Omslagsbild: Gula båten


Läsålder: 3-6

Översättare: Lotta Olsson
Utgivningsdatum: 2019-03-15
ISBN: 978-91-29-71597-2

Gula båten

Gula båten.
Himmel, hav.
Paddla ivrigt.
Ge sig av.

Stranden borta.
Skummet yr.
Vindar viner.
Äventyr.

En liten pojke och hans giraff ger sig av på en båttur mitt i natten. Det blir ett drömlikt äventyr bortom fantasins gränser där de träffar på bläckfiskar, valar och till och med hajar innan de ser den vänligt blinkande fyren och vet att de är hemma i tryggheten igen. Gula båten är ett alldeles lagom spännande äventyr med underbara bilder som växlar mellan det dramatiska och harmoniska, av den brittiska illustratören Melissa Castrillon. Den enkla, rytmiska texten på rim påminner om en godnattsång och för den melodiska översättningen står Lotta Olsson. Perfekt högläsning vid läggdags för alla åldrar!

Mer om författaren
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2019

SENASTE RECENSIONERNA

”en underbar godnattsaga där man vaggas av bildslingor, vågor och poetiska rim [...] En extra eloge till översättaren Lotta Olsson som så på pricken har fångat de rätta orden.”
Barnboksprat
"En ljuvlig högläsningsbok med finstämt samspel mellan den rytmiska texten på vers och de dekorativa bilderna. Det är en härlig bok att titta länge i för mindre barn. Helhetsbetyg: 4" – Boel Peterson  
BTJ
Photo

Nina Laden är en väletablerad barnboksförfattare och illustratör som bor med sin man på en ö utanför Washington, USA. Hennes böcker är sålda till ett stort antal länder.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.