bok
spökhunden-buster-angle-2 (1).jpg
spökhunden-buster-angle-6 (1).jpg
spökhunden-buster-angle-3 (1).jpg

Den hemliga operationen

Tobias Söderlund

Författare

Stef Gaines

Illustratör

Beskrivning

2022-05-03
Svenska
6-9

Författare

Tobias Söderlund

Illustratör

Stef Gaines

Formgivare omslag

Jeanette Wigren

Finns det spöken på sjukhuset? Ellens storebror Oscar har hört rykten om det. Medan han är inlagd för operation smider syskonen planer för att ta reda på svaret. Tillsammans med Ellens bästa vän Lorraine ska de smuggla in Buster, för är det någon som kan nosa upp spöken så är det han!

Men allt går inte som planerat. Oscar blir bara sjukare och sjukare. Finns det en koppling mellan hans hälsa och spöket de jagar? Plötsligt är de indragna i ett nytt äventyr - på liv och död.

Den hemliga operationen är den tredje boken i Tobias Söderlunds och Stef Gaines serie för yngre bokslukare, som inte drar sig för att läsa om spöken och annat nervkittlande.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Spökhunden Buster

Publiceringsdatum

2022-05-03

Läsordning

3

Produktion

Papper

Munken Print Cream

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

Livonia Print Ltd

Produktdetaljer

ISBN

9789129736083

Antal Sidor

101

Ryggbredd (mm)

14

Höjd (mm)

208

Vikt (kg)

0.266

Bredd (mm)

155

Hållbarhet

Vi vill bidra till ökad förståelse för en boks livscykel. Därför beräknar vi årligen våra böckers klimatavtryck. Här visar vi utsläppen för just den här boken. Med hjälp av kunskap om tryckeri, tryckort och vikt kan vi berätta om utsläppen som boken skapar. Vi gör beräkningen baserat på ett genomsnittligt utsläpp för tryckeriets transporter, energiförbrukning och val av papper. Hur illa är det? En liter mjölk släpper ut 1 kg, en hamburgare 2 kg och ett par Nikeskor 7,3 kg. En bok släpper alltså ut i genomsnitt mindre – och räcker längre. Men vi är inte nöjda: vi arbetar hela tiden för att minska bokens klimatpåverkan.

Läs mer om hållbarhet

Klimatpåverkan

278g CO2e
Papper
ca 168 g

Vi beräknar på mängden papper som köpts in till respektive tryckeri, på papprets kvalité och på pappersbrukets utsläpp. Vi utgår från pappersbrukens utsläppsberäkningar och kompletterar vid behov med utsläpp från skogsbruk, transporter och elförbrukning.

Tryck
ca 3 g

Vi beräknar på tryckeriernas åtgång av el, fjärrvärme, olja och naturgas per ton tryckta böcker. Utsläppen inkluderar inte förbrukningsmaterial, förpackningsmaterial eller tryckeriernas overhead.

Transport
ca 107 g

Vi beräknar på sträckan mellan pappersbruk och tryckeri, samt mellan tryckeri och vårt lager. Vi använder både vägfrakt och sjöfrakt. För vägfrakt baseras beräkningen på en genomsnittlig lastbil med dieselmotor. För sjöfrakt baseras beräkningen på fartyg vid långväga frakt (container) och frakt över Östersjön (lastbilstransporter).

Recensioner

BTJ

”Det finns ett tydligt driv i berättelsen, tempot är högt, karaktärerna levande och spänningen nagelbitande.

Ungefär vartannat uppslag har en mindre eller större svartvit bild som förtydligar och illustrerar vad som händer i texten på ett stämningsfyllt sätt. Boken passar att läsa själv för barn som börjat läsa enklare kapitelböcker, men de passar också utmärkt att läsa högt tillsammans. Helhetsbetyg: 4." Carola Forslund

 

Skräckslottet

Om boken

"/.../ levande, fartfylld och nervkittlande. Det är högt tempo, mycket action, övernaturligt och spännande." BTJ
Ellens mamma ska ha fest för att fira sin nya bok, och inte var som helst, utan på ett riktigt spökslott! Ellen, som har fått nog av hemsökta ställen, vill helst stanna hemma. Men som tur är ska Lorraine följa med – och Buster förstås.Det dröjer inte länge förrän Ellens oro blir verklighet. Det verkar mycket riktigt finnas ett spöke på slottet. Det konstiga är bara att Buster inte reagerar på det. Inte ens när Ellen ber honom att spöksöka. Och plötsligt är Buster borta.Skräckslottet är den sjätte och avslutande delen i Tobias Söderlunds och Stef Gaines serie för yngre bokslukare, som inte drar sig för att läsa om spöken och annat nervkittlande. De två första böckerna i serien, Mysteriet på kyrkogården och Docksamlarens hus, nominerades till "Årets barndeckare", Crimetime 2021.

Tobias Söderlund, Stef Gaines

Skräckslottet

Den hemliga operationen

Om boken

Finns det spöken på sjukhuset? Ellens storebror Oscar har hört rykten om det. Medan han är inlagd för operation smider syskonen planer för att ta reda på svaret. Tillsammans med Ellens bästa vän Lorraine ska de smuggla in Buster, för är det någon som kan nosa upp spöken så är det han!
Men allt går inte som planerat. Oscar blir bara sjukare och sjukare. Finns det en koppling mellan hans hälsa och spöket de jagar? Plötsligt är de indragna i ett nytt äventyr - på liv och död.Den hemliga operationen är den tredje boken i Tobias Söderlunds och Stef Gaines serie för yngre bokslukare, som inte drar sig för att läsa om spöken och annat nervkittlande.

Tobias Söderlund, Stef Gaines

Den hemliga operationen

 

 

Relaterat

Sol och blodbad

Om boken

Trodde du att vampyrer hatar sol? Glöm det!
Familjen Rysberg har semester och ska resa till sitt hemland Transsylvanien. Där har Vampyrrådet nämligen byggt en ny badort – Vampire Beach – vid en soldränkt sandstrand vid havet. Och den är inte bara till för vampyrer. Tvärtom. Syftet är att locka vanliga, levande turister som är fulla av smaskigt blod ... Och för att vampyrerna också ska kunna njuta av sol och bad har man utvecklat en kräm med solskyddsfaktor 800. Låt blodbadet börja!Sol och blodbad är den andra fristående boken om Drak-Olle, Bettan, Vampyrella, Uffe och de andra karaktärerna i Familjen Rysberg, kända från den älskade SVT-serien.

Fredde Granberg, Mikael Riesebeck

Sol och blodbad

Vilse

Om boken

Agnes brukar ofta ta vägen genom skogen, men en dag går allt fel. Riktigt fel. Hon känner varken igen träden, stenarna eller stubbarna, och stigen där hon brukar gå är som försvunnen. Agnes är vilse!
Som tur är träffar Agnes en flicka mitt i skogen. Hon är också vilse, men hon minns ingenting, inte ens vem hon är. Det enda hon vet är att hon har tappat fem magiska stenar som Agnes måste hjälpa henne att hitta. Men efter ett tag börjar Agnes fundera. Beter sig inte flickan lite märkligt? Hur kan man ha glömt precis allt? Vem är hon egentligen och var kommer hon ifrån?

Vilse är en genomillustrerad berättelse om att möta sina rädslor och vara modigare än man egentligen vågar. De fantastiska bilderna skapar en krypande, gotisk rysarstämning, men är också en färgsprakande hyllning till naturen.
Elin Eplet Sandström är konstnär och illustratör, bosatt i Stockholm. Det här är hennes första egna bok.

Elin Sandström, Elin Sandström

Vilse

Nyheter

Våra nya böcker i maj 2022

Äntligen kommer fortsättningen på förra årets mest sålda barnbok! I den sjunde delen i Handbok för superhjältar är något riktigt skumt på gång i Rosenhill. Häng med Pappa Kapsyl, känd från YouTube, när han försöker springa ifrån en hungrig T-rex och fira fredagsmys i Emma Bouvins barnboksdebut. Dessutom får vi möta ett nutida magiskt Stockholm där nordiska väsen lever dolda bland människorna i första delen i Gustav Tegbys trilogi Bortbytingar. Och mycket, mycket mer! Välkommen till en fullmatad bokmånad!

De är nominerade till Crimetime Award Årets barndeckare 2021

Tobias Söderlund och Stef Gaines, aktuella med böckerna om Spökhunden Buster, och Martin Olczak och Anna Sandler, som skapat serien om den trolldomskunnige pojken Jack, är nominerade till Crimetime Award Årets barndeckare 2021. Nu kan du vara med och rösta!

Spännande spökäventyr med värme och djup

Tobias Söderlund kastar sig obehindrat mellan kittlande skräckscener och allvaret i när cancer drabbar en familj. Illustratören Stef Gaines karaktärsdrivna och detaljrika bilder adderar känsla och kuslighet till Ellen och Busters spökäventyr.

Nervkittlande upplösning av kritikerrosad serie

Den avslutande delen i Spökkamera-trilogin håller läsaren i ett järngrepp. Tempot är högt, liksom spänningen, och det går inte att sluta läsa. Tobias Söderlund blandar skickligt övernaturlig skräck och vardagsproblem – en kombination som gör att det blir otäckt på riktigt.

Nominerade till Crimetime Award Årets barndeckare 2020!

Petter Lidbeck och Tobias Söderlund har båda nominerats till priset som delas ut till en barnboksförfattare som skriver deckare eller spänning för barn 6–12 år. Nu kan du vara med och rösta!