Fotograf: Lina Alriksson

Press images

Aktuell med: Glitterflickan

Moa Eriksson Sandberg är född 1981och bosatt i Lund. Efter att ha arbetat som frilansjournalist i flera år debuterade hon med den självbiografiska ungdomsromanen Söta pojkar är bara på låtsas 2011. Sedan dess har hon givit ut flera kritikerrosade böcker för både yngre och äldre läsare.

Moa växte upp i Rydöbruk och Laholm i Halland. Som sextonåring började hon skriva krönikor för lokaltidningen. Efter studenten flyttade hon till Lund där hon pluggade kultur- och litteraturvetenskap, skrev för musiktidningar och extraknäckte som teaterledare för ungdomar.

Priser och utmärkelser:
Nominerad till Barnens Romanpris 2013 för Den första flickan skogen möter
Nominerad till Spårhunden 2014 för Flickan i de vindlande gångarna

Läs mer Dölj
107 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2018
107 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2017
65 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2016
59 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2015
130 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: juni 2014
109 kr Nedladdningsbar bok - E-bok
Utgiven: januari 2014
44 kr Bok - Pocket
Utgiven: augusti 2012
109 kr Nedladdningsbar bok - E-bok
Utgiven: maj 2012
Sigrid och Affe firar alla hjärtans dag
"En välskriven berättelse om vänskap, lek och kreativitet, illustrerad med träffsäkra svartvita bilder. Helhetsbetyg: 4" - Helene Ehriander.
BTJ
Sigrid och Affe öppnar restaurang
”En fin berättelse om två kompisar som vet vad de vill.”
bibliotekuppsala.se
Sigrid och Affe öppnar restaurang
"Andra kapitelboken om Sigrid och Affe bjuder på massor av humor och styrka." /Bredängs bibliotek
Sigrid och Affe öppnar restaurang
"Ett genuint barnperspektiv" - BTJ Roliga förvecklingar inträffar när en berömd matskribent kör fel och hamnar hos flickorna, som precis har pastan klar. Moa Eriksson Sandberg berättar ur ett genuint barnperspektiv och låter läsaren skratta med flickorna i de dråpliga situationer de hamnar. Matskribenten skriver om dem i tidningen och trots att den mat han serverades var oätlig så berömmer han deras fantasi och drivkraft. Berättelsens slutkläm är att man klarar allt man vill om man bara tror på det man gör! Flickorna är olika, men de tar vara på varandras styrkor och deras vänskap bygger på ömsesidig respekt och att de båda har nära till skratt. Sigrid och Affe öppnar restaurang är en välskriven berättelse om lekens och fantasins kraft, illustrerad med Eva Björkstrands träffsäkra svartvita bilder som understryker både komiken och flickornas vänskap. Helhetsbetyg: 4 / Helene Ehriander, BTJ. 

NYHETER

Sigrid och Affe firar alla hjärtans dag

Lagom till Alla hjärtans dag bjuder vi på de två första kapitlen ur Sigrid och Affe firar alla hjärtans dag av Moa Eriksson Sandberg och illustratören Eva Björkstrand.

Illustratör: Eva Björkstrand
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.