Omslagsbild: Den helt sanna julsagan om kentauren som ville hem

Bokserie: Adventsbok (del 2019)
Läsålder: 3-6

Utgivningsdatum: 2019-10-18
Mediekontakt: Jenny Edh-Jansen
ISBN: 978-91-29-71288-9

Den helt sanna julsagan om kentauren som ville hem

Nu kommer adventsboken alla längtar efter - en högläsningsbok i 24 kapitel. Börja första december och läs ett kapitel om dagen ända fram till julafton.

Det är första december och snön har just börjat falla. Genom den kalla natten galopperar Ken Taur på väg hem till kentaurernas hemliga rike. Han har varit borta från sin familj länge, men han tänker inte fira en enda jul till utan dem.
Om bara inte vägen varit så lång, om bara inte mörkret varit så stort, om han bara inte varit så väldigt ensam ...

En spännande, tankeväckande och stämningsfull berättelse av Mats Strandberg (text) och Sofia Falkenhem (bild). Det här är en alldeles sann julsaga om vänskap, hemlängtan och om att lära sig skilja sagor från sanning. Underbar högläsning för alla stora och små som otåligt väntar på julen!

Boken utspelar sig i samma värld som böckerna om monstret Frank som gjort stor succé och sätts upp som musikal på Junibacken under hösten.

Mer om författaren
169 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2019
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: oktober 2019

SENASTE RECENSIONERNA

”Bedårande underbart med den perfekta julkänslan.”
Lokaltidningen Mitt i
”Det här är både en rolig och tänkvärd saga! Med spänning, humor och cliffhangerslut! OMG vad bra gjort det är! Både text och bild!”
Tidningen Kulturvinden
”[...] helt underbart sagolik, stämningsfull och lagom spännande. Den perfekta adventskalenderboken enligt mig”
Prickiga Paula
”Bilderna skapar stämning och lyfter fram det fantastiska och dramatiska i Strandbergs text. Sammanfattningsvis är Den helt sanna julsagan om kentauren som ville hem en alldeles utmärk högläsningsbok att samlas kring. Helhetsbetyg: 4.” Dag Hedberg
BTJ

NYHETER

Årets adventsbok är här!

I år gick hedersuppdraget att skapa den efterlängtade högläsningsboken i 24 kapitel till författaren Mats Strandberg och illustratören Sofia Falkenhem.

Illustratör: Sofia Falkenhem

Mats Strandberg och Sofia Falkenhem skapar årets adventsbok

Monstret Frank-trilogin har gjort stor succé med över 60 000 sålda ex och en ny musikal med premiär på Junibacken i höst. Nu kan vi avslöja att årets adventsbok är en spinoff på den populära monstervärlden. I Den helt sanna julsagan om kentauren som ville hem är det Monstret Franks vän Ken Taur som står i centrum för berättelsen.

Fotograf: Henric Lindsten
Se fler nyheter

Mats Strandberg har älskat skräckgenren sedan han upptäckte Stephen King som barn. Han fick sitt stora genombrott med världssuccén Cirkeln (skriven tillsammans med Sara Bergmark Elfgren) som filmatiserades och nominerades till Augustpriset. Hans skräckromaner Färjan och Hemmet har, liksom ungdomsromanen Slutet, hyllats av såväl kritiker som läsare. Slutet nominerades också till årets bok av European Science Fiction Society.

Priser och utmärkelser:
Vinnare i Bokjuryn 2011 för Cirkeln (kategori Ungdom 13 år–)
Stora läsarpriset för Cirkeln (2012)
Bokbloggarnas litteraturpris för Cirkeln (2012)
Stora läsarpriset för Eld (2013)
Vinnare i Bokjuryn 2012 för Eld (kategori Ungdomsböcker)

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.