Sarah Sheppard

Foto av:

Maria Wretblad

Sarah Sheppard är författare och illustratör, född 1971 och uppvuxen i Atlanta och i Sollentuna, nu verksam i Stockholm. Hon har sedan debuten med Massor av dinosaurier 2008 hyllats för sina roliga, färgstarka och faktaspäckade böcker. Ingen kan som Sarah Sheppard engagera sina läsare – suveränt och säkert väver hon ihop fakta och fantasi i sinnrika och roliga bilder, texter och seriestrippar. I bokserien Djuren i skogen levandegör hon djuren och naturen med fakta och humor i perfekt symbios. 

Relaterat

Vad gör djuren i vattnet?

Om boken

Titta, peka och läs om djuren som lever under vattenytan. Se hur ålen sover, vad gäddan äter och sillarna simmar och abborrarna hänger i gäng!
En rolig och fin pekbok för de minsta om djuren som lever nära oss. I tålig stark kartong som klarar en blöt och hårdhänt läsning.

Sarah Sheppard, Sarah Sheppard

Vad gör djuren i vattnet?

Djuren i staden

Om boken

Välkommen till betongdjungeln!
Det finns många fördelar med att bo i stan och det har även en del vilda djur upptäckt! I den här boken får man bland annat träffa skvallriga småsparvar, höghus-byggande skator, nattpatrullerande rävar, tunnelbane-åkande duvor och stadens listigaste invånare – råttan.Med fakta och humor i perfekt symbios berättar och levandegör Sarah Sheppard djuren och naturen för stora och små.
Några pressröster om böckerna Djuren i skogen och Djuren i vattnet:

"Massor av lärorika fakta, smittande humor." Ingalill Mosander, Aftonbladet

"Sarah Sheppard har verkligen öga för det där, det som är roligt och som samtidigt förmedlar någonting om djurens liv." Yukiko Duke, SVT Gomorron Sverige

"Humor och kunskap i en ljuv förening." Jenny Berntson Djurvall, Naturmorgon, SR P1”… boken andas både lust att lära och lära ut.” BTJ”Imponerande hur Sarah Sheppard lyckas förmedla massor av fakta med humor och ett djup.”Naturmorgon, SR P1

Sarah Sheppard, Sarah Sheppard

Djuren i staden

Djuren i skogen

Om boken

Följ med ut i skogen tillsammans med Sarah Sheppard! Djuren i skogen tar ett personligt grepp på skogens invånare och introducerar stora och små djur för de minsta läsarna. Det är en spännande stor och rolig bok där man får träffa olika vilda djurfamiljer och titta in i iden, bon och gryt. Hur bor egentligen en ekorre? Hur ser en myrstack ut inuti? Vart ska igelkotten flytta och varför sover paddan med sina fiender!?

I Djuren i skogen hänger man med coola däggdjur och energiska kryp under ett år i naturen. Sarah Sheppards lätt förmänskligade djur har mycket att berätta, persongalleriet är charmigt och kul att lära känna. Texter och bilder är fulla av spännande fakta, skickligt inflätad i berättelserna. Tecknade seriestrippar, som Den objudna gästen Fru Fästing och Knockad av kärlek är bara några av överraskningarna som väntar. Sarah Sheppards avspända text-bild-berättande gör henne till en av våra mest intressanta och spännande bilderboksmakare. Läs och njut!

Sarah Sheppard har tidigare vunnit läsarnas hjärtan bland annat med sina fantasifulla dinosaurier. Nu är hon tillbaka för att berätta om skogen på sitt eget humoristiska sätt. Djuren i skogen är första boken i en serie på flera böcker.

Djuren i skogen, den första titeln i serien, gavs ut våren 2014. Samma år kom böckerna Harry och Härta Hare och Rut och Rocky Rådjur. 2015 kommer ytterligare tre titlar i Sarahs naturserie; Elton och Ekis Ekorre och Rakel och Reza Räv, båda i mars. Den stora, spännande Djuren i skogen, Vinterboken, kommer ut i oktober.

Sarah Sheppard, Sarah Sheppard

Djuren i skogen

Relaterade artiklar

Välkommen till betongdjungeln!

Efter succéböckerna om djuren i skogen vänder barnens faktaboksdrottning, Sarah Sheppard, blicken mot myllrande gator och torg. I Djuren i staden lär vi känna ett gäng fyrbenta och fjäderbeklädda varelser som stormtrivs i city.