Omslagsbild: Fråga Jenny


Läsålder: 9-12

Utgivningsdatum: 2019-06-10
Mediekontakt: Jenny Edh-Jansen
ISBN: 978-91-29-71668-9

Fråga Jenny

om kroppen, själen och allt runtomkring

Mina bröst är olika stora!
Hur vet man att man är kär?
Jag är rädd för klimathotet.

I den populära spalten Fråga Jenny i SvD Junior är ingen fråga för konstig eller svår. Psykologen Jenny Jägerfeld har under flera år svarat på barns frågor och funderingar om allt mellan himmel och jord.

Här finns närmare hundra brännande och livsviktiga frågor och svar samlade, indelade i kategorier som kärlek, kompisar, familj och skola, träffsäkert illustrerat av Johanna Arpiainen.


 

Mer om författaren
169 kr Bok - Flexband
Utgiven: juni 2019
89 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: juni 2019

SENASTE RECENSIONERNA

"Ett slags standardverk att ha hemma för dem som har barn och ungdomar omkring sig."
Kommunalarbetaren
”Oro för ett världskrig och frågor om kroppen, kärlek, vänskap och diagnoser besvaras på ett bekräftande och upplyftande sätt. [...] Konkreta råd och förslag på tankesätt gör att svaren lyfter ännu mer. Med de roliga illustrationerna liknar de motsvarande spalt i KP.”
Jönköpings-Posten
”Jenny svarar klokt och uppmuntrande på alla funderingar. En bok som visar att man sällan är ensam om alla knepiga frågor som snurrar i huvudet.”
Gotlands Allehanda

NYHETER

Jenny Jägerfeld: ”Jag tar alla frågor på allvar”

”Hjälp! Mina föräldrar lyssnar för mycket på Kent” och andra nödrop från den populära SvD-spalten Fråga Jenny finns nu som bok.

Illustration: Johanna Arpiainen
Se fler nyheter

Psykologen Jenny Jägerfeld har tidigare gett ut bland andra ungdomsboken Här ligger jag och blöder som vann Augustpriset för bästa barn- och ungdomsbok 2010 och blev nominerad till Slangbellan. Med barnböckerna Brorsan är kung! och Comedy Queen har hon hittat nya läsare och hyllats av såväl dem som av recensenterna. Comedy Queen Augustnominerades och belönades med Barnradions bokpris 2018. 2017 belönades hon med Astrid Lindgren-priset.

Jenny Jägerfeld hörs ofta i radio och tv och har samtalsserierna Psykologer läser böcker, Psykologer tittar på film och Psykologer går på teater. Hon skriver även för Svenska Dagbladet och deras barntidning Junior. Utöver det har hon pluggat massa filosofi, sexologi och litteratur. En gång reste hon från Danmark till Indien i en risig röd buss. Det tog femtio dagar. Hon har också jobbat som postsorterare, biokassörska, servitris, karaokevärdinna och inom hemtjänsten.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.