Fotograf: Magnus Liam Karlsson

Press images

Aktuell med: Imperiets arvingar 5: Fängelseflykten

Karl Johnsson, född 1980, är serietecknare och illustratör. Hans första seriebok, Mara från Ulthar, nominerades till Urhunden när den släpptes 2009. Tillsammans med Sara Bergmark Elfgren har Karl gjort den episka fantasyserien Vei, som fått ett mycket gott mottagande. När han inte tecknar serier illustrerar han barnböcker, däribland science fiction-serien Imperiets arvingar.

Läs mer Dölj
89 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: april 2021
89 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Katharina Cohen
Utgiven: september 2020
145 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2020
149 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2020
176 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2018
174 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2017
176 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2015
68 kr Merch - Anteckningsbok
Utgiven: augusti 2013
179 kr Bok - Flexband
Utgiven: mars 2013
Imperiets arvingar 3: Gravplaneten
"Det klassiska temat om barn i en främmande värld som får upptäcka nya sidor och styrkor hos sig själva hanteras med fin inlevelse. Reflektioner kring samarbete, familj, makt och förtryck lyfter berättelsen ännu mer. Fascination inför andras förmågor och uttrycken för jämställdhet gör att både bild och text känns baserade i ett angeläget här och nu. Dessutom är det ett hisnande spännande läsäventyr, välskrivet och lättläst!" Josefin Jansson
Jönköpings-Posten
Imperiets arvingar 1: Bortförda
"De första två, "Bortförda" och "Järnrosen", riktigt sprakar av fantasi och glädje över att förmedla en ny värld, fantastiska varelser och häpnadsväckande teknik." Josefin Jansson
Jönköpings-Posten
Imperiets arvingar 3: Gravplaneten
”Gravplaneten får självklart högsta toppbetyget från mig. Här finns fartfylld verklighetsflykt, laddad spänning, mystik, fantasi, värme och hjärta på ett sätt som jag bara helt enkelt älskar! Betyg 5/5”
Bokhyllan
Imperiets arvingar 3: Gravplaneten
”Så himla bra bok! Gravplaneten är en av årets bästa böcker och ett obligatoriskt inköp till alla skolbibliotek enligt oss. Betyg 5 av 5”
@barnboksfamiljen

NYHETER

Imperiets framtid står på spel

Nu kommer den spännande fortsättningen på Oskar Källners och Karl Johnssons science-fiction-serie för mellanstadiebarn, Imperiets arvingar. I den fjärde boken,  Minnesskrinet, får vi åter följa besättningen på rymdskeppet Stillheten. Och nu står imperiets framtid på spel!

Illustratör: Karl Johnsson

Sprudlande teamwork på distans

De kände knappt varandra när de påbörjade ett tioboks-projekt. Halvvägs in i bok fyra hörs de fortfarande varje dag – men har inte träffats på nästan ett år. Vi stämde (digital) träff med Oskar Källner och Karl Johnsson för att prata om framgångsrikt samarbete på avstånd.

Illustration: Karl Johnsson

Nominerad till Barnens Romanpris i Karlstad 2020!

Bortförda, som är den första boken i science-fiction-serien Imperiets arvingar, har nominerats till Barnens Romanpris i Karlstad. Nu kommer 27 klasser i åk 6 att rösta på sin favorit och i januari avslöjas vilken bok som vann. 

Illustratör: Karl Johnsson

Den storslagna rymdresan går vidare

Nu kommer tredje delen i Imperiets arvingar, Oskar Källners och Karl Johnssons episka science fiction-berättelse för mellanstadiebarnen. Ett rymdepos som rymmer både färgsprakande underverk och dunkla mysterier, fartfyllda äventyr och skrämmande möten med det okända.

Illustration: Karl Johnsson

Imperiets arvingar: Ett rymdepos i världsklass

Spänn fast säkerhetsbältet, för nu är det dags för en storslagen rymdresa! Den tar avstamp i en mammas försvinnande i Uppsala, men snart befinner sig huvudpersonerna långt ute i rymden och jagar märkliga varelser.

Illustration: Karl Johnsson
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår