Fotograf: Lisa Thanner

Press images

Aktuell med: På andra sidan bron Hemsida: hannajedvik.se/

Hanna Jedvik är författare och frilansjournalist och jobbar bland annat för Sveriges Television och som litteraturkritiker och kulturskribent. Hon debuterade 2010 med ungdomsboken Snart är jag borta. Den följdes av Kurt Cobain finns inte mer (2013) och Sommarplåga (2019), som är den första boken om Alma. Hanna Jedvik är bosatt i Göteborg.

Se ett boksamtal om På andra sidan bron med Hanna Jedvik och Anders Olsson, ungdomsbibliotekarie på Dynamo, Göteborgs stadsbibliotek.

Läs mer Dölj
149 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2020
159 kr Bok - Inbunden
Utgiven: juni 2019
99 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: december 2018
89 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: augusti 2012
På andra sidan bron
"Gripande om vänskap, rädsla och svek."
Östgöta Correspondenten
På andra sidan bron
”Ångest, skuld och vägval i omskakande ungdomsroman. Det är gripande läsning.” Jonna Fries
Borås Tidning
På andra sidan bron
”Personskildringarna är alldeles utmärkta, framför allt porträttet av Alma är djuplodande, varsamt och varmt. Språket är luftigt och följsamt, läsningen självklar och lätt. [...] Ämnet är lika viktigt som svårt men författaren Hanna Jedvik hanterar ämnet väldigt väl. Det mångfacetterade och intensiva porträttet av Alma stannar – liksom hela boken – kvar hos läsaren och På andra sidan bron förtjänar en stor och bred läsekrets. Helhetsbetyg: 4.” Staffan Wennerlund
BTJ
Sommarplåga
”Jedvik skildrar med omsorg och hög igenkänningsfaktor den stora sorg det faktiskt är att växa ifrån varandra eller, som Almas pappa så klokt uttrycker det, utvecklas åt olika håll.”
Göteborgs-Posten

NYHETER

Nominerade till årets bästa barn- och ungdomsböcker

Svensk biblioteksförening har tillkännagivit nomineringarna till de tre plakettpriserna: Elsa Beskow-plaketten, Nils Holgersson-plaketten och Carl von Linné-plaketten. Bland de nominerade finns Johan Egerkrans och Hanna Jedvik.

Foto: Maria Östlin/Lisa Thanner

Drabbande och hoppingivande ungdomsroman

Hur mycket kan man offra sig för en annan människa? Och vem ska man prata med när de som står en närmast känns så avlägsna? Hanna Jedviks lysande ungdomsroman På andra sidan bron handlar om allt detta och mycket mer.

Fotograf: Lisa Thanner

”Jag gillar när det känns som att det är på liv och död”

Hanna Jedviks nya bok skildrar ett omöjligt triangeldrama mellan tre tonåringar där alla strävar år olika håll under en intensivt brännande sommar i Bohuslän.

Fotograf: Lisa Thanner
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår