Petter Lidbeck

Foto av:

ZAC OYEAH

Petter Lidbeck, född 1964, debuterade 1997 med romanen Linnea från Yujiang. Han har sedan dess givit ut en stor mängd böcker för både barn och vuxna, bland annat den kritikerrosade deckarserien "Tre tjejer", varav flera delar har nominerats till Spårhunden. Petter Lidbeck står även bakom den hyllade pseudonymen Hans Koppel. 

Petter Lidbeck tilldelades Crimetime Award Årets barndeckare 2020 för Festen och Casino i Signe Holm-serien.

 

Relaterat

Olyckan

Om boken

Elsa och hennes kusin Signe ska vara hos farmor och farfar i skärgården i en hel vecka. Den härliga tillvaron med wakeboard och sol bryts tvärt när Signe och Elsa hittar en av grannarna död. Allt tyder på att hon har råkat ut för en olycka, men det är något som inte stämmer. Kan det finnas en mördare på ön? Elsa och Signe börjar nysta i fallet.
Stor spänning i Olyckan, den sjätte fristående delen om Signe Holm, barnens egen Sherlock Holmes. De två första böckerna i serien utsågs till Årets barndeckare 2020.

Petter Lidbeck

Olyckan

Den danske rånaren

Om boken

Tyra, Siri och Pella blir vittnen till ett bankrån. Ska polisen lösa fallet på egen hand den här gången, eller måste tjejerna rycka in igen? Rafflande spänning i tredje delen av Tre tjejer - Petter Lidbecks deckare med tre kaxiga tjejer i huvudrollen.

Tyra och Siri är enäggstvillingar och så olika som två människor kan vara. De är uppbyggda av identiska celler, ändå har de ingenting gemensamt. Tvillingarna går i samma klass som sin bästis, Pella. De tre tjejerna bor i ett flott litet samhälle vid Öresund, en bit utanför Helsingborg. De är väldigt nyfikna och har full koll på sin omgivning. Ingenting händer utan att de vet om det.

När Tyra, Siri och Pella är på banken för att tömma Tyras jätteburk med mynt slits plötsligt dörren upp och en man med skidmask för ansiktet och en pistol i handen kommer in och skriker: "Everybody down!" De tre tjejerna blir vittne till ett bankrån! Fast den här gången löser polisen fallet innan tjejerna hinner börja nysta i det, inte minst tack vare Tyras perfekta vittnesuppgifter om rånaren. Ändå kan Pella inte sluta tänka på rånet. Det är något som inte stämmer. Har polisen verkligen fått fast rätt man?

Spännande, läskigt, oförutsägbart, med en stor portion humor och härliga karaktärer. De tre deckartjejerna liknar inga andra i svensk barnlitteratur. Tio titlar i Tre tjejer-serien är planerade.

"Det hände någonting nästan hela tiden och ju längre in i boken man kom desto mer spännande blev det. Alltså både bra, spännande och lättläst bok. "
Jan Novotny, 12 år, Norrköpings tidningar

"Det är en välkomponerad deckare och stundtals är det mycket spännande."
BTJ

Petter Lidbeck

Den danske rånaren

Det mystiska huset

Om boken

Tre tjejer - ny deckarserie av Petter Lidbeck! Nu kommer de två första böckerna.

I Petter Lidbecks nya deckarserie möter vi Tyra och Siri. De är enäggstvillingar och så olika som två människor kan vara. De är uppbyggda av identiska celler, ändå har de ingenting gemensamt. Tvillingarna går i samma klass som sin bästis, Pella. det är hon som är berättaren i böckerna. De tre tjejerna bor i ett flott litet samhälle vid Öresund, en bit utanför Helsingborg. De är väldigt nyfikna och har full koll på sin omgivning. Ingenting händer utan att de vet om det.

I den första boken, Det mystiska huset, trillar de rakt in i ett spännande mysterium med en försvunnen gubbe (är han död?), två skumma män med pistoler, en hotad butiksägare och några långhåriga motorcykelkillar. Det är blodigt allvar och tjejerna visar stort mod.

Pressröster:
"Charmig berättelse om kärleken mellan far och son med många dråpliga situationer, skriven med en utvecklad känsla för språkets valörer."
Aftonbladet om Den magiska kepsen

"Angenäm läsning!"
Norrtelje Tidning om Den magiska kepsen

"En underbar kompott av värme och politik."
Göteborgs-Posten om Den magiska kepsen

"En veritabel skräckskildring, som verkligen förmår fängsla och oroa läsaren. /.../ Förbaskat spännande."
SvD om Flickan utan minne

"Spänningen stiger och pusselbitarna faller en och en på plats i denna väldisponerade thriller för barn."
BTJ om Flickan utan minne

"Ett synnerligen fräscht inslag. /.../ Önskar jag själv fått läsa den här boken som nioåring."
Hufvudstadsbladet om Anna Larssons hemliga dagbok

"En skön påminnelse om att ingen människa i världen står ut med bara munterhet - inte ens när man är barn."
SKTF-Tidningen om Anna Larssons hemliga dagbok

Petter Lidbeck

Det mystiska huset

Relaterade artiklar

En rafflande och hårdkokt thriller av Gerhardsen & Lidbeck

Den prisvinnande deckarduon är tillbaka med tredje delen i den populära Zodiak-serien.