Ingrid Flygare

Foto av:

Mattias Ahlm

Ingrid Flygare är uppvuxen i Forshaga i Värmland. Nu bor hon i Stockholm med sin familj där hon har sin atelje, samt i ett sommarhus i Häradbygden i Dalarna. Ingrid tog sin bachelorexamen i Illustration på Academy of Art University i San Fransisco 1997. Sedan dess har hon arbetat som illustratör och har bland annat skapat prisbelönta webbspel och illustrerat till bilderböcker, tidningar, reklam och läromedel. Hon har även länge varit verksam som föreläsare i illustration.

Ingrid Flygare berättar om sig själv:

När jag var barn så hittade jag ofta på. Faktiskt ljög jag hej vilt för att göra alla historier mer intressanta. Det blev roligare så! Och så tecknade jag, spelade lite fotboll, lite innebandy och gillade hästar.

När jag gör barnböcker så är det som att jag bara lyfter fram något som redan finns. Inne i historien lever berättelsen och figurerna. Det är bara upp till mig att skriva och teckna det på bästa sätt. Som en regissör som klipper en dokumentär. Fast jag har det nog lättare, eftersom jag kan sudda och ändra ett ögonbryn och då ge en replik en annan innebörd.

Jag gillar att rita mycket känslor. Nyfikna, rädda, starka, blyga, själviska, lättade, modiga barn och djur.

Relaterat

Spökhistorier

Om boken

Har du hört Gröna handen, Blodet droppar eller Flickan på kyrkogården? I den här boken har vi samlat återberättade spökhistorier i nutida, uppdaterad form – både gamla klassiker och skräckisar du nog aldrig hört förut. Historierna är indelade i tre olika läskighetsgrader: lagom läskiga, lite läskigare och allra läskigast – så oavsett om du är en lite mer lättskrämd spökfantast eller en riktig skräckälskare kommer du hitta något som passar perfekt. Med spännande, alldeles lagom läskiga bilder av Ingrid Flygare. Läs tillsammans under en filt, mys och rys!

Antologi , Ingrid Flygare

Spökhistorier

Kattungen

Om boken

En liten kattunge har precis fått ett hem. I början känns det lite ovant så den flyr under byrån, men det dröjer inte länge innan nyfikenheten tar över. Kattungen klättrar upp i en gardin och tar en promenad uppe på en hylla. Doomp, klirrr, ssshoomp! Hoppsan, det stod visst några saker i vägen ...

Utomhus finns ännu fler spännande saker att utforska. Fjärilar, till exempel. Dem kan man jaga, det är roligt. Men vattenpölar tycker kattungen inte om. De är kalla och blöta. Efter upptäcktsfärden är det skönt att äta sig mätt och gosa i soffan. Imorgon väntar nya äventyr!

En varm och mysig berättelse om ett att våra mest populära (och egensinniga!) husdjur för barn från 2 år och uppåt. Perfekt som högläsning!

Kattungen är tredje delen i Ingrid Flygares bokserie om djurens ungar. Här får de yngre läsarna lära känna gulliga djurungar och följa med på deras första äventyr. Tidigare titlar är Valpen och Fölet.

Ingrid Flygare, Ingrid Flygare

Kattungen

Relaterade artiklar

Ny serie med enkla och roliga fakta

Julia Wiberg, populär barnprogramledare från bl. a. SVT:s Djur med Julia och författare till flera omtyckta barnböcker om djur och natur, står bakom en ny lekfull faktaboksserie med spännande ämnen för alla nyfikna barn i förskoleåldern.