Omslagsbild: Vi går varvet


Läsålder: 9-12

Utgivningsdatum: 2019-06-10
ISBN: 978-91-29-71468-5

Vi går varvet

Nominerad till Barnradions bokpris 2020!

När bussen stannar vid skolan spanar jag mot cykelstället. JA! Där står Jessa och Bella. Jag hejdar en vinkning, för det skulle se barnsligt ut, och går snabbt förbi Gerhard för att han inte ska prata med mig. Lisa hojtar hejdå till honom och vinkar som ett barn. Jessa viskar något och sedan fnissar de och vänder oss ryggen. Den kalla känslan i magen kommer tillbaka. Ska den första skoldagen bli en sådan dag, en dålig dag, när jag är som luft?

Liv ska börja sjuan men har en stor klump i magen. Hur ska hon vara för att alla andra ska gilla henne? För att kompisarna Jessa och Bella ska vilja vara med henne, för att de ska förstå att hon inte alls är som Lisa, som har gummistövlar på sig i skolan och bara pratar om sina himla hästar? Hjälper det om hon säger att hon är kär i Hannes, fast hon inte alls är det? Eller om hon säger att hon har fått mens, fast hon inte alls har fått det?

Kanske är det bäst att bara stå tyst bredvid och inte säga någonting, vänta tills hon blir inbjuden. Är det här en sådan dag när hon kommer att få vara med?

Långsamt börjar Liv hitta sin plats i tillvaron. När hon lär känna nya människor förstår hon att världen kan vara så mycket mer, att hon kan vara så mycket mer!

Med en lätthet och en självklarhet berättar Ina Lagerwall historien om Liv så att det känns som om man själv är där på plats och upplever allt. Man känner den instängda lukten av högstadieskola och hör ljudet av gummisulor mot blankpolerade golv när grupper av elever trampar fram genom korridorerna och går varvet. En poetisk debut som verkligen känns!


 

Mer om författaren
149 kr Bok - Inbunden
Utgiven: juni 2019
89 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: juni 2019
89 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Ella Schartner
Utgiven: juli 2019
”En fin och tröstande berättelse om att gå från lekande barn in i högstadiets intriger och att lyckas hålla den moraliska kompassen rätt. Att inte duka under för elakheter och om att navigera rätt i vänskap och den första spirande kärleken.”
BokLus
”Det är en fin debut.” Eva Wahlström
Smålandsposten
”Ina Lagerwall har skrivit en trovärdig historia där alla delar hänger ihop.”
Folkbladet Västerbotten
”Träffsäkert om livet på högstadiet där de som är coola vågar driva runt i skolkorridoren - de som vågar gå varvet.”
Gotlands Allehanda

NYHETER

Brännande och självklar högstadieskildring

Ina Lagerwall debuterade förra året med Vi går varvet. Boken fick ett fint mottagande och nominerades som en av fem böcker till Barnradions bokpris. Bara vara vänner är en fristående fortsättning.

Fotograf: Kajsa Göransson

Nominerade till Barnradions bokpris 2020

Nu står det klart vilka fem böcker som har nominerats till Barnradions bokpris 2020. Bland de nominerade böckerna finns två böcker från Rabén & Sjögren som handlar om längtan efter tillhörighet.

Poetisk debut om längtan att höra till

Ina Lagerwall debuterar med boken Vi går varvet, som bygger på Inas egna minnen från högstadiet. Det handlar om vänskap, längtan efter tillhörighet och den första förälskelsen.

Fotograf: Kajsa Göransson
Se fler nyheter

Ina Lagerwall, född 1979, bor utanför Växjö med man och två barn och arbetar som bibliotekarie. Hon debuterade 2019 med Vi går varvet som fick mycket fina recensioner. Bara vara vänner är en fristående fortsättning. 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår