Omslagsbild: Prosit


Läsålder: 3-6

Utgivningsdatum: 2021-05-28
Mediekontakt: Terri Herrera
ISBN: 978-91-29-73338-9

Prosit

Finstämt om att hitta sin plats i världen, av flerfaldigt prisbelönta bilderbokskonstnären Klara Persson.

Isabella är den som alltid hamnar lite bakom alla andra, den som säger "Prosit!" när de andra nyser. De märker knappt att hon är där. Så har det alltid varit.

Men en dag händer något! Isabella träffar några som hon aldrig träffat förut, det är två turister som har kommit till staden där hon bor. De undrar om Isabella kan visa vägen till någon sevärdhet.

Ska Isabella vara den som går först och visar vägen? Det har aldrig hänt förut! Men vägen är bred, kanske kan de gå bredvid varandra istället.

En tänkvärd bok om att vara utanför, i samma anda som Klara Perssons tidigare uppmärksammade bilderböcker.
Mer om författaren
137 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2021
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: maj 2021

SENASTE RECENSIONERNA

"En enkel och fin historia om vikten av att bli sedd." Petter Lindgren
Aftonbladet
"Prosit är en tankeväckande bok om omtanke och gemenskap." Jonna Fries
Borås Tidning
”Tankevåckande och dramatisk bilderbok om utanforskap och gemenskap.”
Borås Tidning
"Texten, avskalad och poetisk, rymmer ett existentiellt djup som kan engagera läsare i alla åldrar. Perssons bilder minner något om Jockum Nordströms men har sin egen uttrycksfulla identitet som gör att också de bjuder in till många läsningar och långt djuptittande. Prosit är en genuin bilderbok i betydelsen att text och bilder är symbiotiskt odelbara. Isabella öppnar ögon och väcker goda känslor. Prosit är viktig! Helhetsbetyg: 4." Jan Hansson
BTJ

NYHETER

Kritikerfavorit om utanförskap och gemenskap

Isabella hamnar alltid bakom andra. Men vad skulle hända om hon fick vara den man följer efter och lyssnar på? Prosit är en berörande bilderbok om att hitta sin plats i världen, av flerfaldigt prisbelönta bilderbokskonstnären Klara Persson.

Fotograf: Hilda Grahnat
Se fler nyheter

Klara Persson debuterade 2012 med bilderboken Molly & Sus som belönades med både Författarförbundets debutantpris Slangbellan och Snöbollen – priset för årets bästa bilderbok. Hon blev genast en kritikerfavorit och har varit nominerad till Augustpriset två gånger, hon är även en av ett fåtal svenskar som är nominerad till ALMA-priset.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår