Omslagsbild: Lysande varelser


Läsålder: 6-9

Översättare: Annika Meijer
Utgivningsdatum: 2019-05-17
ISBN: 978-91-29-71300-8

Lysande varelser

Har du någon gång sett små lysande prickar i gräset en sommarkväll eller glittrande ljus i havet en höstdag? Då har du nog haft turen att få se något mycket märkligt, nämligen ett eller flera av alla de djur som kan lysa. Men varför lyser de och hur går det egentligen till?

I Lysande varelser kan du läsa mer om ett av naturens största mysterier, och om de forskare som löst gåtan om de lysande varelserna. Du får även lära dig hur man bygger en insektsfälla och hur man gör en mareldshåv!

Sara Östlund Nilssons text är fylld av roliga fakta du inte kände till innan. Sam Klein och Sara Östlund Nilssons illustrationer lyser upp de svarta boksidorna i den här annorlunda och häftiga faktaboken om ett av naturens mest fascinerande fenomen. 

Mer om författaren
119 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2019

SENASTE RECENSIONERNA

”Det är en hyllning till vetenskapen.” [...] ”Författaren Sara Östlund Nilsson måste älska vetenskapen. ”Lysande varelser” är en tribut till den.” Matilda Nilsson
Upsala Nya Tidning
”... en spännande faktabok som också fascinerar vuxna läsare.”
BTJ

NYHETER

Wow, den lyser ju!

Lagom till sommarlovets äventyr i naturen ger vi ut en faktarik och rolig bok om en av våra största gåtor: de självlysande djuren. Och ja, självklart lyser bokens omslag i mörker.

Illustration: Sam Klein och Sara Östlund Nilsson
Se fler nyheter

Sara Östlund Nilsson (född 1970) är expert på småfiskars beteende. Hon har doktorerat i zoologisk beteendeekologi vid Uppsala universitet och har forskat i många år på tropiska och nordiska fiskar i Sverige, Norge och Australien. När hon inte skriver barnfaktaböcker jobbar hon bland annat med förmedling av vetenskapshistoria vid Norges nationalbibliotek.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.