Omslagsbild: Med långa tyglar


Läsålder: 9-12

Översättare: Helena Stedman
Utgivningsdatum: 2019-06-14
Mediekontakt: Sofia Bengtsson
ISBN: 978-91-29-71586-6

Med långa tyglar

Naja och Taxi, som egentligen heter Vanessa, hänger ihop på ridskolan. De är så olika varandra att deras vänskap aldrig blir tråkig eller förutsägbar. Med hjälp av små iakttagelser och stämningar tecknar författaren ett spännande psykologiskt porträtt av de två tjejernas vänskap, fångat precis i den fasen då de är på väg att växa ifrån varandra. Naja fortsätter att vara en riktig hästtjej, medan Taxi, som har det tufft hemma, blir mer intresserad av killar än hästar.

Med långa tyglar är inte en traditionell hästbok som främst utspelar sig på en ridskola, men det finns självklart också med. Boken är full med ponnyer, hästar, mjuka mular, stigbyglar, hö och halm, intriger, och allt som hör hästboksgenren till. Och det handlar om den där tiden i livet då man är både barn och tonåring, om hästar och killar, om självständighet och föräldrar som tror att de vet bäst.

Boken fick 2018 danska Kulturministeriets författarpris och den var även nominerad till Nordiska Rådets Litteraturpris samma år. Ur Kulturministeriets prismotivering:
"I en skarp, mättad och samtidigt överdådig stil leker Mette Vedsø med språket, och hon bemästrar att skriva med hög litterär kvalitet och samtidigt appellera till barn. Det är helgjutet och mer därtill."

Mer om författaren
119 kr Bok - Inbunden
Utgiven: juni 2019
89 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: juni 2019

NYHETER

”Det är helgjutet och mer därtill”

Mette Vedsös bok Med långa tyglar tilldelades det danska Kulturministeriets författarpris 2018 och nominerades samma år till Nordiska rådets pris för barn- och ungdomslitteratur. 

Fotograf: Lærke Posselt
Se fler nyheter

Mette Vedsø, född 1968, debuterade som författare 2011 och har sedan dess skrivit en lång rad böcker för barn och unga - bilderböcker, lättläst, kapitelböcker och ungdomsböcker. Hon tilldelades danska Kulturministeriets författarpris 2018. Med långa tyglar var också nominerad till Nordiska Rådets litteraturpris samma år.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.