Ransom Riggs

Foto av:

Shawn Bishop

Ransom Riggs, född 1979, är den bästsäljande författaren bakom den framgångsrika serien om Miss Peregrine och Besynnerliga berättelser. Han slog igenom 2011 med Miss Peregrines hem för besynnerliga barn. Upprinnelsen till boken var hans stora samling av vintagefotografier med egendomliga motiv. Boken filmatiserades 2016 med Eva Green i huvudrollen.
Ransom Riggs bor i Los Angeles med sin fru, författaren Tahereh Mafi, och deras barn.

Relaterat

Förödelserna i Devil's Acre

Om boken

Det sista Jacob Portman såg innan allting blev mörkt var ett hemskt, välbekant ansikte.

Plötsligt är han och Noor tillbaka där allting började - hans farfars hus. Jacob vet inte hur de lyckades undkomma V:s loop för att hamna i Florida. Men en sak är säker: Caul är tillbaka.

Efter att ha lyckats fly från en blodtörstig gast återförenas Jacob och Noor med Miss Peregrine och de besynnerliga barnen i Devil's Acre. Jacob och hans vänner möter dödliga fiender och far genom historiens allra farligaste loopar i den här nervkittlande bladvändaren - det sista, storslagna äventyret i den rosade och älskade Miss Peregrine-serien.

Boken innehåller mystiska färgfotografier som förhöjer spänningen ytterligare.

Pressröster om Miss Peregrine-serien:
"Läskigt på allra bästa sätt." The Guardian
"Läsare som gillar Harry Potter kan med fördel läsa Miss Peregrine-serien." CNN

Ransom Riggs

Förödelserna i Devil's Acre

Relaterade artiklar

Efterlängtad ny del i serien om Miss Peregrines besynnerliga barn

Ransom Riggs böcker om de besynnerliga barnen har gjort succé världen över. Nu är han tillbaka med den femte boken i serien – som passar såväl unga läsare som vuxna. Historien illustreras, precis som i de tidigare böckerna, av märkliga fotografier som författaren fyndade med sin mormor.