Knäckarbanketten

"Ibland inser man inte att man har längtat efter en bok förrän man har läst den. Knäckarbanketten är just en sådan bok"
”'Knäckarbanketten' är en frejdig historia med en hel del modern tematik. Emil Maxéns illustrationer är dessutom genuint originella, särskilt de svartvita teckningarna som ofta interfolierar texten och är fyllda med humor.”
"Med avstamp i barocken och färgbilder som gammaldags affischer är detta roligt, underhållande, spännande!"
”'Knäckarbanketten' av Sara Bergmark Elfgren och Emil Maxén för mina tankar till HC Andersens sagor.”

”Knäckarbanketten bjöd på ett riktigt underhållande och fantasifullt äventyr där man får möta alla möjliga saker, som t.ex. en basilisk, en hundjätte, och en biskopsfisk och tillsammans med de underbara illustrationerna blev läsupplevelsen hur bra som helst! Rekommendera varmt!”

”Det här är högläsning som passar perfekt för ett lagom läskigt – och ibland mer än så - läslov.”
”Charmig och brutal barockfantasy med folksagans alla ingredienser på ett nytt vis.”
”Missa inte den här boken där du får möta blemmyarer, en biskopsfisk, stora köttätande harar, en basilisk, en hundjätte och skuggfotingar - och massor av spännande och skojiga äventyr.”
"Åh vilken härlig känsla att sjunka ner i läsfåtöljen och försjunka in i en riktig saga. En underbar och spännande berättelse som förstärks av fina illustrationer. Passar både vuxen och barn."
"Sagan som form är ju också väl beprövad som form för att fånga barns intresse och jag är säker på att den här boken kommer att bli en favorit att få högläst för sig för många."
”Något så otidsenligt som en klassisk konstsaga i påkostad utgåva piggar alltid upp. Rabén & Sjögren har gjort sig kända för att satsa på bra högläsningsböcker med frikostiga illustrationer och detta är ännu ett exempel.

[...] Det är en berättelse med flera av sagans klassiska ingredienser [...] Men också mer oväntade inslag som syskonkärlek, en spirande revolution och en hel del andra roliga detaljer.”

”Det är en fest att läsa ”Knäckarbanketten” – den är en hyllning både till fantasin och det fantastiska berättandet.”
BTJ
”Det är genomtänkt och roligt gjort. Illustratören Emil Maxén, serieskapare samt koncept- och storyboardartist, har stor känsla för det absurda och skapar minnesvärda figurer och vidunder i både färg och svartvitt. Helhetsbetyg: 5” Annika Lundeberg

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår