Omslagsbild: Mina husdjur


Läsålder: 3-6

Utgivningsdatum: 2021-01-15
Mediekontakt: Terri Herrera
ISBN: 978-91-29-72861-3

Mina husdjur

Mina husdjur är en rimmad bilderbok som spränger alla staket, burar och gränser. En tungvrickare som är perfekt för högläsning!

På skostället står skorna
På kostället står korna
Till skorna finns det skohorn
På korna finns det kohorn

Jackorna hänger vid rockarna
Tackorna hänger med bockarna
Hatten står på hatthyllan
Katten står på katthyllan

Uppe på mösshyllan
bor mina möss
I mössens mössor
bor mina löss

Välkommen hem till oss! Vi, djuren, har ockuperat ett stort hus, och här bor vi nu huller om buller, precis som vi vill.

Nils Andersson och Erik Svetoft i ett nytt samarbete som är lika galet som roligt. Följ med på en husvisning och en uppvisning av rim och djur som gör de knäppaste, knasigaste saker. Det är fantasieggande, skrattretande och vettlöst i denna färgstarka bilderbok full av ordglädje och underbara bilder. Så långt från vitt och fräscht du kan komma.

"Helt oemotståndlig!" Ingalill Mosander, Aftonbladet

59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: januari 2021

SENASTE RECENSIONERNA

"Allt detaljerat och underfundigt illustrerat på ett sätt som närmast påminner om Sven Nordqvists teckningar. Språket däremot, som delvis är skrivet på rim, är lika lekfullt som Lennart Hellsings."
Torslanda Tidningen
"Helt oemotståndlig!" Ingalill Mosander
Aftonbladet
"Huset är befolkat av kossor, undulater, myrslokar och alligatorer som presenteras i ett rimmande och lekfullt flöde utan paus."
Helsingborgs Dagblad
”De detaljrika illustrationerna kommer att blir populära bland barnen. De samverkar perfekt med texten – vidgar och stryker under på bästa sätt. [...] Mina husdjur är en bok där text och bild håller hög klass. Helhetsbetyg: 4.” Dag Hedberg
BTJ

NYHETER

Så långt från ljust och fräscht du kan komma

Mina husdjur är det roligaste och märkligaste hemma hos-reportaget ni har läst. I ett rimmat drömmöte mellan text och bild kliver vi in i ett hem där en gris hoppar blindbock och en bock kastar gris. Bland VÄLDIGT mycket annat.

Illustratör: Erik Svetoft
Se fler nyheter

Nils Andersson skriver underfundiga barnböcker på rim. Mest kända är kanske pixiböckerna om Lillebror Berglund och jag samt bilderboken Pappor ska va tjocka. Han är även aktiv i musikvärlden. På 00-talet med sitt band Svensk Pop, och nu som soloartist under artistnamnet Nippe Svensk. 

Mer om författaren

Erik Svetoft är illustratör och serieskapare, utbildad på Konstfack. Han har illustrerat bilderboken Pappor ska va tjocka med text av Nils Andersson, och även gjort en hyllad animerad film, Älgen. Dessutom har han givit ut fyra seriealbum, varav ett vann Svensk Bokkonsts förstapris 2017.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår