bok

Guldringens gåta

Anna Jansson

Författare

Mimmi Tollerup

Illustratör

Beskrivning

2020-06-12
Svenska
6-9

Författare

Anna Jansson

Illustratör

Mimmi Tollerup

Formgivare omslag

Rebecka Neumann

Det är sommarlov, och Emil och Linda har tråkigt. Alla tjuvar verkar ha tagit semester och detektivbyrån har inget nytt brott att lösa. Då tipsar mamma Maria om ett olöst fall som de kan sätta tänderna i. För över trettio år sen blev en väldigt dyrbar halsring i guld stulen från museet i Visby. Det fanns inga fingeravtryck, inga vittnen och låset var obrutet.

Mysteriet med den försvunna Havorringen blir en perfekt utmaning för Emil och hans vänner. Till sin hjälp tar de Tomas Hartman, polisen som aldrig har slutat grubbla på hur stölden gick till och vem som var den skyldige.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Emil Wern - detektiv

Publiceringsdatum

2020-06-12

Läsordning

18

Produktion

Papper

Munken Premium Cream

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

Livonia Print Ltd

Produktdetaljer

ISBN

9789129724981

Antal Sidor

80

Ryggbredd (mm)

13

Höjd (mm)

206

Vikt (kg)

0.28

Bredd (mm)

145

Hållbarhet

Recensioner

Västmanbok

”Jag är säker på att även den här boken hittar sin läsare. De här böckerna är precis så där lagom spännande och småmysiga på en och samma gång som en bra barndeckare ska vara.”

Folkbladet Östergötland

”‘Guldringens gåta' är en trevlig och lättläst bok. Jag läser den från pärm till pärm.”

Göteborgs-Posten

”Jansson skriver medryckande och ofta roligt, och lyckas göra den här arkeologiskt baserade deckargåtan till något verkligt underhållande.” Stina Nylén

BTJ

”Boken har många illustrationer av Mimmi Tollerup och de kompletterar texten mycket väl, samstämmigheten mellan bild och den pedagogiska, lättlästa texten gör en bra helhet. […]

Guldringens gåta är en lagom spännande kapitelbok. Helhetsbetyg: 4.” Ewa Wendt

 

Silvermynten

Om boken

Kort efter att tvillingspanarna Tim och Tina har löst sitt första fall skakas Gotland om på nytt. Den här gången är det deras kompis Hedvig som försvinner från ett sommarkollo, och kvar på platsen finns bara hennes jacka med ett mystiskt silvermynt i. Tim och Tina bestämmer sig för att hjälpa polisen att hitta henne! De är övertygade om att myntet har något med saken att göra, frågan är bara vad … Jakten på svaret leder tvillingarna till öns museum och ut i skogen, dit någon från kollot verkar göra nattliga utflykter.

Efter att sedan millennieskiftet gett både vuxna och barn gåshud med spänningsserierna Maria Wern, Kristoffer Bark och inte minst Emil Wern, behöver knappast deckardrottningen Anna Jansson någon närmare presentation. Nu är hon tillbaka med en ny serie för lågstadiebarnen, Tvillingspanarna. I den får vi följa Tim och Tina som tar sig an kluriga fall på idylliska Gotland. En spännande och rolig pusseldeckarserie med färgstarka karaktärer, kreativa spaningsmetoder och en gnutta magi − allt på pricken fångat av illustratören och serieskaparen Anette Bengtsson Vargas.

Anna Jansson, Anette Bengtsson Vargas

Silvermynten

 

 

Relaterat

Handbok för superhjältar

Om boken

”Du kan fly från dina fiender, men du kan inte fly från dig själv.”
Lisa har det inte lätt. Just nu bor hon hos sin mormor, eftersom hennes mamma jobbar i en annan stad. Problemet är bara att Lisa vantrivs något fruktansvärt i sin nya skola, där hon blir mobbad av ett killgäng.En dag när Lisa, i vanlig ordning, jagas av killgänget rymmer hon in på biblioteket. Där, längst ner på en hylla, står en bok som liksom lyser. Lisa dras till hyllan och får fram boken som har det besynnerliga namnet "Handbok för superhjältar". Märkligt nog är inte boken registrerad i bibliotekets system, och bibliotekarien viskar till Lisa att det nog är så att handboken helt enkelt ska följa med Lisa hem och stanna där. Och i det ögonblicket börjar Lisas resa mot att bli superhjälten Röda masken!Böckerna om Röda Masken har på kort tid tagit Sverige med storm och sålt över 1,5 miljoner exemplar. Det är fartfyllda, färgstarka och spännande berättelser − med en hjältinna som man bara måste älska! Ett slags modern Pippi Långstrump med superkrafter som skildras med fantastiska illustrationer. I denna samlingsvolym är de fyra första böckerna samlade i en lyxig utgåva med extramaterial.

"Boken är fullkomligt lysande. Den passar alla barn och även de som inte är så sugna på att läsa blir lockade. Förutom de grymt tecknade bilderna så är storyn fantastisk och inspirerar barn att tro på sin egen förmåga. /…/ Boken borde vara obligatorisk i alla skolbibliotek."Läsarrecension Adlibris

Elias Våhlund, Agnes(Agnieszka) Våhlund, Agnes Våhlund

Handbok för superhjältar

Nyheter

20-boksjubileum för Emil Wern!

Det är jubileum för den älskade serien om Emil Wern – här är TJUGONDE delen! Världsrekord i jul är en mysig pusseldeckare från storsäljande författaren Anna Jansson. Roligt och lagom klurigt i juletid.

Anna Jansson tilldelas Crimetime Awards hederspris 2021

Hennes deckare är inte bara välskrivna utan visar också på ”vilket stort hjärta och öga författaren har för mänskliga relationer” enligt juryns motivering.

Spännande sommarläsning med Emil Wern detektiv

Anna Jansson är tillbaka med en ny bok om Emil Wern, och den här gången är det en ovanligt fräck tjuv som härjar i Visby. Spännande sommarlovsläsning för barn 6-9 år.

10-årsjubileum för böckerna om Emil Wern detektiv!

För ett decennium sedan kom den första boken i serien om detektiven Emil Wern som löser brott ifrån en kiosk i Visby. Författaren Anna Jansson är också kvinnan bakom vuxendeckarna om Emils mamma, polisen Maria Wern. Lagom till 10-årsjubileet släpps den 18:e boken i Emil Wern-serien – Guldringens gåta.

”Jag blir lite modigare för varje år”

Vi gratulerar Anna Jansson, författaren till Emil Wern-böckerna, 60 år idag!