Gropen

”'Gropen' är en tribut till barnets oövervinnlighet!”
”Gropen är en befrielse att läsa. Fantasin får flyga till glittrande höjder. Den rekommenderas varmt till både barn och vuxna.”
”En fint ritad, rolig och faktiskt ganska arg bok om rätten att få leka lite farligt.”
”En ljuvlig bilderbok om fantasins kraft. Snyggt, tankeväckande och roligt.”
”Adbåges finlinjerade illustrationer är som alltid laddade med komik och en alldeles särskild rörlighet, men i denna boken är det texten som står ut. Jag blir själv ett barn ...” Stina Nylén
”Det är så befriande att läsa Emma Adbåges bok ”Gropen”. All ilska man kände mot vuxna när man var barn finns formulerad där.”

[...] ” Adbåge tecknar upptäckandet och rörelserna i barnfigurerna och instängdheten i de vuxnas små rörelser på ett makalöst vis.” Dan Hallemar

”Emma AdBåge har ett öga för den subtila storheten i det vardagliga.”

[...] ”Som illustratör har hon ett öga för den subtila storheten i det vardagliga och bygger sina miljöer – och relationerna i desamma – med en stringent, visuell konsekvens.”

Augustjuryns motivering till Emma AdBåges "Gropen", nominerad till Augustpriset 2018.

Gropen är en livsbejakande hyllning till den fria leken bortom trygghetstänk och säkerhetscertifierade sandlådor. Med dråplig humor och suverän bildbehandling visas att fantasin gror i det obevakade och vilda. Med ett konsekvent barnperspektiv gestaltas barn som ett ”vi” som gör barndom på egna villkor mitt inför de vuxnas ängslan inför all denna urkraft. Aldrig har väl en bok om den grå skolvardagen varit så färgsprakande!”

"De bästa böckerna för barn och unga just nu: Det finns ett antal pedagogiska lekredskap på skolgården, men barnen föredrar Gropen. Där finns inget tillrättalagt, och det är då leken och fantasin uppstår. Emma AdBåge berättar med jordfärger och spretiga blickar."

"Betyg 5/5" - Catarina Berglund

"Gropen blir en välbehövlig påminnelse om vikten av orörda områden, om ostyrda lekar och kanske också om att själv ibland släppa kontrollen och hitta nya stigar."

"Ibland kan 32 sidor bilder och lite text vara precis det som behövs för att beskriva stora ord som frihet, makt och demokrati. Det visar Emma Adbåge som gjort boken Gropen."

BTJ

"Gropen är en träffsäker skildring som belyser sprängkraften i barns kreativitet och vikten av kommunikation mellan barn och vuxna - en bok att läsa högt och följa upp tillsammans. Helhetsbetyg: 4" – Margareta Scharp,

”Den här boken är ett styrkepiller för barns leklust och fantasi.”

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.