Omslagsbild: Tigern kommer att äta upp mig!


Läsålder: 3-6

Utgivningsdatum: 2021-09-10
Mediekontakt: Sofia Bengtsson
ISBN: 978-91-29-73224-5

Tigern kommer att äta upp mig!

Vilmer vrider och vänder på sig. Han kan inte sova. För tänk om tigern Sumatra kommer och äter upp honom!

"Ingen i Sverige blivit uppäten av en tiger på 128 år, och förresten är Sumatra inlåst på ett zoo i Kalaxilombolo", säger pappa.

"Men tänk om hon lyckas ta sig ut ur buren?" darrar Vilmer.

"Nej då, hon kan aldrig få tag på nycklarna", lovar pappa.

Men tänk om det är Vilmer som har rätt och tigern faktiskt ÄR på väg hem till honom? Fast det kanske ändå inte alls slutar som han har trott?

En rolig och oväntad bilderbok som överraskar ända fram till sista sidan. Berättelsen förs framåt av barnets fantasi och läsaren får följa två sammanflätade händelseförlopp samtidigt, ett i text och ett i bild. Ett nyskapande och humoristiskt godnattäventyr av debutanten Samir Belarbi.

Samir Belarbi jobbar till vardags som art manager på spelföretaget Mojang. Dessförinnan var han under många år art director på spelföretaget King där han bland annat ansvarade för grafiken till det omåttligt populära spelet Candy Crush Saga.
Mer om författaren
139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2021
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2021

SENASTE RECENSIONERNA

”Berättelsen Tigern kommer att äta upp mig har ett bra driv, Samir Belarbis språk är rappt och det är mycket lätt att fångas och fängslas. De serieinspirerade karikatyrartade illustrationerna är arbetade och med fascinerande ljussättning och många detaljer. Även i bilderna, som ackompanjeras av charmiga barnteckningar, finns mycket humor och ett alldeles eget uttryck. Det är intelligent berättat - med ett stort plus för den oväntade upplösningen - och mycket underhållande. Helhetsbetyg: 5.” Maria Nestorzon
BTJ

NYHETER

Från Candy Crush Saga och Minecraft till bilderboksförfattare

Till vardags coachar Samir Belarbi grafikerna bakom det omåttligt populära spelet Minecraft. Nu debuterar han som barnboksförfattare med bilderboken Tigern kommer äta upp mig!. En oväntad, spännande och detaljrik bilderbok om Vilmer och tigern Sumatra.

Illustration: Samir Belarbi
Se fler nyheter

Samir Belarbi, född 1972, jobbar till vardags som art manager på spelföretaget Mojang som står bakom det omåttligt populära spelet Minecraft. Dessförinnan var han under många år art director på spelföretaget King där han bland annat ansvarade för grafiken till Candy
Crush Saga. Han har även ett förflutet som boxningstränare och har coachat flera boxare till mästerskapstitlar. Samir bor i Stockholm med sin fru och två barn. Tigern kommer att äta upp mig! är hans barnboksdebut.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår