Tänk om det där är jag

"Som den finaste soluppgången i magen"

"Tänk om det där är jag är en underbart riktig bok. Jag tycker om Agnes. Hon gör mig ledsen, arg och glad på samma gång. Johanna Lindbäck har skrivit fram en huvudperson som känns helt äkta, utan några övertydligheter eller överdrifter."

"Stark ungdomsrekommendation!"

"Jag gillade verkligen denna bok! Jag drogs in i den och kunde inte sluta. Inga överdrivna klichéer, inga uteblivna poänger. Rakt på, trevlig historia, lagom med vändningar och sympatiska huvudpersoner. Stark ungdomsrekommendation!"

"Jag tycker att Johanna Lindbäck återigen träffar mitt i prick."

"Jag tycker att Johanna Lindbäck återigen träffar mitt i prick. Stilrent och skickligt skrivet och en nästan perfekt skildring av en ung kvinnas liv i dagens Sverige. Även jag som är nästan två år yngre än huvudpersonen känner igen mig i nästan allt; hur komplicerat kärleken är, hur man är så beroende av vänner runt omkring, och viljan att inte vara tråkig."

"Jag rekommenderar varmt denna bok för läsning!"

"Jag rekommenderar varmt denna bok för läsning! För dig som funderar på det här med självförtroende och vem man är egentligen, ja, för dig som funderar lite mycket helt enkelt."

 

"full av roligt och väl beskrivet tonårs­liv av idag"

"Det är en av Johanna Lindbäcks absolut största förtjänster som författare, detta att kunna skildra vardagen så spännande, kul och överraskande som den faktiskt är. Och ett mycket sympatiskt budskap om att ”du duger!”"

"Ingalill Mosander tipsar" /Aftonbladet

"Välskrivet, roligt och tonsäkert om en ung tjej /.../ Hög igenkänningsfaktor."

Mysig och läsvärd

"Vi på Karmakult gillar Johanna Lindbäcks böcker."
/KarmaKult

"träffsäker och uppriktig."

"Berättelsen om Agnes är träffsäker och uppriktig. För det är motigt att byta personlighet. Som läsare blir jag då och då lite irriterad på Agnes för att hon är så inkrökt men samtidigt är det ju det som är själva grejen. Att hitta sitt sanna jag är svårt. Men värt besväret. Och självklart får Agnes mycket annat på köpet. Med nyvunnen självkänsla följer ofta nya relationer och även förälskelse."
Sydsvenskan

"Precis så här var det!"

"Jag bara älskar den här boken. En av de bästa ungdomsböcker jag läst i klass med I taket lyser stjärnorna och Sandor slash Ida."

"Johanna Lindbäcks bok har en fin ton."

"Johanna Lindbäcks bok har en fin ton. Lågmäld och trovärdig. Och ändå romantisk. Till min förtjusning visar det sig att Agnes till slut inte behöver förändra sig. Hon får vara den hon är - en eftertänksam flicka som gillar att läsa och vara ifred, men inte att vara ensam."
Göteborgs-Posten

"Betyg 4"

"Agnes har också problem men de är kanske petitesser i jämförelse med andras problem, men i hennes värld är det stora problem, precis som för många andra. Och därför är jag glad att den här boken finns.
Sen känns det inte som att boken riktigt har något slut. Jag vet ärligt talat inte hur det går för Agnes när jag läst ut sista sidan. Å andra sidan är det just det som är livet. Man vet inte hur det går förrän det verkligen är slut."

Krönika med Johanna Lindbäck

"Hur pratar stockholmare?   Efter tio år i huvudstaden ska det väl inte vara några problem att skildra en stockholmstjejs talspråk, eller? Författaren Johanna Lindbäck tyckte att hon skrev neutralt, men hon gjorde som inte det."

"sträckläsningsbok med hög igenkänningsfaktor"

"Agnes är en tjej som är analytisk, ja rent fanatiskt självanalytisk och osäker: "Gillar de mig eller är de bara artiga?" Det är som om det nya livet skulle vara ett mattetal som den duktiga Agnes måste lösa. Psykologiskt fint fångar Johanna Lindbäck den osäkra Agnes närmast tvångsmässiga tankar."
Lena Kjersén

"synnerligen läsvärd!"

"Johanna Lindbäck har gjort det igen - skrivit en otroligt träffsäker och inkännande bok. Hon är mästerlig på att fånga den rätta känslan och tonen kring olika fenomen, man förstår liksom preciiis." /Tuija

"kanon!"

"Mina förväntningar var höga efter En liten chock och Min typ brorsa, men jag behövde inte oroa mig. Den nya ungdomsboken Tänk om det där är jag är verkligen kanon!" /Therese

"Högsta betyg!"

"Som sagt en klockren skildring av en gymnasietjejs vedermödor, och helt utan pekpinnar. Johanna Lindbäck är en världsbäst på att skriva roliga och tankeväckande ungdomsromaner om hyggliga människor. Högsta betyg!"

"Hon är makalös"

"Den inre monologen hon har för sig själv känns igen väldigt väl och kärlekens starka band, både till vänner, familj och det motsatta könet får rätt proportioner. Det känns verkligt och som läsare känner man igen sig väldigt väl."

"Fem stjärnor av fem möjliga"

"Den här gången har jag läst Johanna Lindbäcks Tänk om det där är jag. Efter att ha läst (och älskat) hennes två tidigare böcker (En liten chock och Min typ brorsa) hade jag skyhöga förväntningar på nummer tre, som tack och lov höll hela vägen. Det var en riktig sträckläsarbok!"

"Hennes nya bok tycker jag bäst om av hennes böcker."

"Boken är söt. Jag blev glad av att läsa den och tänker försöka få så många låntagare som möjligt att läsa boken. Nu tycker jag att du ska göra det!" /Sofia

Coolt!

"Jag gillar verkligen Johanna Linbäcks stil, hennes språk, hennes humor, hennes så-känns-det-att-vara-ung-och-tro-att-man-är-fel-skildringar. Såklart är det ett extra plus att boken (liksom de tidigare)utspelar sig i min hemstad Umeå. Coolt!"

Läs den!

"Jag sträckläste boken härom kvällen och det var så härligt att läsa en ungdomsbok som inte är nattsvart. För även om boken handlar om ett tungt ämne skildras det positivt och hoppfullt, för Agnes får ju faktiskt en ny chans i livet. Och det bästa av allt är att hon får klarhet i att det var hennes gamla klasskompisar det var fel på, inte henne. Många ungdomsböcker är så mörka och tunga och man mår bara dåligt av att läsa dem, men här är äntligen en bok som lyfter sinnet och ger något positivt till läsaren. Stort plus i kanten för det.

Vad kan jag säga mer? Jag älskade den här boken och lade ifrån mig den med ett leende på läpparna och en härlig känsla inombords. Det är en bok som definitivt kan användas som diskussionsunderlag i klassrummet, men den här gången ville jag bara läsa en bok för min egen skull.

Läs den! är min rekommendation. Nu ska jag bara vänta på att Min typ brorsa blir återlämnad på skolbibblan så att jag kan läsa även den."

"övertygande och engagerande"

"... i hennes två tidigare ungdomsböcker - En liten chock och Min typ brorsa - märktes det att hon har en väldigt fin förmåga att leva sig in i elevernas värld och deras känslor. Hon skriver övertygande och engagerande om ganska vardagliga liv och händelser. Dessutom har hon ett härligt språk som kommer extra mycket till sin rätt i Tänk om det där är jag... det bubblar och sprudlar fram och är fyllt av associationer, häftiga liknelser och härliga vändningar."
Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet

Man blir alldeles pirrig i magen!

"Igenkänningsfaktorn i boken är hög, jag tror alla någon gång har velat vara någon annan. Den är också välskriven och inlevelsefull. Den är så bra att man blir alldeles pirrig i magen! Det känns nästan lite tråkigt att ha läst den, lyckost den som har den framför sig. Jag kanske måste läsa om den snart. I alla fall det där braiga avsnittet i slutet ..."

"väldigt BRA bok om att vara ung och hitta sig själv"

"”Tänk om det där är jag” är en lättläst och framför allt väldigt BRA bok om att vara ung och hitta sig själv."
Elin

"sjukt hög igenkänningsfaktor"

"”Tänk om det där är jag” är istället en ungdomsbok som handlar om vanliga ungdomar. Dessutom med sjukt hög igenkänningsfaktor."
Siska

Lindbäck lyckas träffa exakt rätt
Jag är så himla imponerad över hur Lindbäck lyckas träffa exakt rätt i både språk och innehåll. Att Lindbäck träffar rätt med språket kan till viss del förklaras med att hon till vardags är lärare, men det är inte hela förklaringen. Utöver detta krävs en stilistisk förmåga, vilken hon absolut äger. Det är dessutom helt uppenbart vid det här laget att hon är en av våra allra skickligaste författare som klarar av att ta till sig ungdomars värld sådan som den är för att sedan skildra den med inlevelse och originalitet.

Behöver jag lägga till att jag hoppas att du ska läsa Tänk om det där är jag..? ;-)
Riktigt träffsäkert med hög igenkänningsfaktor

Det är riktigt träffsäkert med hög igenkänningsfaktor. Bara en sån detalj som när Agnes får ett extrajobb på Max och upplever det som att "Agnes leker jobb". Hmm... jo det har man ju gjort. Jag tycker om de tre huvudkaraktärerna, och hur Agnes läser in ett avvisande i minsta gest eller tvetydig fras. Allting andas höst och skolstart, och allt som allt är resultatet mycket lyckat. Så fint omslag också.

Bästa av Johanna Lindbäck Har nu läst samtliga tre böcker som Johanna Lindbäck har skrivit och utan att tveka skulle jag vilja påstå att Tänk om det där är jag är den bästa av de tre.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår