Fotograf: Mathias Söderlund

Press images

Aktuell med: Katten Nils och mysteriet med diamantstölden

Johanna Kristiansson är illustratör & serietecknare och bosatt i Malmö.

Tillsammans med kollegan Joakim Gunnarsson gör hon serien om Katten Nils och hans vänner. Serien har gått i Kamratposten sedan 2007, och fyra seriealbum (snart fem!) finns ute med den inte alltför smarta gula katten.

När hon inte ritar serier illustrerar hon barnböcker, läromedel, pyssel och korsord. Hon håller även workshops för barn i serieteckning på skolor och bibliotek, samt spelar med i familjeföreställningen "Berätteribolaget" där hon livetecknar sagor med hjälp av publiken.

Läs mer Dölj
128 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2021
126 kr Bok - Inbunden
Utgiven: juni 2019
105 kr Bok - Häftad
Utgiven: mars 2019
127 kr Bok - Inbunden
Utgiven: juni 2018
69 kr Nedladdningsbar bok - PDF
Utgiven: augusti 2017
112 kr Bok - Häftad
Utgiven: maj 2016
39 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2016
83 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2015
Alice vet allt!
”Bild och text samspelar suveränt och illustrationerna tillför dessutom bonushändelser... Alice vet allt! är en passande bok för högläsning hemma och i förskolan. Helhetsbetyg: 4.” – Birgitta Mark
BTJ
Fy, vad äckligt!
"Texten är kortfattad, lättläst och humoristisk. Boken ger fakta om kroppen på ett lättsamt sätt, samtidigt som den ger lästräning." – Maj Gustavsson.
BTJ
Fy, vad äckligt!
"Lättsmält fakta läckert serverad. Korta avsnitt och underhållande illustrationer håller intresset uppe." - Karin Anderberg
Fy, vad äckligt!
"'Fy, vad äckligt!' av Anna Hansson och Johanna Kristiansson går igenom allt det där onämnbara, som kräkningar och öronvax, och gör det med humor och massor av roliga bilder."
Södermanlands Nyheter

NYHETER

Alice kan allt. Jo det kan hon faktiskt!

Alice kan allt! är den efterlängtade uppföljaren till Alice vet allt!, feel good-bilderböcker om en alldeles underbart självklar tjej med härligt självförtroende.

Illustratör: Johanna Kristiansson

Varför finns inte smarthetspiller? ...och andra konstiga kattfrågor

I tolv år har serien om den inte alltför smarta Katten Nils varit ett stående inslag i Kamratposten. Nu den femte serieboken, där katten med vänner passar på att sätta sina tassavtryck på månen.

Illustration: Johanna Kristiansson

Rabén & Sjögren + serier = sant!

Träffa våra författare och illustratörer för serieböcker på Kulturhusets Seriefestival! 

Katten Nils firar 10 år!

I år är det 10 år sedan en gul, inte så smart katt dök upp i KP. Sedan dess har serien blivit en av de stora läsarfavoriterna i tidningen och nu finns även tre serieböcker utgivna om Katten Nils och hans vänner. Vi bad Johanna Kristiansson och Joakim Gunnarsson berätta om hur katten föddes.

Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår