Pascale Vallin Johansson

Foto av:

Albin Händig

Pascale Vallin Johansson är manusförfattare och har bland annat skrivit manus för SVT. På Rabén & Sjögren har hon gett ut flera böcker för olika åldersgrupper, bland andra Amargi-trilogin och Systrarna av Silverdalen

Relaterat

Eldöga

Om boken

Framför en av tavlorna, längst bort i rummet, står en tjej med ryggen mot mig. Jag ryser när jag ser att hon har glänsande guldgula bärnstenar inflätade i sitt långa bruna hår. Precis som tjejen i min dröm.

En dag ringer det på dörren och där utanför står Solveigs biologiska pappa. Solveig blir chockad, samtidigt känner hon genast en dragning till pappan, som hon inte träffat sen hon var bebis. Det är som om de förstår varandra. Solveig blir medbjuden på filmpremiärer och kändisfester. Det verkar som om hennes pappa känner alla! Samtidigt får pojkvännen Daniel en ny kompis och Solveig känner sig svartsjuk. Varför är den nya kompisen så viktig helt plötsligt?

När Solveig en kväll får besök av en koltrast undrar hon vad fågeln har för budskap den här gången. Och snart dras hon in i ett mysterium som visar sig ha koppling till hennes pappa …

Mystik, kärlek och familjehemligheter i den tredje och avslutande delen i den magiskt spännande trilogin Fågelspår. Eldöga är en fristående fortsättning på Jordängel och Snöstjärna.

Pascale Vallin Johansson

Eldöga

Relaterade artiklar

Spänning, kärlek och kalla kårar

Ett kråkslott med ekon från det förflutna, en tavla som byter motiv och gamla familjehemligheter. Det är några av huvudingredienserna i Snöstjärna, del två i den magiskt spännande trilogin Fågelspår.