bok

Prästgårdens hemlighet

Tobias Söderlund

Författare

Beskrivning

2019-08-13
Svenska
9-12

Författare

Tobias Söderlund

Formgivare omslag

Niklas Lindblad

Lärarhandledning

Prastgardenshemlighet.pdf

Ett hemsökt hus, ett spöke och en kamera som lever sitt eget liv ...

Den ensliga prästgården i Borgvattnet sägs vara ett av världens mest hemsökta hus. Tolvåriga Vanessa tror inte på historierna om vad som finns där inne, men eftersom hon vill filma något läskigt till sin Youtube-kanal bestämmer hon sig för att dra dit med vännerna Abbe och Martin.

Besöket blir otäckare än hon väntat sig. De flyr det gamla huset och väl hemma upptäcker Vanessa att hon faktiskt har fångat ett spöke på film!

Dessutom börjar konstiga saker hända på nätterna. Kameran slås på av sig själv. Vanessas pappa beter sig ytterst märkligt. Och vem är det som har grävt en grop på gården och lagt ner en av Vanessas gamla dockor?

Vanessa inser att något måste göras för att bli av med spöket som följt med henne hem från prästgården.

Prästgårdens hemlighet är den första delen i serien Spökkameran.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Spökkameran

Publiceringsdatum

2019-08-13

Läsordning

1

Produktion

Papper

Holmen Book Cream

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

Livonia Print Ltd

Produktdetaljer

ISBN

9789129716191

Antal Sidor

246

Ryggbredd (mm)

22

Höjd (mm)

206

Vikt (kg)

0.373

Bredd (mm)

155

Hållbarhet

Recensioner

Blekinge Läns Tidning

”Det här är böcker helt rätt i tiden, lättlästa och lagom spännande dessutom.”

Göteborgs-Posten

”Tobias Söderlund har med lätt och varsam hand fångat både språk och attityder hos mellanåldersbarn - och deras föräldrar. Det är väldigt bra gjort.”

Smålandsposten

”Spökboken om Borgvattnets prästgård är underhållande och djup”

Boklunga

”Förjävla läskig och bra bok, läs den! Tipsa kidsen!”

Arboga Tidning

”Det blir helt enkelt en tokspännande bok, en riktig bladvändare från första stund. Och fortsättning följer - detta är del ett i en serie.”

Gullis lästips

”Prästgårdens hemlighet är verkligen skrämmande och spännande bladvändare som fick mig att läsa ut boken på något dygn […] fantastisk rysare som är värd sina fem av fem.”

Agnes bokblogg

”Boken är spännande, mystisk och har en medryckande handling. […] En strålande debut!”

Old adult reads young adult

”Den är en riktig liten hit faktiskt. […] Det här är riktigt bra grejer!”

Vargnatts bokhylla

”Prästgårdens hemlighet hade allt för att jag skulle sluka den och jag är säker på att den kommer gå hem hos många andra spökintresserade också!”

Barnboksbloggen

”Och ja, den är lika bra som jag trodde att den skulle vara.”

 

Skräckslottet

Om boken

"/.../ levande, fartfylld och nervkittlande. Det är högt tempo, mycket action, övernaturligt och spännande." BTJ
Ellens mamma ska ha fest för att fira sin nya bok, och inte var som helst, utan på ett riktigt spökslott! Ellen, som har fått nog av hemsökta ställen, vill helst stanna hemma. Men som tur är ska Lorraine följa med – och Buster förstås.Det dröjer inte länge förrän Ellens oro blir verklighet. Det verkar mycket riktigt finnas ett spöke på slottet. Det konstiga är bara att Buster inte reagerar på det. Inte ens när Ellen ber honom att spöksöka. Och plötsligt är Buster borta.Skräckslottet är den sjätte och avslutande delen i Tobias Söderlunds och Stef Gaines serie för yngre bokslukare, som inte drar sig för att läsa om spöken och annat nervkittlande. De två första böckerna i serien, Mysteriet på kyrkogården och Docksamlarens hus, nominerades till "Årets barndeckare", Crimetime 2021.

Tobias Söderlund, Stef Gaines

Skräckslottet

Den hemliga operationen

Om boken

Finns det spöken på sjukhuset? Ellens storebror Oscar har hört rykten om det. Medan han är inlagd för operation smider syskonen planer för att ta reda på svaret. Tillsammans med Ellens bästa vän Lorraine ska de smuggla in Buster, för är det någon som kan nosa upp spöken så är det han!
Men allt går inte som planerat. Oscar blir bara sjukare och sjukare. Finns det en koppling mellan hans hälsa och spöket de jagar? Plötsligt är de indragna i ett nytt äventyr - på liv och död.Den hemliga operationen är den tredje boken i Tobias Söderlunds och Stef Gaines serie för yngre bokslukare, som inte drar sig för att läsa om spöken och annat nervkittlande.

Tobias Söderlund, Stef Gaines

Den hemliga operationen

 

Relaterat

Handbok för superhjältar 9

Om boken

Riktiga vänner sviker inte.
Det har nog aldrig varit så lugnt och stilla i Rosenhill som nu. Det värsta som händer är att någon spelar för hög musik eller glömmer vattna blommorna. Röda Masken och de andra superhjältarna använder tiden till att öva på sina superkrafter och tävla mot varandra. Lisa gillar killarna och hon är deras naturliga ledare.Men så en dag ser Lisa en tjej som hon aldrig sett förut. Hon är i samma ålder som Lisa, men hon går inte i deras skola. Snart dyker tjejen upp på de mest oväntade ställen. Hon sitter på hustak och dinglar med benen och verkar fullständigt orädd. Hon är tuffare och modigare än någon Lisa mött. Vem är hon? Och skulle hon och Lisa kanske kunna bli vänner?Böckerna om Röda Masken har sedan 2017 toppat topplistorna över både mest köpta och mest lånade barnböckerna i Sverige. Det är fartfyllda, färgstarka och spännande berättelser − med en hjältinna som man bara måste älska! Ett slags modern Pippi Långstrump med superkrafter som skildras med fantastiska illustrationer. Det här är böcker som kan få den mest ovilliga läsare att sträckläsa - och framför allt att vilja fortsätta läsa.

Elias Våhlund, Agnes(Agnieszka) Våhlund, Agnes Våhlund

Handbok för superhjältar 9

Nyheter

De är nominerade till Crimetime Award Årets barndeckare 2021

Tobias Söderlund och Stef Gaines, aktuella med böckerna om Spökhunden Buster, och Martin Olczak och Anna Sandler, som skapat serien om den trolldomskunnige pojken Jack, är nominerade till Crimetime Award Årets barndeckare 2021. Nu kan du vara med och rösta!

Spännande spökäventyr med värme och djup

Tobias Söderlund kastar sig obehindrat mellan kittlande skräckscener och allvaret i när cancer drabbar en familj. Illustratören Stef Gaines karaktärsdrivna och detaljrika bilder adderar känsla och kuslighet till Ellen och Busters spökäventyr.

Nervkittlande upplösning av kritikerrosad serie

Den avslutande delen i Spökkamera-trilogin håller läsaren i ett järngrepp. Tempot är högt, liksom spänningen, och det går inte att sluta läsa. Tobias Söderlund blandar skickligt övernaturlig skräck och vardagsproblem – en kombination som gör att det blir otäckt på riktigt.

Nominerade till Crimetime Award Årets barndeckare 2020!

Petter Lidbeck och Tobias Söderlund har båda nominerats till priset som delas ut till en barnboksförfattare som skriver deckare eller spänning för barn 6–12 år. Nu kan du vara med och rösta!

Skräckfiktion hämtad ur verkligheten

Tobias Söderlund är tillbaka med den andra, fristående delen i den hyllade serien Spökkameran. Han ger oss ett mystiskt ljusklot, en hemsökt herrgård och ett väsen i skogen. Idén till skräckberättelsen fick han från programledaren Clara Henry.