsor

Om boken

Kan du fortsättningen på En sjöman for till aj, aj aj? Och hur var det nu med Pelle Plutt eller råttan som kokar te? Här kommer en samlingsvolym med alla de bästa ramsorna, rimmen, tungvrickarna och gåtorna. Både välkända ramsor och sådana du kanske aldrig hört förut. Här finns också klapplekar, räkneramsor, hopprepslekar och mycket annat skoj. Passar perfekt på skolgården eller i förskolan. Fräckt, klurigt och med bubblande språkglädje, med lekfulla, fnissiga bilder av Maria Källström.

Antologi , Maria Källström

Roliga ramsor

Relaterat

Handbok för superhjältar 9

Om boken

Riktiga vänner sviker inte.
Det har nog aldrig varit så lugnt och stilla i Rosenhill som nu. Det värsta som händer är att någon spelar för hög musik eller glömmer vattna blommorna. Röda Masken och de andra superhjältarna använder tiden till att öva på sina superkrafter och tävla mot varandra. Lisa gillar killarna och hon är deras naturliga ledare.Men så en dag ser Lisa en tjej som hon aldrig sett förut. Hon är i samma ålder som Lisa, men hon går inte i deras skola. Snart dyker tjejen upp på de mest oväntade ställen. Hon sitter på hustak och dinglar med benen och verkar fullständigt orädd. Hon är tuffare och modigare än någon Lisa mött. Vem är hon? Och skulle hon och Lisa kanske kunna bli vänner?Böckerna om Röda Masken har sedan 2017 toppat topplistorna över både mest köpta och mest lånade barnböckerna i Sverige. Det är fartfyllda, färgstarka och spännande berättelser − med en hjältinna som man bara måste älska! Ett slags modern Pippi Långstrump med superkrafter som skildras med fantastiska illustrationer. Det här är böcker som kan få den mest ovilliga läsare att sträckläsa - och framför allt att vilja fortsätta läsa.

Elias Våhlund, Agnes(Agnieszka) Våhlund, Agnes Våhlund

Handbok för superhjältar 9

Nyheter

Om längtan efter tillhörighet och modet att stå upp för sig själv

Ida vill bara smälta in. Istället går hon runt i mammas färgglada loppisfynd och folk ropar Loppan efter henne. Motvilligt lär hon känna Ufuk, som inte bryr sig alls om vad andra tycker. Kan man vara sån? Boel Gerells barnboksdebut Nån som jag handlar om hierarkier och att våga vara annorlunda.

Följ med en dag till förskolan!

En helt vanlig dag på förskolan kan vara hur spännande som helst! Med värme och mycket humor skildrar Sara Villius och illustratören Mari Kanstad Jonhsen hur en vanlig dag på förskolan kan se ut; lämning, samling, lekstund, vila och mellis.

Högläsningseufori för de yngsta

Efter de kritikerrosade bilderböckerna Natten och Om orm är Sara Villius tillbaka med en berättelse om en sax som vill klippa. Fast inte vad som helst.

”Livskraftigt, angeläget, snurrigt, tjurigt och roligt”

Berör och förstör består av 79 dikter av svenskspråkiga poeter, i urval av Athena Farrokhzad och Kristofer Folkhammar. Nu hyllas boken av en samstämmig kritikerkör!

Poesi för en ny generation 

I år är det 30 år sedan den vällästa antologin Kärlek och uppror utkom. Därför är det hög tid för en ny samling med dikter för unga (och lite mindre unga). Poeterna Athena Farrokhzad och Kristofer Folkhammar har gjort urvalet till Berör och förstör, en samling med svenskspråkiga poeter, som för stafettpinnen vidare.