Fotograf: Kajsa Göransson

Press images

Aktuell med: Är du rädd, Stella?

Ellen Ekman, född 1986, är illustratör och serietecknare, som på mycket kort tid etablerat sig som bilderboksskapare. Hennes strippserie Lilla Berlin går löpande i Dagens Nyheter och andra tidningar både i Sverige och Norge.

Som bilderboksskapare debuterade Ellen Ekman 2016 med Veckan före barnbidraget tillsammans med Elin Johansson. Boken rönte mycket uppmärksamhet och 2018 kom uppföljaren Hemma hela sommaren. Tillsammans med Lotta Lannebo har hon skapat böckerna om Olle och Bolle och deras småstressade mamma. Hon har också illustrerat flera av Lennart Hellsings verser, i både pekboksformat och i antologi. 2019 kom Ellen Ekmans första egna bilderbok, Idde och Hajen.

Priser och utmärkelser:
Rosenströmska Kulturpriset 2017
Svenska Serieakademins Adamsonstatyetten 2016
Albert Engströms ungdomspris 2016
Stora Ponduspriset 2013

Läs mer Dölj
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2021
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: april 2021
79 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2021
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: juni 2020
75 kr Bok - Board book
Utgiven: maj 2020
75 kr Bok - Board book
Utgiven: maj 2020
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2019
75 kr Bok - Board book
Utgiven: april 2019
48 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2018
121 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2018
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2017
Idde och den bortsprungna katten
”Vardagslivet i lägenheten, lekparken och hemmakvarteret är pricksäkert skildrat. Relationen mellan Idde och mamman är kärleksfull på ett självklart och stillsamt sätt.” Mattias Käck
BTJ
Se upp, Stella!
”Framställningen är humoristisk, vilket understryks av de förnämliga illustrationerna. Helhetsbetyg: 4” Tine Billing
BTJ
Olle och Bolle på museum
”Ellen Ekmans bilder är kul igenkännbara med träffsäker mimik hos personerna och innehållsrika miljöer runt dem. Språk och innehåll ligger nära både barns och vuxnas tillvaro och texten är perfekt att läsa högt. Helhetsbetyg: 4” Tine Billing
BTJ
Blinka lilla stjärna
"stjärnbilderna. Blinka lilla stjärna är helt klart ett trivsamt sätt att fördriva några minuter tillsammans med de allra yngsta barnen."
BTJ

NYHETER

Fristående fortsättning på hyllade ”Idde och Hajen”

Idde, den sexåriga ”crazy cat ladyn”, är tillbaka. Med sin karaktäristiska värme och humor berättar Ellen Ekman om en bortsprungen katt som kommer till rätta när Idde tar saken i egna händer. Här möter läsaren många av de riktiga kattpersonligheterna från hennes egen Stockholmsförort.

Illustratör: Ellen Ekman

Dråpligt om allvetande syskon

Susanne Trydals och Ellen Ekmans nya bilderbok Se upp, Stella! är en varm och humoristisk skildring av syskondynamik och hur tilliten till en älskad storasyster kan ta en långt.

Illustratör: Ellen Ekman

Nytt fullspäckat vardagsäventyr med Olle och Bolle

Äntligen får vi återse Olle och Bolle och deras småstressade mamma, och den här gången bär det av till museet. Charlotta Lannebo fångar på pricken stök och tonläge, lugnet och sekunderna innan bråk som genom Ellen Ekmans illustrationer kommer till liv. En bok att läsa många gånger och bilder att titta länge på och ständigt upptäcka något nytt i.

Illustratör: Ellen Ekman

”Varje katt på katthemmen har en historia värdig en egen barnbok!”

Idde och Hajen är en varm och rolig berättelse om längtan efter en katt och kattkärlek. Boken är Ellens första egna bilderbok där hon står för både text och bild.

Illustratör: Ellen Ekman

”Det var ett kamikazeuppdrag att gå till affären”

Kärleksfullt småbarnskaos hos Olle och Bolle med stor igenkänning. Den här gången går de loss i mataffären.

Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår