Anna Hansson

Foto av:

Karl Thorson

Anna Hansson, född 1981, är utbildad lärare med tio års erfarenhet av yrket, men jobbar sedan 2015 som författare på heltid. Hon skriver främst för barn och unga och älskar spöken och monster av alla dess slag.

Hon har bland annat skrivit en lång rad populära lättlästa faktaböcker, och är nu aktuell med Mysterier i Monsterstaden som är en ny serie för nybörjarläsarna. 

"Jag är en riktig fegis. Jag är rädd för mörker, åska, höga höjder, halvhöga höjder, karuseller och att köra bil på vintern. Trots det gillar jag att skriva om läskiga saker, och läsa om läskiga saker. Men se på skräckfilm vågar jag inte.

När jag inte skriver böcker tycker jag om att se på tv, leka med min hund Dolly och äta chips. Jag tycker inte om att städa, gå upp tidigt på morgonen eller vara ute när det är kallt. Min favoritmat är tacos, och mitt favoritland att åka på semester till är USA."

Relaterat

Ett fall för Måna Gast

Om boken

"Detta är boken för barn som kan läsa enkla kapitelböcker själva, gillar deckare eller roas av tanken på en tvärtomvärld där monster är som vanliga människor. Gustaf Lord, som tidigare bland annat illustrerat serien Yumi & Tomu, har skapat roliga och detaljrika illustrationer i seriestil på i princip alla uppslag. Detta är en mysdeckare av den snällare sorten som har glimten i ögat." Helhetsbetyg: 4. – Annika Lundeberg, BTJ
Slemmiga, stinkande och pälsiga, gulliga och livsfarliga. I Monsterstaden finns alla slags monster man kan tänka sig – inklusive vampyrer, häxor, skräcködlor, livs levande skelett och tama skorpioner. Här bor också Måna Gast, ett litet spöke med talang för att lösa brott. När stadens gamla detektiv, den ruggiga ugglan, börjar missa viktiga ledtrådar ser Måna sin chans. Hon behöver ju ett jobb så att hon kan tjäna egna pengar! Och tillsammans med sin varulvsvän Varg tar hon sig an sitt allra första kluriga fall.Mysterier i Monsterstaden är en ny serie som kombinerar mysdeckargenren med skruvad monsterhumor. För de detaljrika och finurliga bilderna står illustratören Gustaf Lord.

Anna Hansson, Gustaf Lord

Ett fall för Måna Gast

I huvudet på DIG

Om boken

Visste du att din hjärna styr allt som har med dig och din kropp att göra? Den vet vad du tänker och känner, och den jobbar dygnet runt. Både när du är vaken och när du sover. Hjärnan ser till att ditt blod cirkulerar genom kroppen, att du smälter maten du äter och att du andas. Den fixar också så att du blinkar över 4 miljoner gånger per år och att dina spottkörtlar producerar 1–1,5 liter saliv om dagen! Hjärnan vilar faktiskt aldrig. Det har den inte tid med, den måste ju ta hand om din kropp. Du kanske tror att du kan styra vissa saker själv, men sanningen är att hjärnan alltid är inblandad. Din hjärna är du!
I huvudet på DIG är en faktabok om vårt allra viktigaste organ: hjärnan. Här kan du läsa om hjärnans olika funktioner, våra sinnen och andra organ, vårt skelett, vårt hår, våra muskler och en hel del annat. Det är färgglatt, kul och faktaspäckat – och ett måste för den vetgirige!

Anna Hansson, Maria Andersson Keusseyan

I huvudet på DIG

Fasliga fakta om köttätande växter

Om boken

Vilken köttätande växt liknar en orm? Kan man ha en köttätande växt hemma? Och vad matar man den med då? Det och många andra frågor kan du få svar på i denna lättlästa och roliga faktabok om växtvärldens köttätare.

I serien Fasliga fakta presenteras företeelser som sällan tas upp i vanliga faktaböcker. Kittlande och lagom skruvade fakta, som med en stor portion humor och kluriga illustrationer lockar även den mest ovilliga läsare att läsa vidare.

Anna Hansson, Maria Andersson Keusseyan

Fasliga fakta om köttätande växter

Relaterade artiklar

Klurig monsterserie för nybörjarläsarna

I Monsterstaden är det fullt med mysterier att lösa, så Måna Gast bestämmer sig för att ta på sig rollen som stadens nya detektiv. I Anna Hanssons bok Ett fall för Måna Gast kan du följa med på monsteräventyr och möta alla möjliga sorters väsen på vägen. Det här är den första boken i serien Mysterier i Monsterstaden, med illustrationer av Gustaf Lord.