Min syster är ett spöke

”Här finns verser om allt det svåra, med ett flyt och rättframhet som gör det tunga möjligt att härbärgera. Ingen känsla viftas bort, utan får lov att finnas och kanske finna lättnad i att formuleras.”
”Poesi ska öppna världar, kunna trösta och lugna. Den ska också klara av att bära allt mellan sorg och spratt. Det gör Min syster är ett spöke: och andra dikter med bravur.”
”Jag har läst dikterna i den här boken flera gånger, och försökt att välja vilken som jag tyckte var bäst. Men det gick inte. Alla var lika bra.” Åsa Wilén, Piteå stadsbibliotek
”Lena Sjöberg närmar sig en finstämd socialrealism i sin laddade 'Min syster är ett spöke', kanske för lite yngre barn än högstadiet.” Stina Nylén
”Få kan konsten att betrakta vardagliga saker och sätta ord på dem med den ton, känsla och finess som Lena Sjöberg bemästrar. [...] Diktsamlingen rekommenderas å det varmaste, främst från mellanstadieåldern och uppåt.”
”att adressera svårare frågor med rim som har en så luftig lätthet som Sjöbergs har är smått fantastiskt”
”Poesi som träffar rätt i hjärtat, skakar om och gör ont. Underbart illustrerat med Lena Sjöbergs egna bilder. Det här är ungefär så bra det blir. Augustprisnominering allra minst!”
”Sammantaget är Min syster är ett spöke en helt fantastisk lyrikbok för barn i mellanåldern, en bok jag verkligen hoppas ska hitta hem till många barn och in i klassrummen.”
”Här finns verkligen allt, i fina, underbara dikter.”
”jag blev både betagen och drabbad av hennes dikter för barn i mellanåldern. De är vackert illustrerade av författaren och både färgskalan och bildspråket är dämpade och tar upp det sorgsna i texterna.”
”Den här gången skriver och illustrerar Lena Sjöberg dikter för barn 9-12 år, och det bättre än någonsin. Det här är ren magi.”
BTJ
”De är synbart enkla i språk och form, men innehåller stora tankar och känslor. [...]

Lena Sjöbergs estetiska illustrationer är i lite dova, ljusa naturfärger, mycket mönster och ytor som flyter i varandra och ibland kontrasteras mot varandra - det skapar djup och intressanta möten och perspektiv. Helhetsbetyg: 5.” – Annika Lundeberg

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.