bok

Striden

Helen Ekeroth

Författare

Beskrivning

2020-04-14
Svenska
9-12

Författare

Helen Ekeroth

Formgivare omslag

Jeanette Wigren

Den svarta draken är väckt, och när kejsaren får veta det har Nuwa inget annat val än att lämna De svarta trädens skola och bege sig till huvudstaden.
Kejsarens palats är en ny värld med all sin prakt och maktspel och Nuwa vet inte vem hon kan lita på. Hotet från rebellerna och den uråldriga draken växer och kejsaren tar drastiska beslut för att besegra sina fiender och den mörka magin.
Men Nuwa vill inte vara en del i striden om makten. Hon måste göra det som ingen annan kan, väcka de tre drakarna som är kvar i Lyhrs borg. Bara det kan rädda magin i världen.

Striden är den spännande fortsättningen på Skuggan, och andra delen i Drakberidaren-trilogin.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Drakberidaren

Publiceringsdatum

2020-04-14

Läsordning

2

Produktion

Papper

LABB Munken Print

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

Livonia Print Ltd

Produktdetaljer

ISBN

9789129721553

Antal Sidor

324

Ryggbredd (mm)

26

Höjd (mm)

206

Vikt (kg)

0.507

Bredd (mm)

158

Hållbarhet

Recensioner

Norrköpings Tidningar

”Berättelsen om hjältebarnet som börjar som en underhuggare känns igen, men är fräsch i Helen Ekeroths tappning. De tre böckerna om Nuwa från Rabén & Sjögren: Skuggan, Striden och Stormen, kommer hålla dig klistrad.” Matilda Nilsson

BTJ

”Striden är en välskriven fantasyberättelse av författaren Helen Ekroth, där alla olika trådar och hemligheter skapar spänning. […] Det hela slutar med en cliffhanger som lovar mer spänning senare! Helhetsbetyg: 4.” John Karlsson

 

Den femte ringen

Om boken

Två parallella städer – en utan magi och en med för mycket magi.
I Lux Malmö lever magin sitt eget liv och drar till sig osynliga väsen. I Dimos magilösa Malmö håller staden på att gå under av miljökatastrofer och kriminalitet. Det finns de som tror att städerna bara kan räddas genom att magin får flöda fritt mellan dem, som den en gång i tiden gjorde. Men för att uppnå det måste alla portaler mellan städerna öppnas.I sin jakt på sanningen om vad som hände när Lux farmor dog och för att finna svaret på hur de kan öppna portalerna reser Lux och Dimo till hans Malmö. Samtidigt söker Lux sanningen om sin egen magi – är hon den utvalda? Och vad spelar silverringarna egentligen för roll?Den femte ringen är den andra och avslutande delen i Silverringarna, en berättelse om vänner och fiender, svek, kärlek och magi.

Helen Ekeroth

Den femte ringen

 

Relaterat

Handbok för superhjältar 9

Om boken

Riktiga vänner sviker inte.
Det har nog aldrig varit så lugnt och stilla i Rosenhill som nu. Det värsta som händer är att någon spelar för hög musik eller glömmer vattna blommorna. Röda Masken och de andra superhjältarna använder tiden till att öva på sina superkrafter och tävla mot varandra. Lisa gillar killarna och hon är deras naturliga ledare.Men så en dag ser Lisa en tjej som hon aldrig sett förut. Hon är i samma ålder som Lisa, men hon går inte i deras skola. Snart dyker tjejen upp på de mest oväntade ställen. Hon sitter på hustak och dinglar med benen och verkar fullständigt orädd. Hon är tuffare och modigare än någon Lisa mött. Vem är hon? Och skulle hon och Lisa kanske kunna bli vänner?Böckerna om Röda Masken har sedan 2017 toppat topplistorna över både mest köpta och mest lånade barnböckerna i Sverige. Det är fartfyllda, färgstarka och spännande berättelser − med en hjältinna som man bara måste älska! Ett slags modern Pippi Långstrump med superkrafter som skildras med fantastiska illustrationer. Det här är böcker som kan få den mest ovilliga läsare att sträckläsa - och framför allt att vilja fortsätta läsa.

Elias Våhlund, Agnes(Agnieszka) Våhlund, Agnes Våhlund

Handbok för superhjältar 9

Nyheter

En stad – två parallella världar

Tänk om det fanns två Malmö, ett med magi och ett utan. Den andra staden är en berättelse om gott och ont, magi och kärlek.

Grande finale i fantasytrilogin Drakberidarna!

Serien Drakberidarna har tagit de unga fantasyfantasterna med storm och nu kommer äntligen upplösningen. Ska Nuwa lyckas hitta sin mamma och väcka drakarna i Lyhrs borg?

Den spännande fortsättningen på Skuggan

Helen Ekeroths debutbok Skuggan, första delen i serien Drakberidaren, fick ett strålande mottagande. Nu kommer den spännande fortsättningen, Striden, där spänningarna i riket trappas upp, både mellan kejsaren och rebellerna, och av att den svarta draken har väckts.

Drakar, magi och hemligheter

Tolvåriga Nuwa börjar på kejsarens drakberidarskola för att lära sig att tämja drakar med hjälp av magi och silverklockor. Så inleds Skuggan, den första delen i fantasytrilogin Drakberidaren, av debutanten Helen Ekeroth.