Omslagsbild: Prästgårdens hemlighet

Bokserie: Spökkameran (del 1)
Läsålder: 9-12

Utgivningsdatum: 2019-08-16
ISBN: 978-91-29-71619-1

Prästgårdens hemlighet

Ett hemsökt hus, ett spöke och en kamera som lever sitt eget liv ...

Den ensliga prästgården i Borgvattnet sägs vara ett av världens mest hemsökta hus. Tolvåriga Vanessa tror inte på historierna om vad som finns där inne, men eftersom hon vill filma något läskigt till sin Youtube-kanal bestämmer hon sig för att dra dit med vännerna Abbe och Martin.

Besöket blir otäckare än hon väntat sig. De flyr det gamla huset och väl hemma upptäcker Vanessa att hon faktiskt har fångat ett spöke på film!

Dessutom börjar konstiga saker hända på nätterna. Kameran slås på av sig själv. Vanessas pappa beter sig ytterst märkligt. Och vem är det som har grävt en grop på gården och lagt ner en av Vanessas gamla dockor?

Vanessa inser att något måste göras för att bli av med spöket som följt med henne hem från prästgården.

Prästgårdens hemlighet är den första delen i serien Spökkameran.

Mer om författaren
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2019
89 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: augusti 2019
89 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Ella Schartner
Utgiven: oktober 2020
”Det här är böcker helt rätt i tiden, lättlästa och lagom spännande dessutom.”
Blekinge Läns Tidning
"Tobias Söderlund har med lätt och varsam hand fångat både språk och attityder hos mellanåldersbarn - och deras föräldrar. Det är väldigt bra gjort."
Göteborgs-Posten
”Spökboken om Borgvattnets prästgård är underhållande och djup”
Smålandsposten
”Förjävla läskig och bra bok, läs den! Tipsa kidsen!”
Boklunga

NYHETER

Nervkittlande upplösning av kritikerrosad serie

Den avslutande delen i Spökkamera-trilogin håller läsaren i ett järngrepp. Tempot är högt, liksom spänningen, och det går inte att sluta läsa. Tobias Söderlund blandar skickligt övernaturlig skräck och vardagsproblem – en kombination som gör att det blir otäckt på riktigt.

Foto: Kajsa Göransson

Nominerade till Crimetime Award Årets barndeckare 2020!

Petter Lidbeck och Tobias Söderlund har båda nominerats till priset som delas ut till en barnboksförfattare som skriver deckare eller spänning för barn 6–12 år. Nu kan du vara med och rösta!

”Det var kalla kårar vid första ögonkastet”

Tobias Söderlund debuterar med Prästgårdens hemlighet som är den första delen i serien Spökkameran. Handlingen utspelar sig i Sveriges mest hemsökta hus: Borgvattnets prästgård.

Fotograf: Kajsa Göransson
Se fler nyheter

Tobias Söderlund, född 1989, är bosatt i Stockholm och arbetar som journalist. 2019 debuterade han med Prästgårdens hemlighet, den första delen i trilogin Spökkameran. De fristående uppföljarna i rysarserien heter Ljusklotets mysterium och Slottsruinens förbannelse. Alla tre böckerna utspelar sig på verkliga platser runt om i landet som sedan tidigare omgärdas av skrämmande sägner. Dessa har Tobias vävt ihop med sina egna läskiga påhitt.

Prästgårdens hemlighet och Ljusklotets mysterium blev nominerade till Crimetime Award Årets barndeckare 2020, med motiveringen:

”Välskrivet, rappt och svår att lägga ifrån sig. Och det blir läskigt på riktigt. Här finns något unikt. Både spökhistorien som har sin äkta förlaga och gestaltningen av de trovärdiga huvudpersonerna, som söker efter sin plats i vardagen i en tid när livet förändras: Nya kompisar i skolan, gamla vänner på fritiden, såriga föräldrar efter en skilsmässa och nya upptäckter om sig själv. Det handlar om självkänsla, identitet och lojalitet. En serie som tar skräcken såväl som barnen på allvar.”

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.