Omslagsbild: Dom som kallas vuxna


Läsålder: 3-6

Utgivningsdatum: 2019-04-05
Mediekontakt: Jenny Edh-Jansen
ISBN: 978-91-29-71687-0

Dom som kallas vuxna

Du känner säkert några vuxna, de är stora och kan nästan allt. Prata franska, såga med motorsåg och steka hela pannkakor. Vuxna kan reda ut tjocka tovor i håret och trösta dig om du är ledsen. På tusen sätt är vuxna underbara. Men ibland kan de vara svåra att förstå sig på.

Utanpå ser vuxna lugna och vanliga ut, men hur är dom egentligen, inuti? Varför går de på promenad, varför gillar de kaffe så himla mycket och varför gråter de inte när de slår sig?

Ett humoristiskt och kärleksfullt porträtt av vad en vuxen egentligen är och varför vuxna gör så konstiga saker. Och när man tittar närmare kanske vuxna inte är så olika barn, egentligen ...

Det konstigaste med att bli vuxen var att upptäcka att jag var samma person. Lite klumpigare men annars samma. Jag som gått och trott att som vuxen skulle jag minsann ha stenkoll på allt. Vara trygg som en ko, aldrig tvivla, aldrig få hjärtsnurp och kunna ratta en bil med vänsterhanden. Så blev det ju inte alls. Och det är jag väldigt glad för.

Annica Hedin växte upp i Kvibille på halländska landsbygden, men bor sedan 25 år i Stockholm. Där arbetar hon som frilansskribent och har tidigare skrivit en lång rad läroböcker för låg- och mellanstadiet. Hon debuterade 2018 med den uppmärksammade bilderboken Stig, illustrerad av Per Gustavsson.

Mer om författaren

Hanna är född 1992 och är uppvuxen utanför Kristianstad. Hon är verksam som illustratör och arbetar just nu främst med bilderboksillustration, serier och animation. Våren 2017 tog hon examen ifrån Konstfacks Illustration och grafisk design.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.