Omslagsbild: Bara David


Läsålder: 9-12

Utgivningsdatum: 2020-04-17
Mediekontakt: Sofia Bengtsson
ISBN: 978-91-29-71993-2

Bara David

11-åriga Ida och hennes föräldrar ska ta emot ett fosterbarn och bli familjehem. Ida som är ensambarn hade fantiserat om att någon yngre skulle komma, helst en tjej. Istället flyttar David in: en strulig, tillknäppt 15-åring. Vad kan de ha gemensamt? För det mesta pratar han knappt med henne. Men mamma och pappa gullar orimligt mycket med David. Om kvällarna, när de tror att Ida sover, sitter de och dricker te och pratar med David. De ser mellan fingrarna med att han smygröker och alltid kommer för sent. Irritationen jäser inom Ida och hon känner sig utanför.

Kompisarna däremot tycker att David är spännande och snygg, och i skolan får hon frågor om hur det känns att ha fått en bonusbror eller fosterbror. David känns inte som nån bror överhuvudtaget. Så dyker en chans upp att bli av med honom. Ska hon ta den?

Mer om författaren
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2020
89 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: april 2020

SENASTE RECENSIONERNA

”Lina Stoltz skriver lätt på ett språk som känns äkta.”
Norrländska Socialdemokraten
”en rakt skriven, varm och spännande bok att läsa i stora tuggor eftersom man vill veta hur det ska gå med allting. Lennart Hellsings citat må vara uttjatat, men att all god konst är pedagogisk stämmer verkligen i detta fall.” Therese Bohman
Expressen
”Starka känslor ställer saker och ting på sin spets. Berättelsen bärs dock upp av en rimlig må bra-attityd, vilken öppnar upp för framtidstro.”
Smålandsposten
"Lina Stoltz skriver gärna om barn och ungdomar i utsatta situationer och i föreliggande volym, Bara David, gör hon det med empati och elegans. [...] Lina Stoltz tar sin publik på stort allvar och har alltid viktiga budskap att förmedla. Det känns bra! Helhetsbetyg: 4." Christina Wedenmark
BTJ

NYHETER

Måste man älska fosterbrorsan?

Många barn runt om i Sverige bor i familjehem. Den prisbelönta författaren Lina Stoltz är aktuell med en roman om att bli någons fostersyster – och om att hitta vem man är.

Foto: Susanne Lindholm
Se fler nyheter

Lina Stoltz, född 1974, bor i Överkalix. Hon är utbildad lärare i svenska, engelska och religion och debuterade som författare 1998. Sedan dess har hon skrivit en rad böcker. 2015 tilldelades hon Norrlands barn- och ungdomslitteraturpris för sin bok I morgon är allt som vanligt.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.