Fotograf: Peter Jönsson

Press images

Aktuell med: Systrarna av Silverdalen

Jag har varit en bokslukare sedan jag lärde mig att läsa. Spännande mysterier och magiska historier var tidiga favoriter och realistiska böcker om orättvisor kom vart efter. Därför var det självklart för mig att min första helt egna bokserie, Amargitrilogin, skulle blanda realism med ett spännande magiskt äventyr. Det sumeriska ordet amargi är det första ordet man känner till för frihet, och det är kampen för friheten som jag skildrar i böckerna.

Jag skriver också manus för teve och är bland annat en av skaparna till julkalendern Superhjältejul som vi sedan knoppade av till två böcker om MegaVega och SuperNova. Det som engagerar mig är frågor som rör barns rättigheter och existentiella ämnen. I ett projekt för barn som har allvarligt sjuka föräldrar har jag skrivit kortfilmsmanus för ungdomar och en barnbok för yngre barn. Berättelserna handlar om hur tufft det kan vara när man har en förälder som är sjuk, men samtidigt också hur det kan kännas bättre om man bara vågar prata med varandra.

Läs mer Dölj
109 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Gabriella Boris
Utgiven: maj 2018
139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2018
126 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2015
121 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: september 2014
126 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: mars 2014
Systrarna av Silverdalen
"Pascale Vallin Johansson lyckas knyta band över tiden tillbaka till Astrid Lindgrens författarskap.”
Systrarna av Silverdalen
"En vacker berättelse om vänskap och om att våga. Varje kapitel börjar också med en stämningsfull illustration av Lina Boden... Man dras verkligen in i berättelsen och får smått uppleva 1945 också."
Barnboksfamiljen
Systrarna av Silverdalen
"Systrarna av Silverdalen som jag tycker om er, Ylva-Li och Barbro så fin er vänskap är. Kopplingarna till Astrid Lindgren och Allra käraste syster gillar jag mycket."
Prickiga Paula
Systrarna av Silverdalen
"En välskriven historia. En lågmäld och finstämd historia, befriad från action men inte från spänning och dramatik. Helhetsbetyg: 4" - Nils Åhnland.
BTJ

NYHETER

"Det var en flicka på ett svartvitt fotografi som drog in mig i historien"

Nu är författaren bakom Amargitrilogin tillbaka med en spännande berättelse om stark vänskap som kan förändra allt. Inspiration har hon hämtat från en historisk plats; ett hem för föräldralösa flickor.

Foto: Peter Jönsson
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.