bok

Grindelwalds brott

Filmmanuset

J.K. Rowling

Författare

Beskrivning

2019-01-15
Svenska
9-12

Författare

J.K. Rowling

Formgivare omslag

MinaLima

Nu kommer fortsättningen på Fantastiska vidunder och var man hittar dem, filmen som hade premiär i november 2016, och som publicerades i bokform vid samma tid. Boken kom i svensk översättning i februari 2017.

I slutet av Fantastiska vidunder och var man hittar dem infångades den mörka trollkarlen Gellert Grindelwald i New York med hjälp av Newt Scamander. Men Grindelwald lyckas fly fångenskapen och samlar en stor skara anhängare som inte får veta sanningen om hans egentliga agenda: Att låta renblodiga trollkarlar styra över alla icke-magiska varelser.

I ett försök att stoppa Grindelwalds planer tar Albus Dumbledore hjälp av sin tidigare Hogwartselev, Newt, som än en gång går med på att hjälpa till, ovetandes om vilka faror som väntar. Såväl kärlek som lojalitet testas, även hos trogna vänner och inom familjer, i en alltmer uppdelad trollkarlsvärld.

Det andra filmmanuset av J.K. Rowling, med fantastiska illustrationer av MinaLima, berättar om tidiga händelser som skapade trollkarlsvärlden, med överraskande blinkningar till Harry Potter-berättelserna, vilket kommer att glädja såväl bok- som filmfans.

Grindelwalds brott är en äventyrsspäckad historia som utspelar sig i Paris. Den är full av märkvärdiga karaktärer och magiska varelser. Filmen har världspremiär den 16 november 2018, och är den andra av fem planerade filmer om Newt Scamander och den magiska världen.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originaltitel

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Originalspråk

Engelska

Översättare

Lena Fries-Gedin, Jessika Gedin

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2019-01-15

Produktion

Papper

LABB Holmen Book Cream

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

ScandBook AB

Produktdetaljer

ISBN

9789129716245

Antal Sidor

269

Ryggbredd (mm)

26

Höjd (mm)

219

Vikt (kg)

0.434

Bredd (mm)

142

Format

Inbunden

Hållbarhet

Recensioner

”Det är mycket action, trolleri och vidunderliga djur med de mest otroliga krafter. Men även mycket om människors drömmar om kärlek och tillhörighet och rädsla för utanförskap. Helhetsbetyg: 4.” – Karin Karlstrand, BTJ

 

Jul på Hogwarts

Om boken

"Julen var på väg. En morgon i mitten på december vaknade alla på Hogwarts och fann skolan täckt av flera decimeter snö."
För miljoner läsare runt om i världen är Hogwarts skola för häxkonster och trolldom en magisk plats. I Jul på Hogwarts vi får uppleva Harry Potters första jul på Hogwarts på ett helt nytt sätt. Julstämning råder: Hogwarts är täckt i snö och pyntat för jul, Stora salen är redo för fest och julklappar delas ut på juldagsmorgonen. Jul på Hogwarts är en varm och fin bilderbok för hela familjen. De vackra fyrfärgsillustrationerna står illustratören och konceptkonstnären Ziyi Gao för, och originaltexten är hämtad från Harry Potter och De vises sten.

J.K. Rowling, Ziyi Gao

Jul på Hogwarts

Relaterat

Nyheter

Den magiska succén i fyrfärg fortsätter!

Den 11 oktober 2022 utkommer den illustrerade utgåvan av "Harry Potter och Fenixorden" samtidigt i 24 länder. Jim Kay har arbetat med boken i mer än två år och under arbetets gång blev det uppenbart att det var dags att bjuda in en gästillustratör till trollkarlsvärlden. Den gästen blev Neil Packer – en etablerad och mångsidig illustratör och Jims nära vän.

Efter filmsuccén – nu kommer manuset

När J.K. Rowling tar oss tillbaka till Hogwarts kan man räkna med att det blir massor av magi, maktkamp och fantastiska vidunder. Läsarna till Harry Potter-böckerna, som nu sålts i en halv miljard exemplar, kommer inte att bli besvikna.

Fantastiska vidunder 2 – Grindelwalds brott är här!

Det är ett tag kvar till julafton. Men det är redan julafton för alla J.K. Rowling-fans, eftersom Grindelwalds brott har premiär 14 november.