Fotograf: Kajsa Göransson

Press images

Aktuell med: Pang Poff Pavlo

Eva Staaf, prisbelönt radioregissör och ljudberättare, debuterar som barnboksförfattare med Tilly som trodde att.... Hon har bland mycket annat skapat underhållningsserien Huset mitt emot i Sveriges Radio. Eva Staaf tilldelades Stockholm Stads kulturstipendium à 25 000 kr 2015.

Eva Staaf och Emma AdBåge (ill) nominerades till Augustpriset för Tilly som trodde att ... med motiveringen:

"Varför har vissa ingen mat i kylskåpet, inga vinterskor när det är kalltkallt? Varför är vissa ledsna och andra aldrig hemma? I mötet med grannar, vänner och en hemlös tiggare reflekterar Tilly kring sin omgivning. Eva Staafs inlevande och eftertänksamma text låter Tilly och kompisen Tage lyfta blicken mot det samhälle som omger dem. Det blir en berättelse om klass och kultur, ömsint gestaltad av Emma AdBåge. Bildernas detaljer är minutiöst inprickade. Minsta sked ligger och bara syns."

Läs mer Dölj
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2018
110 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: augusti 2014
Pang poff Pavlo
”Klok text och mjuka, symboltäta bilder som låter barnens gemenskap bli tryggheten.” Lotta Olsson
Dagens Nyheter
Pang Poff Pavlo
”Detta är en finstämd tröstebok där Pavlo tar stöd i sitt nätverk, och det jobbiga blandas med lek och vardag i både text och bild. Tryggheten finns där trots det jobbiga. ”
Bärgslagsbladet/Arboga Tidning
Pang Poff Pavlo
"Klokt och viktigt om skilsmässa. En stark, klok och vansinnigt viktig bok om skilsmässa – helt ur barnens perspektiv." - Anna Matzinger
Vi föräldrar
Pang Poff Pavlo
”Pang poff Pavlo är en stark och engagerande bok om separationer, om hur olika det kan vara för olika barn och att det kan bli bra. Resultatet är både tankeväckande och trösterikt."
Ystads Allehanda

NYHETER

Trösterikt om när föräldrar separerar

Trots att många barn lever med skilda föräldrar finns få böcker i ämnet. Nu kommer Pang Poff Pavlo av Eva Staaf.

Illustration: Clara Dackenberg
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.