bok

Dagen

Sara Villius

Författare

Mari Kanstad Johnsen

Illustratör

Beskrivning

2021-05-18
Svenska
0-3

Författare

Sara Villius

Formgivare omslag

Rebecka Neumann

Lärarhandledning

Dagen.pdf

Följ med en dag till förskolan! Lämning, samling, lekstund, vila, mellis … Hur kan en vanlig dag se ut?
Sara Villius & Mari Kanstad Johnsens tidigare bilderböcker Natten och Om orm har hyllats av kritiker och läsare. Med mycket humor och värme skildrar de i sin nya bok Dagen vardagsdramatik för de yngsta.
Just den här dagen blir det tvekande lämning vid grinden, sång på samlingen, lek, bråk, blomkålsmellis och lässtund i myshörnan. Och när det till slut är dags för hämtning - är det såklart alldeles för tidigt!

Mari Kanstad Johnsens skruvade, detaljrika och färgglada bilder i samspel med Sara Villius korta, inkännande text skapar stor läsglädje och igenkänning för både barn och vuxna. Det är omöjligt att värja sig! Perfekt högläsning för åldern 2-5 år.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

0-3

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2021-05-18

Produktion

Papper

Munken Pure

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129723670

Antal Sidor

40

Ryggbredd (mm)

10

Höjd (mm)

265

Vikt (kg)

0.359

Bredd (mm)

212

Recensioner

Förskolan

”Välkommen att ta del av en dag på förskolan, ur det lilla barnets perspektiv! Jag tror nämligen att den här boken kommer riktigt, riktigt nära.

Särskilt bilderna ger ett perspektiv där vi som ­läsare verkligen får känna oss som ett litet barn på förskolan. Och för de yngsta barnen som boken riktar sig till är igen­känningen stor. /.../ Textraderna är korta men talande i all sin enkelhet och de bygger på en fin melodi med rim som känns naturliga." Marie Eriksson, förskollärare

Göteborgs-Posten

”Varmt, delvis rimmat, och så mycket att titta på.” Stina Nylén

Sydsvenskan

”Dagen är lika inlevelsefullt berättat av Sara Villius och Mari Kanstad Johnsens som föregångaren Natten” Shora Esmailian

 

Om boken

Rolig, fartfylld och fantastisk läsning för de yngsta!
Snöbollen handlar om en busig snöboll som tar sig olika skepnader och skiftar i humör. Snöbollen vill inte gå sönder, den vill bli stor, kanske bli en snögubbe eller en lykta? Snöbollen vill INTE gå in, men det vore härligt att få uppleva sommaren. Kanske kan den bo i frysen några månader?Sara Villius och Lisen Adbåge kan som få fånga det lilla barnets värld och skapa högläsningseufori. Det här är mitt i prick för 2–4-åringen.Läs också: Saxen, Dagen, Natten

Sara Villius, Lisen Adbåge

Snöbollen

 

Relaterat

I Skymningslandet

Om boken

En vacker och hoppfull saga med ljuvliga, stämningsfulla illustrationer av Marit Törnqvist. Nyutgivning av Astrid Lindgrens klassiska berättelse.
Jag ska aldrig glömma när herr Liljonkvast hämtade mig första gången. Jag låg i sängen när det knackade på rutan. En mycket liten herre i rutig kostym och hög hatt kom in genom fönstret. Han undrade om jag ville följa med till Skymningslandet. Men det kunde jag inte. Jag hade ju ont i mitt ben."Spelar ingen roll", säger Liljonkvast, "spelar ingen roll i Skymningslandet!"Han tog mig i handen, och sen flög vi. Ja, vi flög, i den lena blåa skymningen, högt över staden där ljusen börjar tändas i alla hem. Nu kommer herr Liljonkvast och hämtar mig varje dag till Skymningslandet. Det är så härligt! Det gör ingenting alls om man har ont i ett ben.

Astrid Lindgren, Marit Törnqvist

I Skymningslandet

Här kommer brandflygplanet

Om boken

Halvan bekämpar skogsbränder! En ny del i succéserien om Halvan.

Halvan är brandflygare, det betyder att han är pilot på ett brandflygplan. Hans jobb är att släcka bränder från luften med hjälp av sitt flygplan. Eftersom jorden har blivit varmare och torrare så brinner det mer i våra skogar. Larmmottagaren Louise har fått in ett larm om en skogsbrand och Halvan och hans kollegor måste genast rycka ut. Med hjälp av flygplanens skopor kan de skopa upp vatten ur en sjö i närheten av branden. Det tar tid att släcka en skogsbrand, men framåt kvällen har de äntligen lyckats!

Lär dig om pontoner, skopor, roder, vattentankar, skogsbränder och mycket mer i denna faktaspäckade bok om brandflygplan för de minsta fordonsälskarna.

Arne Norlin, Jonas Burman

Här kommer brandflygplanet

Nyheter

Underbar högläsning för en mysig godnattstund

I flerfaldigt prisade Djuren sover får vi följa Bo som inte vill gå och lägga sig och hans mamma som berättar om olika djur samtidigt som hon leder honom från badet och tandborstningen till sängen och sömnen. En perfekt godnattbok för alla pigga barn och deras trötta vuxna!

Följ med en dag till förskolan!

En helt vanlig dag på förskolan kan vara hur spännande som helst! Med värme och mycket humor skildrar Sara Villius och illustratören Mari Kanstad Jonhsen hur en vanlig dag på förskolan kan se ut; lämning, samling, lekstund, vila och mellis.

Högläsningseufori för de yngsta

Efter de kritikerrosade bilderböckerna Natten och Om orm är Sara Villius tillbaka med en berättelse om en sax som vill klippa. Fast inte vad som helst.

Vad äter orm?

Sara Villius och Mari Kanstad Johnsen är tillbaka med en charmig högläsningsbok med fantastiska bilder.