Omslagsbild: Fisens liv


Läsålder: 3-6

Översättare: Malin Klingenberg
Översättare: Sanna Mander
Utgivningsdatum: 2020-01-10
Mediekontakt: Erika Bjurling
ISBN: 978-91-29-72569-8

Fisens liv

Även om pruttarna saknar fräschör
gör de att folk blir på ljuvligt humör
Mänskor som aldrig har lett åt en fis
har tappat sin humor, olyckligtvis

När Malin Klingenbergs underfundiga verser möter Sanna Manders maffiga illustrationer blir resultatet en smällkaramell i ordets alla bemärkelser. Det här är en bok om det roligaste som finns: pruttar! Och fisar, pruttar och brakare finns faktiskt överallt. Vi träffar fisarna på dans, i rymden, i havet och på en bergstopp. De deltar i OS, uppträder på scen, skrämmer tjuvar och mycket mer.

119 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2020
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: januari 2020
”Jag kan bara salutera en så njutbar, men aldrig lättsmält, skildring av vår osynliga, men evigt närvarande, vän i fliken.” Martina Montelius
Expressen
”Mustiga färger och lekfulla detaljer möts i ett livligt samarbete [...] en underhållande bok som finurligt förklarar språkliga och osande skillnader.”
Smålandsposten
”De humoristiska och färgstarka illustrationerna och texten, skriven på rim, gör det här till en bok för hela familjen.”
Vi Föräldrar
”Det är kroppsligt och festligt och många gånger nonsensrimmande i hög hastighet, “pruttarna smattrar och klingar som klockor/ Mökarna stinker som köttiga smockor” men det finns faktiskt också plats för eftertanke i den fysiska humorn”
Göteborgs-Posten

NYHETER

En smällkaramell i ordets alla bemärkelser

Har fisar några känslor? Om man får tro Malin Klingenberg och Sanna Mander är svaret ja! De har skapat en sprakande bilderbok där vi bl.a. får träffa fisar på dans, i rymden och på en bergstopp. Det är dags se tillvaron från pruttarnas perspektiv!

Illustratör: Sanna Mander
Se fler nyheter

Malin Klingenberg, född 1979, bor i finska Jakobstad. Hon har skrivit många böcker för barn både skönlitterärt och läromedel. Klingenberg är flerfaldigt belönad för sina böcker i hemlandet.

Mer om författaren

Sanna Mander, född 1980, är uppvuxen i Stockholm och bosatt i Helsingfors. Hon är illustratör och författare. Med boken Nyckelknipan (2017) vann Mander Finlandiapriset för barn- och ungdomslitteratur.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.